Povezane novice

Vodja sveta za vode Fazarinc: Nekatera območja bo treba zapustiti

RTV Slovenija 21.08.2023
Člani sveta za vode, ki je bil ustanovljen pod okriljem ministrstva za naravne vire in prostor, so se na prvem srečanju strinjali, da so po poplavah prioriteta začasne rešitve, ki jim bodo sledili dolgoročni ukrepi za večjo poplavno varnost… »

Novoustanovljeni svet za vode o ukrepih za boljšo poplavno varnost

Mladina 21.08.2023
Strokovnjaki so poenoteni, da je treba najprej iskati začasne rešitve za trenutne razmere, potem pa oblikovati dolgoročne rešitve. Pri oblikovanju ukrepov za boljšo poplavno varnost bo sodeloval tudi svet za vode, ki se je danes prvič sestal na… »

Po poplavah: Že malo dežja lahko povzroči hude težave

Zurnal24 21.08.2023
Sanacija bo dolgotrajna, ugotavljajo hidrologi, ki svarijo tudi pred manjšim deževjem, ki lahko povzroči velike težave. "Brez strokovne podpore sistemskih sprememb niti interventnih ukrepov ne bomo izvajali," je po prvem srečanju novoustanovljenega… »

Hidrolog Rok Fazarinc: Do jesenskega deževja je nujno najprej očistiti struge

Necenzurirano 21.08.2023
Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan je danes v skladu z zakonom o vodah sklical prvo srečanje sveta za vode, ki ga bo koordiniral hidrolog Rok Fazarinc. Kot so po katastrofalnih poplavah že večkrat pojasnili odločevalci, se po prvih… »

Novi svet za vode o ukrepih za boljšo poplavno varnost #video

SiolNET 21.08.2023
Pod okriljem ministrstva za okolje in prostor bo deloval svet za vode, ki ga bo vodil in koordiniral hidrolog Rok Fazarinc. Danes so se člani sveta sestali prvič, Fazarinc pa je na novinarski konferenci po srečanju dejal, da so glede rešitev zelo… »

Sanacija po poplavah bi lahko trajala desetletje ali več

Delo 21.08.2023
Po prvem srečanju sveta za vode so udeleženci prestavili dogajanje. Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan je po prvem srečanju Sveta za vode ​pojasnil, da so v svetu številni strokovnjaki iz različnih zavodov, ki so povezani z vodami… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem