Povezane novice

Policija opozarja: Na prizadetih območjih smo opazili sumljive osebe

SiolNET 07.08.2023
Situacija je še vedno skrb vzbujajoča v občini Kamnik, kjer jim niti z gradbeno mehanizacijo še ni uspelo zagotoviti dostopa do vseh hiš, je dejal župan Matej Slapar. Po njegovih besedah so bile v poplavah popolnoma uničene in poplavljene dolina… »

Takšno je trenutno stanje na terenu

Zurnal24 07.08.2023
Danes je marsikje nad Slovenijo končno posijalo sonce, ki je omogočilo pospešeno odpravljanje posledic ujme. V Pomurju, Podravju in ob Krki se razmere umirjajo, na Koroškem in v Savinjski dolini pa se ob vztrajanju poplavnih površin še vedno borijo… »

"Ko greš na teren in vidiš obup v njihovih očeh, se ti srce ustavi"

Zurnal24 07.08.2023
Zaradi minulega obilnega deževja v velenjski občini ni prevoznih več cest, nekatere so prevozne pogojno. Še vedno sta ogrožena stanovanjska objekta pod Velenjskim gradom, plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo v Lazah. Veliko škode je ujma naredila… »

Surova moč Kamniške Bistrice: vse, kar ni bilo vzidano v tla, je odnesla voda #foto #video

SiolNET 07.08.2023
Po treh dneh nočne more je nad Slovenijo posijalo sonce. Pot nas je vodila v Kamnik, kjer so razmere trenutno stabilne, surova moč Kamniške Bistrice pa je kljub nadčloveškemu trudu domačinov, prostovoljcev in pristojnih služb vidna na vsakem… »

Občina Kranj: Zgodi se lahko ekološka katastrofa neslutenih razsežnosti

SiolNET 07.08.2023
Deroča voda z naplavinami je poškodovala betonsko prevleko kanalizacijske cevi, pritrjene na most pri nekdanji Planiki v Kranju. Na občini opozarjajo, da je treba ukrepati takoj, saj bo v nasprotnem primeru celotnemu območju ob Savi grozila "ekološka… »

Tina Maze ob žalostnih posnetkih Črne na Koroškem: Verjamem, da je enotnost močnejša kot kadarkoli prej

SiolNET 07.08.2023
Nekdanja odlična alpska smučarka Tina Maze zadnje dni zaskrbljeno pogleduje proti domači Črni na Koroškem, ki je bila nekaj časa povsem odrezana od sveta. Korošica težko verjame, kakšno opustošenje je prizadelo Slovenijo, predvsem pa kraje, v… »

Poplave pustile razdejanje tudi na športnih objektih, kako bo s sanacijo? #foto #video

SiolNET 07.08.2023
Uničujoče poplave, ki so prejšnji konec tedna opustošile velik del Slovenije, so pustile hude posledice tudi na športni infrastrukturi. Uničena so nogometna igrišča, velika gmotna škoda je na športnih objektih, nekatere športne prireditve so… »

»Mnogi so izgubili vse, za kar so celo življenje garali«

Mladina 07.08.2023
V občinah Kamnik in Mengeš hitijo z odpravljanjem posledic neurja, a razsežnost posledic je ogromna, župana poudarjata, da je škodo izjemno težko oceniti. V občinah Kamnik in Mengeš, ki so ju prizadele nedavne obilne padavine in poplave, hitijo z… »

Posamezni zaselki in hiše še nedostopni, evakuiranih okoli 50 ljudi

Delo 07.08.2023
Na Gorenjskem, kjer so se razmere po ujmi v zadnjih dneh sicer nekoliko umirile, čeprav sanacija vse škode še zdaleč ni končana, grozijo plazovi. Na območju Škofje Loke in Poljanske doline nekateri ljudje zaradi neprevoznosti cest še vedno… »

"Dragi ljudje: Skupaj smo zmagali!"

Zurnal24 07.08.2023
Pretok Mure danes upada in razmere ob reki se postopoma umirjajo. Potem ko so v nedeljo sanirali vodni nasip na območju Dolnje Bistrice, so se ljudje z ogroženih območij lahko vrnili na svoje domove. Pristojne službe tam danes še dodatno utrjujejo… »

Poseben konvoj na poti, umaknite se mu!

Zurnal24 07.08.2023
Na Koroškem je v ponedeljek v ospredju stopilo vzpostavljanje prometnih povezav do prizadetih območij in zagotavljanje vodooskrbe, skrbijo pa novi zemeljski plazovi. Najbolj je prizadeta Mežiška dolina, kjer so najnujnejšo oskrbo v nedeljo… »

Kranju po ujmi grozi huda ekološka katastrofa

Necenzurirano 07.08.2023
Med rekami, ki so v zadnjih dneh poplavile Slovenijo, je bila tudi Sava. Voda je povzročila razdejanje, v Kranju pa je dosegla tudi kanalizacijsko cev na mostu pri nekdanji Planiki. Deroča voda, ki je s seboj nosila večjo količino drevja in drugih… »

Ob naslednjem neurju bi se v Savo lahko razlile vse fekalije

Delo 07.08.2023
Betonski plašč cevi je močno poškodovan, če se bo odtrgal, se bodo v Savo razlile vse fekalije 25.000 prebivalcev. A to naj se zaenkrat ne bi zgodilo. Največja naravna katastrofa v zgodovini Slovenije je prinesla tudi zgodovinsko visok pritok reke… »

Kranj: Zaradi poškodovane kanalizacijske cevi lahko sledi ekološka katastrofa nepredstavljivih razsežnosti

Dnevnik 07.08.2023
Deroča voda z naplavinami je poškodovala betonsko prevleko kanalizacijske cevi, pritrjene na most pri nekdanji Planiki v Kranju. Na občini opozarjajo, da je treba ukrepati takoj, saj bo v nasprotnem primeru celotnemu območju ob Savi grozila… »

Poplave / »Stvari se umirjajo, so pa še zmeraj resne«

Mladina 07.08.2023
Pretok Mure upada, poplavni val na območju Hotize. Pretok Mure danes upada in razmere ob reki se postopoma umirjajo. Potem ko so v nedeljo sanirali vodni nasip na območju Dolnje Bistrice, so se ljudje z ogroženih območij lahko vrnili na svoje domove… »

Kranju po uničujočih poplavah grozi ekološka katastrofa neslutenih razsežnosti

Zurnal24 07.08.2023
Če se ne bo takoj ukrepalo, bodo posledice lahko katastrofalne razsežnosti. Takojšnje ukrepanje je nujno, opozarja župan Kranja Matjaž Rakovec, sicer celotnemu območju ob Savi grozi ekološka katastrofa neslutenih razsežnosti. Trenutne razmere v… »

Stopili bodo skupaj: "Lahko rečem, da je vse skupaj katastrofalno"

SiolNET 07.08.2023
V teh dneh je na neki način težko tudi Benjaminu Savšku, aktualnemu olimpijskemu prvaku. Slovenski kanuist pa je v pogovoru večkrat poudaril, da predvsem sočustvuje z ljudmi, ki jih je v zadnjih dnevih močno prizadela narava. Čeprav ga v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem