Povezane novice

Nevihtni pas se je razvlekel čez osrednjo Slovenijo, Arso opozarja na nevarnost naraščanja hudournikov

Necenzurirano 25.07.2023
V večernih urah so se ob prehodu hladne fronte prve nevihte razvile nad Tržaškim zalivom in zajele Primorsko, vse skupaj je nato potovalo proti severovzhodu države. Kot so napovedali vremenoslovci, bosta v znamenju neviht potekala tudi večer in noč… »

Čez dan odpravljanje škode in nova neurja #video #foto

SiolNET 25.07.2023
Po vremensko burnem dnevu so padavine po večini države ponehale in marsikje se je razjasnilo. Jasno je tudi postalo, da bo škoda po neurjih ogromna. Tudi za danes so na Arso izdali oranžno opozorilo za vso Slovenijo. V severnem delu države so se čez… »

Kritično stanje v Velenju, poplavljeni so številni objekti #video

SiolNET 25.07.2023
V zadnjem današnjem neurju je v Velenju padla ogromna količina padavin, zato so številni objekti poplavljeni, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. Vse intervencijske ekipe so na terenu in skušajo pomagati pri sanaciji škode, so sporočili z… »

Novo opozorilo pred močnimi nevihtami, ti kraji bodo najbolj na udaru

Zurnal24 25.07.2023
Oranžno opozorilo: Spet možna toča, sunki vetra, udari strel ... Nevihte z nalivi se bodo danes pojavljale nad večjim delom Slovenije. Krajevne plohe in nevihte so že začele nastajati tako na skrajnem jugu kot tudi na skrajnem severu države. V… »

Neurja: V znamenju odpravljanja škode in pričakovanju novih neviht

Dnevnik 25.07.2023
Po nočnem neurju, ki je divjalo po precejšnjem delu Slovenije, je včerajšnji dan minil v znamenju spremenljivega vremena. Dopoldne in zgodaj popoldne je v skladu z napovedmi meteorologov državo prešlo več nevihtnih pasov z močnimi nalivi, vetrom… »

Vreme: Ponoči še plohe in nevihte

Dnevnik 25.07.2023
Zvečer in ponoči bodo še krajevne plohe in nevihte, ki bodo do jutra na severu in zahodu že večinoma ponehale. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih… »

Drugi del torkovih neurij zaključen, ni pa še konec

Necenzurirano 25.07.2023
Po večernih in nočnih nalivih so že na vrsti nove pošiljke nalivov in toče. Nad severovzhodno Italijo je že zjutraj "plesal" sistem močnih neviht, ki je okoli 8. ure dosegel zahodno Slovenijo. Vremenoslovci so pravilno predvidevali, da bo prešel… »

Po neurju v Domžalah podrta drevesa, delno poplavljeno makadamsko parkirišče

Domžalec 25.07.2023
Danes je Slovenijo znova prešlo neurje, ki se je pomikalo v smeri proti vzhodu, severovzhodu. Agencija za okolje RS (Arso) je ob 12. uri izdala novo, oranžno opozorilo za vso državo, neurje pa se je okoli 13. ure razbesnelo tudi nad Domžalami. Na… »

Vremenoslovci omenjajo tudi možnost tornada. To so podrobnosti.

Zurnal24 25.07.2023
Novo oranžno opozorilo, ki se kaj hitro lahko spremeni v rdeče. Nov nevihtni pas trenutno potuje v smeri proti vzhodu, severovzhodu. Znova lahko pričakujemo pestro dogajanje. Agencija za okolje RS (Arso) je ob 12.uri izdala novo, oranžno opozorilo za… »

NI ŠE KONEC, PRIHAJA NOVA POŠILJKA: Za danes izdano oranžno opozorilo, kaj lahko pričakujemo v naslednjih dneh?

Regional 25.07.2023
Danes bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, pojavljale se bodo tudi močnejše nevihte. Ponekod bo čez dan zapihal okrepljen veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 28 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh… »

Zato so nevihte še vedno tako močne

Zurnal24 25.07.2023
Temperature so nižje, kot smo jih bili vajeni v preteklih dneh, nevihte pa še vedno močne. In zakaj se tako hitro premikajo? Sistem močnih neviht je dosegel Slovenijo. Predvidoma bo prešel celo državo. Agencija za okolje RS (Arso) je oranžni alarm… »

Na Arsu pojasnjujejo, zakaj tudi pri nižjih temperaturah nastajajo nevihte

Necenzurirano 25.07.2023
Na Agenciji RS za okolje (Arso) so te dni podali že več razlag glede nastanka določenih vremenskih pojavov. Danes so razložili, kako lahko pri nižjih temperaturah nastajajo močne nevihte. V Ljubljani je 18 stopinj Celzija, nastajajo pa nalivi s… »

Nevihte spet povzročajo težave

Gorenjski glas 25.07.2023
Kranj – Nevihte z obilnimi padavinami, močnim vetrom in lokalno tudi točo, ki od včeraj prehajajo Slovenijo, se bodo danes še nadaljevale, kar velja tudi za Gorenjsko, napovedujejo vremenoslovci. Agencija za okolje je za danes za vso državo… »

Prišla je nova pošiljka, spremljajte gibanje neviht

Zurnal24 25.07.2023
Za zdaj zaradi neurij velja oranžno opozorilo za vso državo. Sistem močnih neviht iz Italije, je že dosegel Slovenijo. Predvidoma bo prešel celo državo. Po besedah vremenoslovca z Agencije za okolje RS (Arso) Andreja Velkavrha, bodo te nevihtne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem