Povezane novice

Han in Mesec: Ni pomembna barva, ampak ali je predlog dober

SiolNET 17.08.2023
Vlada je danes obravnavala predlog dodatnih ukrepov za pomoč prizadetim v nedavnih vremenskih ujmah. Osredotočili so se predvsem na pomoč fizičnim osebam, v novem interventnem zakonu pa so predvideni tudi ukrepi za gospodarstvo, ki naj bi jih v petek… »

Dva interventna zakona: pomoč občinam in posameznikom, sistemski ukrepi, denarna pomoč

RTV Slovenija 17.08.2023
Vlada je pripravila dva predloga zakona. Prvi je interventni, namenjen hitri vzpostavitvi infrastrukture, nastanitvi prizadetih in hitri sanaciji. Drugi bo namenjen sistemski, dolgoročni obnovi. Na vladi bosta sprejeta v četrtek. "Pripravili smo dva… »

Moratorij na kredite? To pravi ministrica!

Zurnal24 17.08.2023
V ospredju današnje vladne seje je bilo vprašanje pomoči prizadetim v poplavah. Ministra predstavila ukrepe, ki jih bo prihodnji teden potrjevala vlada. Vlada je danes obravnavala predlog dodatnih ukrepov za pomoč prizadetim v nedavnih vremenskih… »

Obnovo po poplavah bo nadzoroval novi državni sekretar Boštjan Šefic

Dnevnik 17.08.2023
Vlada je na seji za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade imenovala Boštjana Šefica, ki bo bdel nad obnovo po nedavnih poplavah. Za pripravo rešitev, ukrepov in izhodišč za obnovo bo skrbelo posvetovalno telo, njegovo vzpostavitev bo… »

Najprej interventni zakon, nato zakon o obnovi s sistemskimi ukrepi

Necenzurirano 17.08.2023
Vlada je na današnji seji obravnavala predloge rešitev v zvezi s pripravo interventne zakonodaje po ujmi. O odločitvah so spregovorili ministrica Sanja Ajanovič Hovnik in ministri Luka Mesec, Matjaž Han ter Uroš Brežan. Vlada je za novega… »

Interventnemu zakonu bo sledil zakon o obnovi

Delo 17.08.2023
Sprejete odločitve po seji vlade so predstavili Sanja Ajanović Hovnik, Luka Mesec, Matjaž Han in Uroš Brežan. Vlada je danes po napovedih obravnavala predlog dodatnih ukrepov za pomoč prizadetim v nedavnih vremenskih ujmah. Osredotočili so se… »

Kdo sta človeka, ki bosta reševala Slovenijo?

SiolNET 17.08.2023
Glavni koordinator v času begunske krize Boštjan Šefic in mednarodno priznani inženir Marjan Pipenbaher bosta združila moči in na zaupanje predsednika vlade Roberta Goloba poskrbela za obnovo v katastrofalnih poplavah uničenih krajev, domov in… »

Delodajalci lahko oddajo vloge za povračilo nadomestila plače zaradi posledic poplav

RTV Slovenija 17.08.2023
Zavod za zaposlovanje je od delodajalcev začel zbirati vloge za povračilo nadomestil plač zaradi višje sile in čakanja na delo. Vlada je oba ukrepa ob nedavnih poplavah predvidela v noveli zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Delodajalci lahko… »

VLADA DANES O DODATNIH UKREPIH: Glavno vprašanje bo, kako pomagati prizadetim posameznikom

Regional 17.08.2023
Vlada bo danes po napovedih obravnavala predlog dodatnih ukrepov za pomoč prizadetim v nedavnih vremenskih ujmah. Osredotočili naj bi se predvsem na pomoč fizičnim osebam, bodo pa v novem interventnem zakonu tudi ukrepi za gospodarstvo. V petek naj bi… »

Delodajalci, pozor: danes se začne oddaja vlog

SiolNET 17.08.2023
Delodajalci bodo lahko na posebnem portalu zavoda za zaposlovanje predvidoma z današnjim dnem začeli oddajati vloge za povračilo nadomestil plač iz naslova višje sile in čakanja na delo. Gre za ukrepa, ki ju je vlada v pomoč zaposlenim in… »

Novice dneva »

Je v slovenski politiki še kaj odprtega

Finance.si pred tremi uramiše 1 povezana

Stanovanja: Kaj in kdaj se bo gradilo v Ljubljani?

Finance.si pred 44 minutamiše 1 povezana

Slavje Bagnaie, prvenstvo še bolj odprto

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem