Povezane novice

Močnejši nevihti sta nastali južno od Zagorja ob Savi in vzhodno od Kočevja

RTV Slovenija 25.07.2023
Po državi nastajajo krajevne plohe in nevihte z možnostjo pojavljanja toče, padavine utegnejo povzročiti naraščanje hudournikov in nekaterih rek. Nevihte se bližajo iz Italije. Tudi ta noč utegne biti vremensko pestra. Agencija za okolje (Arso) je… »

Po državi nastajajo nevihte. Kaj prinaša noč?

SiolNET 25.07.2023
V osrednji Sloveniji je nastalo več neviht, ki potujejo proti severovzhodu države. Spremljajo jih krajevno močnejši nalivi. Zaradi predhodne namočenosti lahko ob tem hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki, opozarjajo na Agenciji za okolje… »

V večernih urah prihaja nova pošiljka dežja, vetra in toče

Nova 24TV 25.07.2023
Foto: Arso Agencija za okolje Arso, ki je za danes za celoten del država izdala oranžno opozorilo, opozarja, da se nam obetajo krajevna neurja, ki bodo najpogostejša v poznih popoldanskih urah, zvečer in v prvem delu noči na sredo. “Nov nevihtni… »

Šarec, Šestan in Brežan na oglede po najhuje prizadetih območjih

Dnevnik 25.07.2023
Minister za obrambo Marjan Šarec bo s poveljnikom Civilne zaščite RS Srečkom Šestanom obiskal v najnovejšem neurju najhuje prizadeta območja Goriške. Z ekipo si bosta ogledala posledice neurja v Čepovanu in Orehovlju. Minister za naravne vire in… »

Peršolja: Sinočnja ujma s točo uničila med četrtino in tretjino pridelka

Delo 25.07.2023
Točno oceno bodo imeli, ko se grozdiči osušijo, poškodbe bodo na soncu porjavele in bodo bolje vidne. Neurja v ponedeljek in v noči na torek so na območju Goriških Brd, Vipavske doline in Krasa poškodovala skoraj vse kmetijske kulture, ponekod v… »

Na Štajerskem in na Primorskem brez elektrike več kot 20.000 odjemalcev

Delo 25.07.2023
Včeraj zvečer in ponoči je bilo najhuje na Primorskem in v Celju, v Bovcu so evakuirali otroke. Po opozorilu Agencije za okolje bo danes po vsej državi velika verjetnost neurij. Čez dan in ponoči bo verjetno razlivanje hudourniških vodotokov in… »

Neurje v Ribnici odkrilo več streh in podiralo drevesa

Nova 24TV 25.07.2023
Foto: STA Nočno neurje je prečkalo tudi občino Ribnica. Največ škode je povzročil močan veter, ki je razkril nekaj streh in podrl več dreves, je za STA povedala direktorica občinske uprave Helena Mate. Ponoči se je sestal tudi štab civilne… »

Kamnik je bil med najbolj prizadetimi v neurju

Gorenjski glas 25.07.2023
S posledicami silovitega neurja v Kamniku se je seznanil tudi državni sekretar na Upravi RS za zaščito in reševanje Rudi Medved. Kamnik z okolico je bil med območji, ki jih je neurje najbolj prizadelo. Zabeležili so več kot tristo klicev… »

Nočna huda ura: poplave, odkrite strehe, evakuacija otrok ...

Zurnal24 25.07.2023
Ponoči neurje povzročilo največ težav na Celjskem in Severnem Primorskem, evakuirali otroke iz Lepene. Neurje z močnim vetrom in točo je ponoči iznad Italije zajelo območja regijskih centrov za obveščanje Celje, Ljubljana, Nova Gorica, Maribor… »

NOČNO BESNENJE NARAVE: Veter podiral drevje, strele netile požare, na bovškem evakuirali otroke (FOTO)

Regional 25.07.2023
Neurje z močnim vetrom in točo je ponoči iznad Italije zajelo območja regijskih centrov za obveščanje Celje, Ljubljana, Nova Gorica, Maribor, Kranj, Postojna in Slovenj Gradec. Največ težav je bilo na celjskem. Gasilci so med drugim sodelovali pri… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem