Povezane novice

Z rebalansom pol milijarde evrov za odpravo posledic poplav #video

SiolNET 10.08.2023
Vlada je danes sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, s katerim namenja 520 milijonov evrov za odpravo posledic poplav ter pomoč prizadetim. Dodatno zadolževanje ne bo potrebno, je povedal finančni minister Klemen Boštjančič… »

Golob: Eden od ukrepov je moratorij za odplačilo obstoječih kreditov

SiolNET 10.08.2023
"Eden od ukrepov, ki ga načrtujemo, je moratorij za odplačilo obstoječih kreditov, dokler se ne dogovorimo, kako bomo ljudem lahko najučinkoviteje pomagali," je v četrtkovi oddaji Odmevi o zamrznitvi vračanja bančnih posojil za prizadete v poplavah… »

Golob napovedal interventni zakon za ljudi, ki so "danes najbolj obupani", in moratorij za posojila

RTV Slovenija 10.08.2023
Premier Robert Golob je napovedal nov interventni zakon, ki bo zajel potrebe ljudi, ki so "danes najbolj obupani", moratorij za odplačilo posojil in izkazal pričakovanje, da bodo v dobičkonosnih podjetjih pokazali visoko stopnjo solidarnosti. S… »

Odpravljanje posledic neurja. Prostovoljci se morajo prijaviti.

RTV Slovenija 10.08.2023
Hidrološke razmere se umirjajo. Nadaljujeta se sanacija škode in zbiranje pomoči. Danes jo pomagamo zbirati tudi na RTV Slovenija. DZ je medtem sprejel zakon o odpravi posledic naravnih nesreč in 14. avgust potrdil za dela prost dan solidarnosti… »

Šestan: Pomagajte organizirano. Prijavite se v posebno aplikacijo.

RTV Slovenija 10.08.2023
Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan poziva vse, ki želijo pomagati na prizadetih območjih po povodnji, da se organizirano najavijo in prijavijo v posebno aplikacijo. Ne želimo si zapirati območja, čeprav nam zakon to omogoča, je opozoril… »

Poslanci v ta korak za hitrejšo pomoč

Zurnal24 10.08.2023
Sklep so potrdili na današnji izredni seji. Poslanke in poslanci so na današnji izredni seji s 53 glasovi za in brez glasu proti potrdili sklep o nedopustnosti zakonodajnega referenduma o noveli zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. V poslanskih… »

Vlada z rebalansom proračuna za ukrepanje namenja pol milijarde evrov

Dnevnik 10.08.2023
Vlada je sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, s katerim za ukrepanje ob poplavah namenja 520 milijonov evrov. V ponedeljek bodo ne glede na prosti dan morali običajno delati v javnih zdravstvenih ustanovah, prav tako tisti v… »

DZ preprečil možnost referenduma o noveli zakona o odpravi posledic naravnih nesreč

Dnevnik 10.08.2023
Poslanke in poslanci so na današnji izredni seji s 53 glasovi za in brez glasu proti potrdili sklep o nedopustnosti zakonodajnega referenduma o noveli zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. V poslanskih skupinah so predlog podprli z namenom, da bi… »

Z rebalansom dodatnih 520 milijonov za pomoč prizadetim

Delo 10.08.2023
Minister Klemen Boštjančič napoveduje smotrno in namensko pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo, dodatno zadolževanje ni potrebno, primanjkljaj se veča. Vlada je potrdila predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, s katerim bo za hitro… »

Za zaposlene v kritični infrastrukturi bo v ponedeljek predvidoma odrejeno delo

Dnevnik 10.08.2023
V ponedeljek bo, čeprav bo zaradi odpravljanja posledic katastrofalne ujme dela prost dan, veljalo nekaj izjem. Za zaposlene v kritični infrastrukturi, javnem zdravstvu, centrih za socialno delo in v veterini bo predvidoma odrejeno delo. Dovoljen bo… »

Vlada z rebalansom proračuna zagotovila 520 milijonov evrov

Zurnal24 10.08.2023
Vlada s potrditvijo predloga rebalansa letošnjega proračuna namenja 520 milijonov evrov za financiranje ukrepov za odpravo posledic ujme. "Z rebalansom bomo zagotovili 520 milijonov evrov za hitro in učinkovito odpravljanje posledic uničujočih poplav… »

Vlada s predlogom rebalansa letošnjega proračuna namenja 520 milijonov evrov za financiranje ukrepov

RTV Slovenija 10.08.2023
Vlada je sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, s katerim za odpravo posledic poplav in pomoč prizadetim namenja 520 milijonov evrov. Kot je po seji dejal finančni minister Klemen Boštjančič, dodatno zadolževanje ne bo… »

Znano je, kdo vse bo moral v ponedeljek kljub prostemu dnevu delati #video

SiolNET 10.08.2023
V petek bo poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan izdal odredbo, s katero bo ne glede na ponedeljkov prost dan predvidoma odredil delo zaposlenim pri upravljalcih kritične infrastrukture, zaposlenim v javnih zdravstvenih zavodih in pri… »

V ponedeljek za zaposlene v kritični infrastrukturi predvidoma odrejeno delo

Delo 10.08.2023
Državni svet ni izglasoval odložilnega veta na novelo zakona o odpravi posledic naravnih nesreč in je tako odprl pot hitri izvedbi nujnih ukrepov. Po uničujočih poplavah se pretoki rek po Sloveniji postopoma zmanjšujejo, hidrološke razmere se po… »

V ponedeljek bodo delali zaposleni v zdravstvu, kritični infrastrukturi, veterini ...

RTV Slovenija 10.08.2023
V petek bo civilna zaščita odredila najnujnejše storitve, ki naj bi delovale tudi v ponedeljek, ko bo dela prost dan. Delali bodo zaposleni v kritični infrastrukturi, zdravstvu, veterinarji, po potrebi tudi vrtci. Odprte bodo tudi zavarovalnice. Po… »

Kaj je bilo tako smešnega v tej tragični situaciji?

Nova 24TV 10.08.2023
Foto: STA Predsednik vlade Robert Golob je gostil predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, s katero sta obšla nekaj opustošenih območij po poplavi. Medtem ko se ob pogledu na uničena območja ljudem solzijo oči, se premier s predsednico ob… »

KAKŠNO JE VAŠE MNENJE O DNEVU SOLIDARNOSTI: Bi morali enodnevni zaslužek nameniti za pomoč? (ANKETA)

Regional 10.08.2023
Včeraj so poslanci brez glasu proti potrdili novelo zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Novela vsebuje tudi odločitev, da bo ponedeljek, 14. avgust, dela prost dan. Kot je pojasnil predsednik vlade Robert Golob, naj bi prost dan namenili za… »

Vlada o nadaljnjih ukrepih za odpravo posledic ujm

SiolNET 10.08.2023
Potem ko je DZ v torek potrdil novelo zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, se bo po napovedih danes znova sestal in sprejel odlok, da nanjo ni mogoče razpisati zakonodajnega referenduma. Vlada bo na seji govorila o nadaljnjih ukrepih za odpravo… »

Šestan: Pomagamo lahko na veliko načinov, ne le z lopato

SiolNET 10.08.2023
"Rad bi apeliral na ljudi, ki želijo pomagati na terenu, zelo veliko jih je in res se jim zahvaljujem, da jih je trenutno na terenu marsikje preveč, kar je problematično z varnostnih vidikov. Zato prosim, da se na pomoč odpravijo organizirano. Res… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem