Povezane novice

V podjetjih imajo do 1. septembra čas za prijavo škode

Delo 16.08.2023
Gospodarski minister je napovedal morebitne dodatne ukrepe, kot so moratoriji na posojila in razpis za nakup nove opreme. Na ministrstvu za gospodarstvo bodo vladi predlagali zvišanje deleža predplačila in končne pomoči za prizadeta podjetja v… »

Minister Han: Stvar je še hujša, kot smo si predstavljali #vŽivo

SiolNET 16.08.2023
"Pomembno je, da med seboj sodelujemo, si izmenjujemo poglede. Po ogledu terena je stvar še hujša, kot smo si jo v prvih dneh predstavljali," je dejal minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in napovedal, da so se dogovorili, da bodo… »

Prebilič: Trd oreh bodo zemljišča za nadomestne gradnje #video

SiolNET 16.08.2023
Predstavniki vlade so se srečali s predstavniki Združenja občin Slovenije, Združenja mestnih občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije. Vlada napoveduje, da bo predhodna ocena škode znana do 1. septembra, na osnovi te ocene pa bodo pripravili… »

Na lokalni ravni bo vzpostavljenih več tehničnih pisarn za pomoč pri obnovi

RTV Slovenija 16.08.2023
Nadaljuje se sanacija po poplavah. Do 1. septembra bo opravljena ocena škode. Država bo vzpostavila tehnične pisarne na terenu, ki bodo občinam, posameznikom in gospodarstvu pomagale pri iskanju pravih rešitev za odpravo posledic. Minister za naravne… »

Sanacija: Župani Golobu prenesli več opozoril

Zurnal24 16.08.2023
Premier Robert Golob se je danes po tednu dni ponovno srečal s predstavniki občinskih združenj, s katerimi se je pogovarjal o razmerah na poplavljenih območjih. "S sestankom smo zelo zadovoljni. Najprej smo se spoznali s potekom intervencij. Smo zelo… »

Brežan: Predhodna ocena škode do 1. septembra, na tej podlagi program odprave posledic

Dnevnik 16.08.2023
Predhodna ocena škode na območjih, ki jih je prizadela nedavna ujma, bo pripravljena do 1. septembra. Na podlagi te ocene bodo pripravili predhodni program odprave posledic, za katerega država občinam zagotavlja 40 odstotkov predplačil, je po… »

Župani so pomirjeni, občinam bodo povrnjeni vsi intervencijski stroški

Delo 16.08.2023
Ključni instrument sanacije bodo tehnične pisarne na terenu, ki bodo v pomoč pri iskanju rešitev za odpravo posledic ujme. Koliko bo pisarn, še ni znano. Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes ponovno srečal s predstavniki občinskih… »

Ocena škode / »Država bo občinam zagotovila 40 odstotkov predplačil«

Mladina 16.08.2023
Predhodna ocena škode na območjih, ki jih je prizadela nedavna ujma, bo pripravljena do 1. septembra. Predhodna ocena škode na območjih, ki jih je prizadela nedavna ujma, bo pripravljena do 1. septembra. Na podlagi te ocene bodo pripravili predhodni… »

Cenejša elektrika do konca leta

Delo 16.08.2023
Poplavljenim gospodinjstvom bo od avgusta do konca leta zagotovljena elektrika po 0,1 centa na kilovatno uro. Mesečni račun bi se znižal za 60 odstotkov. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je skupaj z dobavitelji elektrike zasnovalo ukrep, s… »

Golob o novih ukrepih

Zurnal24 16.08.2023
Premier in ministri se bodo danes srečali s predstavniki občin in gospodarstva in med drugim govorili o nadaljnjih ukrepih po poplavah. Predsednik vlade Robert Golob bo na današnjem drugem srečanju s predstavniki Združenja občin Slovenije… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem