Povezane novice

Najobsežnejše poplave v zgodovini, umrli trije ljudje

RTV Slovenija 04.08.2023
Padavin še ni konec, vremenoslovci do jutra pričakujejo še od 40 do 80 litrov padavin na kvadratni meter. V soboto čez dan naj bi se padavine postopoma začele umirjati. Smo v zadnji, drugi, polovici tega dogajanja, je v oddaji Odmevi povedal hidrolog… »

OBILNIH PADAVIN ŠE ZDALEČ NI KONEC! Poročajo o več smrtnih žrtvah

Regional 04.08.2023
Obilnih padavin, ki so predvsem v severnem delu države povzročile poplave, še zdaleč ni konec, smo nekje na sredini padavinskega dogodka, je opozoril meteorolog Brane Gregorčič z Arsa. Glavnina najmočnejših nalivov se bo selila na jugovzhod… »

Slovenija se sooča s poplavami, kot jih ne pomnimo

Nova 24TV 04.08.2023
Zračni posnetki poplav na območju Raduhe. Vir: Slovenska vojska Razmere v Sloveniji so izredno resne, Arso je zjutraj je za severno polovico države spremenil opozorilo iz oranžnega v rdeče. “Hudourniške poplave večjega obsega se na območju… »

V Bruslju na prošnjo Slovenije zagnali sistem Copernicus za satelitsko spremljanje poplav

RTV Slovenija 04.08.2023
Poplavne razmere v Sloveniji spremlja tudi Evropski center za usklajevanje nujnega odziva, je sporočil evropski komisar Janez Lenarčič. Bruselj je ob tem zagnal tudi opazovalni program EU Copernicus za urgentno satelitsko spremljanje poplav v… »

Golob: Današnja ujma povzročila verjetno največjo škodo v zgodovini samostojne Slovenije

Dnevnik 04.08.2023
Današnja ujma je povzročila verjetno največjo škodo v naravnih nesrečah v zgodovini samostojne Slovenije, je na novinarski konferenci dejal predsednik vlade Robert Golob. Z obrambnim ministrom Marjanom Šarcem sta zagotovila, da so na terenu vse… »

Gradaščica zaenkrat prizanesla Ljubljani

Dnevnik 04.08.2023
Povodenj je prizadela tudi Ljubljano. Gradaščica, ki je sicer hudo prizadela območje Polhovega Gradca, je do včeraj popoldne poplavila le posamezna območja v mestni četrti Vič. Huje je bilo ob Savi na severu in vzhodu Ljubljane. Za to območje so… »

V Celju evakuiranih okoli 4000 ljudi, Laško odrezano od sveta

Delo 04.08.2023
Na območju Elektra Celje je brez elektrike skoraj 12.000 odjemalcev. Katastrofa v Zgornji Savinjski dolini, že nekaj ur niso imeli stika z Lučami in Solčavo. Močne poplave so zajele Zgornjo Savinjsko dolino, dele Štajerske in Koroško, razmere v… »

Iz Psihiatrične bolnišnice Begunje preselili 30 pacientov. Pripravljena tudi bolnišnica v Celovcu.

RTV Slovenija 04.08.2023
V Psihiatrični bolnišnici Begunje so zaradi vremenskih razmer izredne razmere. Težave so tudi v trboveljski bolnišnici, otežen je tudi dostop do zdravstvenih ustanov na Koroškem. Slovenija je za bolnišnično pomoč zaprosila tudi avstrijsko… »

Trgovci pozivajo k izrednemu nedeljskemu odprtju prodajaln

Delo 04.08.2023
Iz Trgovinske zbornice Slovenije so opozorili, da razmere v prodajalnah v marsikaterem kraju onemogočajo njihovo normalno poslovanje. Zaradi silovite ujme nacionalnih razsežnosti predsednik vlade Robert Golob predčasno prihaja z dopusta, so sporočili… »

Vremenske ujme in poplave doslej terjale tri smrtne žrtve

Delo 04.08.2023
Nova napoved meteorologov za prihodnje dni ni v uteho, prihodnji teden pa se bo segrelo na poletne temperature. Obilne padavine so prizadele zlasti Gorenjsko in Savinjsko dolino, po napovedih pa se bodo danes večje težave preselile proti vzhodu. Brane… »

Golob zaključil dopust, oglasil se je Janša

Zurnal24 04.08.2023
Dogajanje v Sloveniji spremlja tudi EU. Predsednik vlade Robert Golob "v luči silovite ujme nacionalnih razsežnosti predčasno prihaja z dopusta" so sporočili z vlade. Pred dnevi so se začele parlamentarne in vladne počitnice, premier Golob z… »

Predsednik vlade Robert Golob predčasno prihaja z dopusta

SiolNET 04.08.2023
Predsednik vlade Robert Golob je v prvem odzivu na ujmo, ki je prizadela Slovenijo, danes dopoldne poudaril, da je varnost prebivalk in prebivalcev na prvem mestu. Sistem zaščite in reševanja ob naravnih in drugih nesrečah deluje, vse ekipe na terenu… »

Gregorčič napoveduje, kam se bo preselila glavnina padavin #video

SiolNET 04.08.2023
"Vnaprej je nemogoče predvideti, kako se bodo gibale padavine," pravi meteorolog Brane Gregorčič z agencije za okolje. "Že zjutraj smo opozorilno raven dvignili na rdečo barvo. Padavinski dogodek je na sredini, hujši nalivi se bodo še ponavljali… »

Padavine: Na teh območjih se bo situacija še zaostrovala

Zurnal24 04.08.2023
Glavnina padavin se bo selila na jugovzhod Slovenije napovedujejo na Arsu, kjer so sklicali izredno novinarsko konferenco. "Žal so se uresničile najbolj črne napovedi in bomo morali opozorila zaostrovati," pravi Brane Gregorčič z Agencije RS za… »

Video: Razmere so resne, na teren se s helikopterjem prebija Slovenska vojska

Zurnal24 04.08.2023
Evakuirati so morali več ljudi, zdaj so praktično odrezani od sveta. "Helikopterska posadka se kljub megli in težkim razmeram prebija proti Slovenj Gradcu da pomaga sodržavljanom in sodržavljankam, ki potrebujejo našo pomoč. Razmere na tleh so… »

MetalDays odpovedan! Ljudi pozivajo, naj ne zapuščajo Velenja

Zurnal24 04.08.2023
Mestna občina Velenje je razglasila izredne razmere. Zaradi neprevoznih cest opozarjajo, naj ljudje ne poskušajo zapuščati Velenja. Več kot očitno se je črna vremenska napoved uresničila. V večih krajih se gasilci in pripadniki civilne zaščite… »

Arso prižgal rdečo luč, tu so nove črne napovedi: "Žal še ni konec"

Zurnal24 04.08.2023
Za dobršen del države velja rdeče opozorilo, padavine se bodo pomikale proti vzhodu. "Žal še ni konec," opozarja vremenoslovec Blaž Šter. Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi dolgotrajnih nalivov, zaradi katerih pričakujejo nadaljnje poraste in… »

Minister Šarec / »Razmere so resne, na terenu je vojska, ostanite doma«

Mladina 04.08.2023
Minister za obrambo Marjan Šarec opozarja, da so zaradi poplav razmere v državi zapletene, aktiviran je akcijski načrt Vihra. Razmere v Kamniku, kjer se spopadajo s poplavami in plazovi, spremlja tudi minister za obrambo Marjan Šarec. V izjavi za… »

V celjsko bolnišnico le za nujne primere

Nova 24TV 04.08.2023
Splošna bolnišnica Celje (Foto: STA) V Splošni bolnišnici Celje zaradi poplavne ogroženosti pozivajo vse paciente, naj prihajajo v bolnišnico le v primeru nujnih stanj. Poziv velja tudi za paciente, ki so naročeni na ambulantne specialistične… »

Rdeče opozorilo tudi za Spodnje Podravje

Spodnje Podravje 04.08.2023
ARSO (Agencija Republike Slovenije za okolje) je izdala rdeče opozorilo tudi za območje severovzhodne Slovenije. Poudarjajo, da danes in v prvem delu noči se bodo krajevno še pojavljali dolgotrajni nalivi. Pričakujemo lahko nadaljnje poraste in… »

KATASTROFALNE RAZMERE PO SLOVENIJI: Poplavljene hiše, zaprti vrtci, ponekod evakuirali stanovalce (FOTO, VIDEO)

Regional 04.08.2023
Padavine so povzročile poplave v večjem delu Slovenije. Ponekod so razglasil izredne razmere. Z območja doline Ličnice v občini Medvode pa so se odločili evakuirati stanovalce. V Kamniku so zaprli vrtce, vse ceste so neprevozne, iz Žirov pa… »

Foto in Video: Po Sloveniji tulijo alarmi, deli države pod vodo, vladajo izredne razmere

Necenzurirano 04.08.2023
Ob obilnih padavinah, ki so v delih Slovenije padle v razmeroma kratkem času, so silovito narasli tudi nekateri vodotoki, so zjutraj sporočili iz Agencije RS za okolje (Arso). Po državi poplavljajo številne reke in hudourniki. Žiri so odrezane od… »

PRIŽGAN RDEČ ALARM! Tudi za Primorsko, velja danes do polnoči

Regional 04.08.2023
Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi dolgotrajnih nalivov, zaradi katerih pričakujejo nadaljnje poraste in razlivanja vodotokov, izdala rdeče opozorilo za severovzhodno, severozahodno in osrednjo Slovenijo, ki velja danes do polnoči. Ob obilnih… »

Alarmantno: velik del Slovenije že pod vodo, sirene tulijo

Zurnal24 04.08.2023
Stanje zaradi ogromne količine padavin, ki trenutno oblivajo predvsem sever in zahod Slovenije, se hitro slabša. Marsikje zaprte ceste. Ob dolgotrajnih nalivih na Gorenjskem in Koroškem ter na območju Idrijskega, Škofjeloškega in Polhograjskega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem