Povezane novice

V noči na soboto so napovedane poplave

Dnevnik 03.08.2023
Agencija za okolje je v četrtek za večji del države razglasila oranžni alarm zaradi nevarnosti poplav. Napovedali so obilno deževje, največja nevarnost poplav pa je napovedana za petek zvečer. Od četrtka zvečer do sobote zjutraj naj bi po… »

#foto #video Gorenjska še vedno pod vodo, a se razmere umirjajo, vremenske ujme terjale tri smrtne žrtve

Dnevnik 03.08.2023
Ob dolgotrajnih nalivih na Gorenjskem in Škofjeloškega in Polhograjskega hribovja močno naraščajo in poplavljajo hudourniki in reke, poroča Arso. V večjem obsegu že poplavljata Gradaščica in Poljanska Sora, izrazit poplavni val se bo na Savinji… »

Že današnji nalivi povzročili težave, najmočnejši prihajajo jutri

Delo 03.08.2023
V 36 urah lahko pade za cel mesec dežja. Oranžno opozorilo bo veljalo vse do jutri do okoli 23. ure. Za četrtek zvečer, ponoči in v petek je Agencija RS za okolje (Arso) zaradi padavin razglasila oranžno opozorilo. Poplave so možne po vsej državi… »

V PRIPRAVLJENOSTI JE CELOTEN SISTEM CZ PO DRŽAVI IN VOJSKA: Naraščanje voda v naslednjih 36 urah bo silovito

Regional 03.08.2023
Poveljnik Civilne zaščite (CZ) Srečko Šestan je ob napovedi obsežnih padavin in možnosti poplav izdal odredbo, s katero je v pripravljenosti celoten sistem CZ po vsej državi, vključno z delom Slovenske vojske. "To ne pomeni, da gremo že na teren… »

Padavine zajele del države. Arso svari pred silovitim naraščanjem voda.

RTV Slovenija 03.08.2023
Začele so se padavine, ki bodo trajale do sobote in bodo ponekod prinesle do 150 milimetrov dežja. Arso opozarja pred hitrim naraščanjem voda in poplavami, nekatere reke so že začele naraščati. Po 23. uri naj bi začelo poplavljati morje. Padavine… »

Začelo se je: reke naraščajo, padavine bodo zajele vso državo

SiolNET 03.08.2023
Nevihte z nalivi so zvečer zajele severozahodni, severni in deloma osrednji del države. Po podatkih Arsa so reke v Posočju in na Gorenjskem že začele naraščati. Danes okoli 23. ure se lahko morje razlije na najbolj izpostavljenih delih obale… »

Najhujša vremenska fronta letos je že tu. Tako se giba

Zurnal24 03.08.2023
V pripravljenosti je celoten sistem Civilne zaščite v državi. Pripravimo se. Poveljnik Civilne zaščite (CZ) Srečko Šestan je ob napovedi obsežnih padavin in možnosti poplav izdal odredbo, s katero je v pripravljenosti celoten sistem CZ po vsej… »

Najbolj kritično bo s petka na soboto: poplave, plazovi, toča, vetrolom

Necenzurirano 03.08.2023
Kaj lahko pričakujemo ob prehodu hladne fronte, so povedali strokovnjaki. Izkušeni vremenoslovec z Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič je dejal, da bo tokrat »vremenska motnja« drugačna, bolj bo spominjala na »jesenski tip fronte«… »

Svarijo pred močnim porastom pretoka Drave

Necenzurirano 03.08.2023
Naraščanje rek bo silovito, predvsem v noči na petek in deloma v petek - pričakujejo hudourniške poraste rek predvsem v severni in pa v severovzhodni Sloveniji, v petek čez dan in zlasti v noči na soboto pa v širšem porečju Podravja, Pomurja, pa… »

POZOR! Morje bo prestopilo bregove

Regional 03.08.2023
Nevihte z nalivi so zvečer zajele severozahodni, severni in deloma osrednji del države. Po podatkih Arsa so reke v Posočju in na Gorenjskem že začele naraščati. Danes okoli 23. ure se lahko morje razlije na najbolj izpostavljenih delih obale… »

Fronta nad Slovenijo: V teh krajih bo najhuje

Zurnal24 03.08.2023
Agencija za okolje opozarja, da se bo fronta nad našimi kraji zadrževala 36 ur. Zaradi obilnih padavin lahko pričakujemo poplave in zemeljske plazove. Nad našimi kraji se bo po napovedih kar 36 ur zadrževala intenzivna vremenska fronta. V večjem… »

Hidrolog svari: Imamo še nekaj ur časa, da se pripravimo

SiolNET 03.08.2023
"Reke na vzhodu države imajo že zdaj trikrat večji pretok kot ponavadi, zato bodo reke silovito narasle, sploh v noči na petek," je povedal hidrolog Janez Polajnar iz agencije za okolje (Arso). Opozoril je, da imamo še nekaj ur časa, da se… »

Prihaja divji vremenski vikend, najhujša fronta letos

Zurnal24 03.08.2023
Prihajajoče vreme bo poskrbelo za izredne razmere. Strokovnjaki so podali opozorila. V zadnjih tednih je Srednja Evropa v primežu močnih neviht in neurij. Ta konec tedna so napovedi za Slovenijo še slabše kot v zadnjih dneh in na Agenciji RS za… »

Prižgali oranžno opozorilo, predvidene izredne razmere

Zurnal24 03.08.2023
Vreme nam ne prizanaša. Pričakujemo lahko izredne meteorološke in hidrološke razmere. Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo zaradi dežja. Prihaja namreč bolj intenzivna vremenska fronta. Opozorilo začne veljati danes ob 18. uri in velja… »

Opozorilo / Možnost poplavljanja vodotokov v severni in osrednji Sloveniji

Mladina 03.08.2023
Ob napovedanih padavinah Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo v noči na petek sprva hitro naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke v severni in osrednji Sloveniji. Ob napovedanih padavinah Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo… »

IZREDNO OPOZORILO: Hitro bodo naraščale reke in vodotoki, poplave se bodo stopnjevale tudi v soboto

Regional 03.08.2023
Ob napovedanih padavinah Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo v noči na petek sprva hitro naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke v severni in osrednji Sloveniji. Naraščanje rek se bo v petek čez dan stopnjevalo in razširilo na… »

Naraščanje rek se bo stopnjevalo in razširilo na večji del države

Delo 03.08.2023
Za danes popoldne, ponoči in petek je Agencija RS za okolje za vso državo razglasila oranžno opozorilo. Za danes popoldne, ponoči in petek je Agencija RS za okolje (Arso) za vso državo razglasila oranžno opozorilo. Ob krajevnih plohah in nevihtah so… »

Spet nas čaka neprijazno vreme: dolgotrajnost nalivov bo povzročala drugačne skrbi

Necenzurirano 03.08.2023
Le nekaj dni je minilo od zadnjih neurij in že je Agencija RS za okolje (Arso) za vso državo razglasila oranžno opozorilo zaradi možnih močnih nalivov in porasta hudourniških vodotokov. Oranžno opozorilo začne danes v večjem delu države veljati… »

IZDAN ORANŽNI ALARM: Pretijo nam močni nalivi, morje bo poplavljalo

Regional 03.08.2023
Za danes popoldne, ponoči in petek je Agencija RS za okolje (Arso) za vso državo razglasila oranžno opozorilo. Ob krajevnih plohah in nevihtah so možni močni nalivi, zaradi velike predhodne namočenosti pa bodo pričele hitro naraščati zlasti reke… »

Pozor: Nevarnost poplav!

Nova 24TV 03.08.2023
Foto: STA Ob napovedanih padavinah Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo v noči na petek sprva hitro naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke v severni in osrednji Sloveniji. Naraščanje rek se bo v petek čez dan stopnjevalo in… »

Policisti ujeli Hrvatico, ki je prevažala migrante iz Iraka

Dnevnik 03.08.2023
Policisti so v sredo na območju avtocestnega postajališča Zaloke med kontrolo vozil okoli 19.30 ugotovili, da voznica osebnega avtomobila iz Hrvaške v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem