Povezane novice

Ljudje s strahom pričakujejo noč, reke bodo še naraščale #video

SiolNET 04.08.2023
Črne napovedi meteorologov so se uresničile, Slovenija je pod vodo. "Tokratna ujma s poplavami in plazovi je povzročila verjetno največjo škodo v naravnih nesrečah v zgodovini samostojne Slovenije," je na novinarski konferenci dejal premier Robert… »

Na precej poštah po Sloveniji moteno poslovanje

Necenzurirano 04.08.2023
Pošte, ki so ob sobotah odprte,danes zaradi izrednih vremenskih razmer ne bodo poslovale. Zaradi izrednih vremenskih razmer, ki so posledica obilnih padavin in poplav v severnem, severozahodnem in v nekaterih delih osrednje Slovenije, je tudi na precej… »

Izredne razmere: Velik del države pod vodo, v te kraje pa najhuje šele prihaja

Zurnal24 04.08.2023
V večjem delu Slovenije se soočajo s poplavami. Zaradi izrednih razmer, povezanih s poplavami, so aktualno stanje po državi predstavili predsednik Vlade Republike Slovenije Robert Golob, minister za obrambo Marjan Šarec, poveljnik Civilne zaščite… »

Vlada zagrozila s kaznimi za radovedneže

Zurnal24 04.08.2023
Golob, Šarec, Šestan in Polajnar o trenutnem stanju na terenu. Jutri bodo pretehtali možnost, da dovolijo odprtje trgovin v nedeljo, ko se bo stanje predvidoma že umirilo, da se ne bi ljudem mudilo v trgovino. Zaradi izrednih razmer, povezanih s… »

Golob: Verjetno največja škoda v zgodovini samostojne Slovenije

Delo 04.08.2023
Razmere so se popoldne še poslabšale. Težave so se razširile na večji del države. Napovedi meteorologov so se uresničile, poplave v zahodni in severni polovici Slovenije so poplavile nepregledno število cest, podirajo mostove, povzročajo… »

Sirene zatulile tudi v Ljubljani, najhuje je v Tacnu, kjer je pod vodo tudi kajakaški center

Zurnal24 04.08.2023
Enote javne gasilske službe Mestne občine Ljubljana so še vedno na terenu. Izredne razmere zaradi neurij in poplav so razglasili že po številnih krajih po Sloveniji. Čeprav razmere niso tako kritične kot drugod po državi, so zaradi poplavljanja… »

Izredne razmere v Litiji, Kresnice že pod valovi reke Save

Necenzurirano 04.08.2023
V Litiji so bile sprožene sirene zaradi možnosti večjega poplavnega vala reke Save, ki ga primerjajo s tistim iz leta 1990. Sirene za nevarnost poplav so danes sprožili tudi v Litiji, zaradi možnosti, da bi reka Sava prestopila bregove. Ob tem… »

Pošte bodo v soboto zaprte, dostava pošiljk ponekod nemogoča

SiolNET 04.08.2023
Zaradi izrednih vremenskih razmer, ki so posledica obilnih padavin in poplav, je moteno poslovanje tudi na številnih poštah po državi. Ker je otežena dostava pošiljk, je več poslovalnic zaradi skrbi za varnost zaposlenih, pošiljk in premoženja… »

GASILCI IZ VRTCA V MENGŠU EVAKUIRALI 22 OTROK: Kakšne so trenutno razmere na Gorenjskem? (FOTO, VIDEO)

Regional 04.08.2023
Močno deževje povzroča težave tudi v okolici Ljubljane. V Mengšu, kjer je potok Pšata že v jutranjih urah prestopil bregove, so gasilci iz vrtca Gobica na varno evakuirali 22 otrok. V Litiji so bile sprožene sirene zaradi možnosti večjega… »

V Litiji se bojijo dviga zapornic na HE Medvode

Delo 04.08.2023
Na območjih od Jevnice do Save se gasilci in komunalni delavci pripravljajo na najhujše. Zaradi naraščajoče Save štab civilne zaščite občine Litija in tamkajšnje občinsko vodstvo pozivata ljudi, ki prebivajo od Jevnice do naselja Sava, naj… »

Kritično tudi na nekaterih delih Ljubljane, v Mengšu evakuirali otroke

Delo 04.08.2023
Tudi Sava in Gradaščica sta začeli ponekod prestopati bregove. Na območju Ljubljane so poplave najbolj prizadele Vič na zahodu, območje Broda, Tacna in Vikrč na severu in Tomačevega, Sneberij in Zadobrove na vzhodu, so za STA povedali v Gasilski… »

Številka 112 preobremenjena, ne kličite, če ni nujno

Dnevnik 04.08.2023
Na upravi za zaščito in reševanje pojasnjujejo, da je številka za klice v sili 112 zaradi številnih vprašanj, povezanih z vremenskimi ujmami, preobremenjena. Prebivalce zato pozivajo, naj ne kličejo na to številko, če res ni nujno, je za STA… »

ŠTEVILKA 112 PREOBREMENJENA: "Linija zasedena; ne kličite, če ni res nujno"

Regional 04.08.2023
Na upravi za zaščito in reševanje pojasnjujejo, da je številka za klice v sili 112 zaradi številnih vprašanj, povezanih z vremenskimi ujmami, preobremenjena. Prebivalce zato pozivajo, naj ne kličejo na to številko, če res ni nujno, je za STA… »

Po državi tulijo sirene. Kaj storiti, če zaslišite alarm?

SiolNET 04.08.2023
"Ne podcenjujte moči vode!" svari Uprava za zaščito in reševanje. Sirene za splošno nevarnost so se zaradi povečanega vodostaja reke Save oglasile tudi v Ljubljani na Brodu, v Tacnu, Črnučah, na Ježici, v Zalogu in Novih Jaršah. O poplavah… »

Pomembno: kako ravnati, ko vas poplavi?

Zurnal24 04.08.2023
Uprava za zaščito in reševanje v primeru poplav tistim, ki so ostali v stavbi na poplavljenem območju, svetuje, naj se umaknejo v višje nadstropje stavbe. Ob sebi naj imajo predmet, ki dobro plava in se ga lahko oprimejo, denimo avtomobilsko… »

Se vlada z zneskom enega milijona za sanacijo škode norčuje?

Nova 24TV 04.08.2023
Premier Robert Golob si je v Gen-I dodelil 2 milijona evrov nagrade. (Foto: STA) Vlada je na četrtkovi dopisni seji zagotovila 1,1 milijona evrov pomoči tistim, ki so bili med 12. julijem in 2. avgustom prizadeti v neurjih. Ampak neurij še ni konec –… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem