Povezane novice

Prihaja obvezni prispevek, plačali ga bomo vsi

Zurnal24 24.08.2023
Vlada je sprejela nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah med drugim je tudi uvedba obveznega prispevka, ki ga bomo plačali vsi. "Podobno rešitev smo poznali že pri obnovi popotresnega Posočja," je po današnji seji vlade glede uvajanja… »

Uvaja se obvezni solidarnostni prispevek

Delo 24.08.2023
Po zgledu obveznega prispevka za obnovo Posočja vlada načrtuje obvezni prispevek vseh zaposlenih, predvidoma okoli 0,3 odstotka dohodnine. Člani vlade so v četrtek nadaljevali v torek začeto sejo, na kateri so pretresali vrsto interventnih ukrepov, s… »

Boštjančič: Banke in zavarovalnice niso edine, ki morajo prispevati svoje

RTV Slovenija 24.08.2023
Finančni minister je zadovoljen z odzivom bank, si pa želi več, in to ne samo od bančnega ter zavarovalniškega sektorja, temveč od vseh gospodarskih panog, ki so ustvarile "ekstra dobičke". Vlada je sprejela predlog interventnega zakona za pomoč… »

Interventni zakon po poplavah: kaj prinaša za koga?

SiolNET 24.08.2023
Vlada je danes potrdila predlog interventnega zakona za pomoč po poplavah v začetku meseca in ga po nujnem postopku poslala v DZ. Predvideni so ukrepi za nujno obnovo javne infrastrukture, poenostavitev postopkov in pridobivanja dovoljenj ter ukrepi za… »

Prihaja obvezni prispevek za obnovo Slovenije. Kako visok bo?

SiolNET 24.08.2023
V sprejetem svežnju ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah je med drugim tudi uvedba obveznega prispevka, ki ga bomo plačali vsi državljani. Predvideno je, da bodo državljani plačali okoli 0,3 odstotka dohodnine, je pojasnil minister za delo Luka… »

Interventna zakonodaja ob poplavah: V zakonu tudi obvezni solidarnostni prispevek

Dnevnik 24.08.2023
Vlada je sprejela predlog interventnega zakona za pomoč po poplavah. V predlogu so številni ukrepi za gospodinjstva, občine in podjetja. Vlada je ustanovila sklad za obnovo Slovenije, načrtuje tudi obvezni prispevek, prav tako širi skupino… »

Vlada se ne želi odpovedati fiskalni veselici, da bi sanirala poplave – napovedala delovne sobote

Nova 24TV 24.08.2023
Vlada Roberta Goloba (Fotomontaža: Demokracija/STA) Vlada je sprejela štiri interventne zakone, s košem obljub. Od kod bo denar? Prispevali ga bomo mi! Del pa tudi gospodarstvo – Golob sicer poleg tega po tiho že grozi z nacionalizacijo premoženje… »

Ukrep: Mogoč bo odlog plačila kredita za 12 mesecev

Zurnal24 24.08.2023
Ukrep zavezuje banke in hranilnice, vključno s podružnicami, ki imajo sedež v Sloveniji, da kreditojemalcu, ki je utrpel škodo zaradi poplav ali plazov, odobrijo odlog plačil posojila do 12 mesecev. Sicer vlada bankam ni naložila, naj med odlogom ne… »

Kakšni bodo ukrepi za pomoč prebivalstvu?

Mladina 24.08.2023
Vlada je sprejela predlog interventnega zakona za pomoč po poplavah. Predlog interventnega zakona po avgustovski ujmi bo banke in hranilnice zavezal, da kreditojemalcem, ki so utrpeli škodo v ujmi, odobrijo do 12-mesečni odlog plačila posojil… »

Mesec o konceptu solidarnostne sobote; brezposlenim in upokojencem vabilo v javna dela

Necenzurirano 24.08.2023
Kaj vse prinaša danes sprejeti interventni zakon za pomoč po poplavah? Ministrica za javno upravo Sanja Ajanovič Hovnik je dejala, da želi država čim hitreje pomagati prizadetim ljudem v poplavah, da spet normalno zaživijo. Predstavila je ukrepe… »

Vlada je potrdila interventni zakon: štirje sklopi pomoči

RTV Slovenija 24.08.2023
Vlada je sprejela predlog interventnega zakona za pomoč po poplavah, s katerim načrtuje najnujnejšo obnovo infrastrukture in namenja pomoč najbolj prizadetim. Pomoč je vlada razdelila na štiri sklope. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović… »

Pomoč po poplavah: prizadeti v poplavah upravičeni do 3513 evrov, 4-članske družine do 11.466 evrov

RTV Slovenija 24.08.2023
Vlada je v zakonu za pomoč po poplavah predvidela več ukrepov, ki bodo pomagali posameznikom, družinam in podjetjem. Prizadeti so tako med drugim upravičeni do solidarnostne pomoči, ki je predvidena v znesku sedemkratne izredne denarne socialne… »

PO KATASTROFALNIH POPLAVAH: Vlada sprejela interventni zakon po ujmi, kaj prinaša?

Regional 24.08.2023
Vlada je danes sprejela predlog interventnega zakona za odpravo posledic katastrofalnih poplav in plazov v začetku tega meseca in ga po nujnem postopku poslala v DZ. Zakonski predlog vsebuje ukrepe za pomoč prebivalstvu, podjetjem, občinam in kmetom… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem