Povezane novice

EU za Slovenijo aktivirala mehanizem za civilno zaščito

Nova 24TV 06.08.2023
Škofja Loka. (foto: sta) Na prošnjo Slovenije, ki se spopada s katastrofalnimi poplavami, so v Bruslju aktivirali mehanizem za civilno zaščito, je danes na omrežju X sporočil Janez Lenarčič. Seznam s potrebami, ki sicer vključuje predvsem… »

ODREJENA NOVA EVAKUACIJA KOROŠKE BELE: Zaradi visokega vodostaja deaktivirali alarmni sistem na plazu (FOTO)

Regional 06.08.2023
Plaz na Koroški Beli je še vedno aktiven, zato so pristojni tudi za prihajajočo noč odredili evakuacijo prebivalcev s tistega območja. Evakuacija je obvezna do 20. ure, ko nastopi noč, so sporočili z Občine Jesenice. Namestitev bo organizirana v… »

Na Koroški Beli v pripravljenosti – aktualne informacije

Gorenjski utrip 06.08.2023
Danes ob 12. uri se je ponovno sestal štab Civilne zaščite Jesenice z vsemi podpornimi službami. Predstavniki podpornih služb so županu Petru Bohincu in poveljniku CZ Jesenice najprej podali poročilo o stanju na terenu v pretekli noči in danes do… »

Foto in Video: Na Prevaljah mladi družini odneslo hišo, čez Mežo ni več celega mostu

Necenzurirano 06.08.2023
Mežiška dolina ostaja v primežu katastrofalnih poplav, pri čemer trenutno poleg Meže največjo težavo predstavljajo hudourniki, pa tudi dejstvo, da je več območij še vedno odrezanih od sveta. Na Koroškem je že včeraj zvečer odjeknila nova… »

Številne evakuacije po Sloveniji, veliko grožnjo predstavljajo plazovi

Zurnal24 06.08.2023
Na Koroški Beli, kjer so v soboto zvečer prebivalce zaradi plazu pozvali k evakuaciji, so ob 7. uri s sireno evakuacijo preklicali. Stanje alarmantno tudi na Ljubnem ob Savinji. Krajani se lahko vrnejo v svoje domove, na Občini Jesenice pa tudi čez… »

Geologi: Po poplavi nikar ne počnite tega!

Zurnal24 06.08.2023
Geološki zavod opozarja pred povečano verjetnostjo zemeljskih plazov po državi, hkrati pa lastnikom objektov na nestabilnih tleh odsvetujejo zasuvanje ali spreminjanje poti jarkov in odtočnih poti. Geološki zavod Slovenije zaradi velike namočenosti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem