Povezane novice

OGLASILE SO SE SIRENE: Del Slovenije dobesedno pod vodo, nekje odrezani od sveta (FOTO, VIDEO)

Regional 04.08.2023
Zaradi močnega deževja, ki v nekaterih delih Slovenije od četrtka zvečer povzroča nevšečnosti, so vso noč na delu številne gasilske ekipe. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so v zadnjih 12 urah zabeležili več kot 1000 dogodkov, na… »

Na Gorenjskem vsi štabi v pripravljenosti

Zurnal24 04.08.2023
Na Gorenjskem so se razmere po ujmi pozno popoldne nekoliko umirile, zvečer pa je spet začelo močno deževati. Še vedno je najhuje na območjih Škofje Loke, Gorenje vasi - Poljan in Tržiča. Evakuacije so zaključene, v teku je vzpostavljanje… »

V Posavju zaradi visoke Save v pripravljenosti, Krka še ne poplavlja

Delo 04.08.2023
Vse hidroelektrarne na spodnji Savi so začasno zaustavili, v Nuklearni elektrarni Krško so razglasili nenormalni dogodek. V Posavju so zaradi narasle Save v pripravljenosti. Vse hidroelektrarne na spodnji Savi so začasno zaustavili, njihove posadke so… »

Hidrolog razkril, kaj prinaša noč: Upajmo, da bodo nasipi zdržali #video

SiolNET 04.08.2023
"V prvem delu noči se bodo še pojavljali nalivi v osrednji, vzhodni in južni Sloveniji. Ob močnejših nalivih, ki lahko za krajši čas zastanejo na določenem območju, so mogoča razlivanja hudourniških rek in potokov, ki bodo prispevali dodatno… »

"Upamo, da bodo nasipi zdržali"

Zurnal24 04.08.2023
Ponoči bo skozi osrednjo in vzhodno Slovenijo v strugi Save potovala rekordna količina vode. Na posebni novinarski konferenci, namenjeni izrednim meteorološkim in hidrološkim razmerah, je ob premierju Robertu Golobu, poveljniku Civilne zaščite… »

Nalivi se bodo preselili na jugovzhod in severovzhod države

Nova 24TV 04.08.2023
Poplave v Spodnjem Podravju. Srna na poplavljenem polju. (Vir: STA) “Padavinski dogodek zdajle še zdaleč ni končan, smo nekje na sredini. Nadaljeval se bo do jutrišnjega jutra, nalivi se bodo obnavljali. Verjetno tako intenzivnih, kot so bili v… »

V Posavju zaradi visoke Save v pripravljenosti, Krka še ne poplavlja, Kolpa na Osilniškem tik pred razlitjem

Dnevnik 04.08.2023
V Posavju so zaradi narasle Save v pripravljenosti. Vse hidroelektrarne na spodnji Savi so začasno zaustavili, njihove posadke so v pripravljenosti. Stanje še obvladujejo, probleme pa bi ob narasli Savi lahko povzročila še Krka. Ta sicer še ne… »

Padajo rekordi: Več vodotokov naj bi doseglo najvišje do sedaj izmerjene vrednosti!

Zurnal24 04.08.2023
Več vodotokov v severnem delu države je danes po prvih ocenah doseglo najvišje do sedaj izmerjene vrednosti. Neurja, ki so zajela Slovenijo in povročila nemalo škode, očitno še ne pojenjajo. V naslednjih 24 urah lahko po podatkih Agencije RS za… »

Medvode zaznamovale apokaliptične razmere

Dnevnik 04.08.2023
Močno deževje je že v petkovih jutranjih urah poplavilo vse ceste v središču Medvod. Najhuje je bilo na sotočju Sore in Save, kjer je zalilo vse stavbe in so policisti zjutraj iz bloka rešili ujeta otroka, ter v dolini Ločnice, kjer so plazovi in… »

(FOTO/VIDEO): V domžalski občini Kamniška Bistrica že prestopila bregove, pričakovane poplave večjih razsežnosti

Domžalec 04.08.2023
Zaradi obilnega deževja, ki je povzročilo številne poplave in zemeljske plazove, je že od zgodnjih jutranjih v kamniški občini razglašena splošna nevarnost, saj je večina cest zaprtih in neprevoznih, zaradi poplav so izredne razmere razglašene… »

Po širšem mariborskem območju se je razlila Drava

Dnevnik 04.08.2023
Na mariborskem regijskem centru uprave za zaščito in reševanje so od začetka nočnega močnega deževja doslej zabeležili 90 intervencij, a so za zdaj stvari pod nadzorom in hujših dogodkov niso beležili. Kot je za STA povedala vodja izpostave… »

V Kamniku in na območju Škofje Loke katastrofalne razmere

Delo 04.08.2023
Še vedno je najhuje na območjih Škofje Loke, Gorenje vasi - Poljan in Tržiča. V Kamniku smrtna žrtev. Na Gorenjskem se situacija po vodni ujmi nekoliko umirja, saj je intenziteta padavin upadla. Še vedno je najhuje na območjih Škofje Loke… »

Zgodovinski rekordi: reke še niso imele takšnih pretokov

SiolNET 04.08.2023
Več vodotokov v severnem delu države je danes po prvih ocenah doseglo najvišje do zdaj izmerjene vrednosti, poroča agencija za okolje (Arso). Po podatkih ob 16. uri so to Sava v Mednem, Poljanska Sora v Žireh, Lučnica v Lučah, Kamniška Bistrica v… »

Na Idrijsko-cerkljanskem težave s plazovi

Delo 04.08.2023
Stanje na Idrijsko-Cerkljanskem in Tolminskem se je po pestrem dopoldnevu nekoliko umirilo, voda je ponekod že začela odtekati. Stanje na Idrijsko-Cerkljanskem in Tolminskem se je po pestrem dopoldnevu nekoliko umirilo, voda je ponekod že začela… »

Nočna mora: Savinja v Celju prestopila bregove, poteka evakuacija #video

SiolNET 04.08.2023
Reka Savinja je v Celju začela prestopati bregove, del mesta, ki leži ob levem bregu Savinje, so pričeli evakuirati. Obilne padavine so na številnih območjih Gorenjske in Koroške povzročile hude poplave in zemeljske plazove. Poveljnik Civilne… »

Voda odnaša hiše, ljudi iščejo s helikopterji #video

SiolNET 04.08.2023
Zaradi močnega deževja, ki v nekaterih delih Slovenije od četrtka zvečer povzroča nevšečnosti, so bile vso noč na delu številne gasilske ekipe. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so v zadnjih 12 urah zabeležili več kot tisoč… »

IZREDNE RAZMERE NA SEVERNEM PRIMORSKEM: Eksplozija, plazovi, poplavljene hiše in evakuacije (FOTO)

Regional 04.08.2023
Obilne padavine so največ težav na Severnem Primorskem povzročile na Tolminskem in Idrijsko-Cerkljanskem, kjer je precej hiš pod vodo, na srečo pa ni poškodovanih, je povedal poveljnik regijskega štaba CZ Samo Kosmač. Trenutno so na območju… »

Izredne razmere na Škofjeloškem in tudi v Kranju

Zurnal24 04.08.2023
Poveljnik škofjeloške civilne zaščite Nikolaj Kržišnik je malo pred 8. uro pozval občane po lokalnem radiu Sora, naj ne odhajajo od doma, ker je, kot je dejal katastrofa. Poljanska Sora je "odnesla" znameniti Hudičev most v Škofji Loki. Na… »

»Dejansko je cela Gorenjska pod vodo«

Mladina 04.08.2023
Obilne padavine so na številnih območjih Gorenjske povzročile razlivanje vodotokov in zemeljske plazove. Obilne padavine so na številnih območjih Gorenjske povzročile razlivanje vodotokov in zemeljske plazove. Poveljnik Civilne zaščite za… »

V teh delih Slovenije najhujše šele pričakujejo

Necenzurirano 04.08.2023
Žal so se napovedi uresničile. Po obilnem deževju so števile reke in potoki narasli in poplavili več mest in vasi po Sloveniji. Kakšna pa je napoved za popoldanske in večerne ure? Ponoči so hitro in močno poplavile številne reke v zahodni… »

Cela Gorenjska je pod vodo

Nova 24TV 04.08.2023
Komenda (Foto: Neurje.si) Obilne padavine so na številnih območjih Gorenjske povzročile razlivanje vodotokov in zemeljske plazove. Poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid je za STA pojasnil, da je trenutno najbolj prizadeto škofjeloško… »

Mesto trenutno odrezano od ostale Slovenije

Zurnal24 04.08.2023
Zaradi močnega deževja, ki v nekaterih delih Slovenije od četrtka zvečer povzroča nevšečnosti, so vso noč na delu številne gasilske ekipe. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so v zadnjih 12 urah zabeležili več kot 1.000 dogodkov… »

Novice dneva »

V Iranu potrdili smrt predsednika Raisija

Mladina pred 8 uramiše 5 povezanih

Znižale se bodo tako cene bencina kot tudi dizla

Delo pred 6 uramiše 6 povezanih
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem