Povezane novice

Za evropske milijarde bo treba loviti kratke roke

Dnevnik 09.08.2023
Po uničujoči ujmi Slovenija začenja pripravljati vloge za črpanje milijardne pomoči iz evropskih skladov in reprogramiranje že dodeljenih sredstev. Ob nepovratnih sredstvih so na razpolago tudi ugodna posojila. Popisuje se škoda in zbirajo podatki… »

Golob računa na dolgotrajno podporo Bruslja

Delo 09.08.2023
Slovenijo čaka zahtevno črpanje evropskih sredstev za odpravljanje posledic poplav. V nadaljevanju preberite: Če se je o poplavah in njihovih posledicah do zdaj razmišljalo predvsem kot o nacionalni katastrofi, so obisk predsednice evropske komisije… »

Nekateri politiki ne dojamejo, kako nepomembni so v tej katastrofi

Delo 09.08.2023
Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš sta razpravljala o nedavnih poplavah, vzrokih zanje in (političnih) odzivih. »Ta sreda je drugačna za Slovenijo, vmes se je zgodila ujma z velikim opustošenjem, tik preden sva se usedla v studio, je v… »

Slovenija lahko za obnovo počrpa dobrih šest milijard evrov

Delo 09.08.2023
Ursula von der Leyen je napovedala možnost hitrega in obilnega črpanja evropskega denarja, komisar Janez Lenarčič je pri tem optimističen. Šefica evropske komisije je v sprva čustveno obarvanem govoru naprej izrazila občudovanje celotni Sloveniji… »

Lenarčič: Sloveniji zajeten paket pomoči EU

Dnevnik 09.08.2023
EU bo Sloveniji namenila zajeten in pomenljiv paket pomoči za odpravljanje posledic nedavnih poplav, ocenjuje evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Za sprostitev sredstev državo sicer čaka več korakov, ki bodo vse prej kot… »

Ursula von der Leyen: Sloveniji želim sporočiti, da ji Evropa stoji ob strani

Delo 09.08.2023
Predsednica evropske komisije se je lahko po besedah premiera Roberta Goloba na lastne oči prepričala o razsežnostih in posledicah nedavnih poplav. »Pomembno je na lastne oči videti ogromne posledice te katastrofe. Srce parajoče je bilo videti… »

Med ogledom von der Leyen tudi s Tino Maze

Zurnal24 09.08.2023
V Črni na Koroškem sta si v roke segli najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze in predsednica Evropske komisija Ursula von der Leyen. Razdejanje, ki ga je narava pustila za seboj, si je v spremstvu predsednika vlade Roberta Goloba… »

Von der Leyen po ogledu prizadetih območij: Sloveniji iz solidarnostnega sklada 400 milijonov evrov

RTV Slovenija 09.08.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je po ogledu posledic uničujočih poplav dejala, da Evropa stoji ob strani Sloveniji, ki lahko že letos iz solidarnostnega sklada EU-ja računa na 100 milijonov evrov, prihodnje leto pa še na 300… »

Toliko denarja lahko Slovenija pričakuje iz Bruslja

Zurnal24 09.08.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je obiskala Slovenijo po katastrofi, ki je državo prizadela konec prejšnjega tedna. Predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen na obisku Slovenije spremlja evropski komisar za krizno upravljanje… »

Von der Leyen / »Sloveniji bo na voljo 400 milijonov evrov«

Mladina 09.08.2023
Sloveniji bo letos iz solidarnostnega sklada EU na voljo 100 milijonov, prihodnje leto pa 300 milijonov evrov za odpravljanje posledic nedavnih poplav, je med današnjim obiskom v Sloveniji napovedala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen… »

URSULA VON DER LEYEN: Letos 100, prihodnje leto še 300 milijonov, "hitrost je bistvena" (FOTO)

Regional 09.08.2023
Sloveniji bo letos iz solidarnostnega sklada EU na voljo 100 milijonov, prihodnje leto pa 300 milijonov evrov za odpravljanje posledic nedavnih poplav, je med današnjim obiskom v Sloveniji napovedala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen… »

Bruseljski milijoni za kolosalen odziv Slovenije

Delo 09.08.2023
Pred današnjim obiskom Ursule von der Leyen prvi obrisi tega, kako bi Slovenija lahko pridobila vire EU za sanacijo in preventivo. V nadaljevanju preberite: Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen si bo med današnjim obiskom v Sloveniji lahko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem