Povezane novice

Šarec: Le skupaj lahko kljubujemo preizkušnjam

RTV Slovenija 17.08.2023
Prekmurci so bili 17. avgusta 1919 po stoletjih znova združeni z matičnim narodom. Osrednja regijska slovesnost ob prazniku je potekala na Hotizi, kjer je bil slavnostni govornik minister za obrambo Marjan Šarec. Slavnostni govornik, minister za… »

Šarec ob državnem prazniku: Le skupaj lahko kljubujemo preizkušnjam

SiolNET 17.08.2023
V kraju Hotiza v občini Lendava je bila osrednja regijska slovesnost ob državnem prazniku dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Slavnostni govornik, minister za obrambo Marjan Šarec, se je med drugim dotaknil najnovejših dogodkov… »

Golob: Sožitje različnih veroizpovedi, manjšin in narodnosti zgled za Evropo

Delo 17.08.2023
Premier je poudaril, da Prekmurci, tako kot vedno, v teh, za državo težkih časih, iz dneva v dan dokazujejo, da znajo združiti moči, kadar je to potrebno. Sožitje in sobivanje pripadnikov različnih veroizpovedi, različnih manjšin ter pripadnikov… »

Slovenija praznuje dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

Nova 24TV 17.08.2023
Slovenska zastava (Foto: STA) Na današnji dan obeležujemo dan, ko so se prekmurski Slovenci po več stoletjih madžarske oblasti združili z matičnim narodom. Čeprav so bili Prekmurci toliko časa odrezani od slovenskega naroda, so ti uspeli uspešno… »

Golob / »Na preizkušnji so solidarnost, enotnost ter medsebojna pomoč in podpora«

Mladina 17.08.2023
Sožitje in sobivanje pripadnikov različnih veroizpovedi, različnih manjšin ter pripadnikov različnih narodnosti na primeru Prekmurja je lahko zgled ne le za Slovenijo, temveč za celotno Evropo, je ob današnjem prazniku združitve prekmurskih… »

Prekmurci obeležujejo dan združitve z matičnim narodom

Mladina 17.08.2023
Dan združitve prekmurskih Slovencev kot državni praznik v Sloveniji obeležujemo od leta 2006. Prekmurci danes obeležujejo dan združitve z matičnim narodom. Osrednja regijska slovesnost bo letos v Hotizi. Slavnostni govornik bo minister za obrambo… »

Prekmurci obeležujejo dan združitve z matičnim narodom

Delo 17.08.2023
Dan, ko je Prekmurje po določilih pariške mirovne konference leta 1919 pripadlo takratni Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev. Prekmurci danes obeležujejo dan združitve z matičnim narodom. Osrednja regijska slovesnost bo letos v Hotizi. Slavnostni… »

Prekmurje, glava Slovenije

Delo 17.08.2023
17. avgust je dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek je na proslavi ob obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matico poudaril, da je bil to svetli trenutek naše… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem