Povezane novice

Interventni zakon na mizi DZ-ja v četrtek. Kako je zastavljena solidarnostna sobota?

RTV Slovenija 25.08.2023
Poslanci bodo predlog interventnega zakona o ukrepih za pomoč in sanacijo po nedavni ujmi obravnavali še pred iztekom parlamentarnih počitnic prihodnji teden, predvidoma v četrtek. GZS medtem ocenjuje, da zakon prinaša dobre rešitve. Vlada je ta… »

Fiskalni svet: Poplave izjemen javnofinančni šok

Dnevnik 25.08.2023
Naravna nesreča v obsegu, ki smo mu bili priča ob avgustovskih poplavah, pomeni izjemen makroekonomski in javnofinančni šok. Predlagani rebalans predstavlja zgolj prvi korak, večje finančne posledice bodo pokazali proračunski dokumenti za leti 2024… »

SOLIDARNOSTNA SOBOTA IN OBVEZNI PRISPEVEK: Se strinjate s tem? (ANKETA)

Regional 25.08.2023
Obsežen predlog zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 je vložen v DZ. Na 180 straneh vsebuje 140 členov, med ukrepi, ki so pritegnili največ pozornosti, pa sta solidarnostna delovna sobota in… »

Minister Brežan si je ogledal posledice ujm na Koroškem, Mesec na Ljubnem ob Savinji predstavil ukrepe

Dnevnik 25.08.2023
Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan si je danes v spremstvu predstavnikov Direkcije RS za vode v občinah Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem ogledal posledice nedavnih poplav in potek intervencijskih del. Trenutno je… »

Fiskalni svet: Nujna transparentnost, sploh v primeru sklada za obnovo

Delo 25.08.2023
Fiskalni svet opozarja na dolgoročne finančne posledice ujme. Finančne posledice odprave posledic ujme se bodo bolj kot v letošnjem proračunu pokazale pri pripravi proračunskih dokumentov za prihodnji dve leti, opozarjajo v fiskalnem svetu. Čeprav… »

Interventni zakon bodo v DZ verjetno potrjevali v četrtek

SiolNET 25.08.2023
Poslanci se bodo še pred iztekom parlamentarnih počitnic prihodnji teden, predvidoma v četrtek, sestali na izredni seji. Čaka jih obravnava predloga interventnega zakona o ukrepih za pomoč in sanacijo po nedavni ujmi. Na dnevnem redu bo tudi rebalans… »

Fiskalni svet: Finančne posledice sanacije bodo opazne v proračunih za prihodnji dve leti

RTV Slovenija 25.08.2023
Naravna nesreča v obsegu, kakršen je bil ob avgustovskih poplavah, pomeni tudi izjemen makroekonomski in javnofinančni šok, je v objavljeni oceni zapisal fiskalni svet. Vlada je po poplavah sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna… »

Milijoni za obnovo v posebnem skladu brez nadzora?

Zurnal24 25.08.2023
Naravna nesreča v obsegu, ki smo mu bili priča ob poplavah avgusta v Sloveniji, pomeni tudi izjemen makroekonomski in javnofinančni šok, pravijo v Fiskalnem svetu. Naravna nesreča sicer spada med enkratne dogodke, ki se ne upoštevajo pri fiskalnem… »

Oddaja vlog za prvo humanitarno pomoč po julijskih neurjih #vloga

Goriški portal 25.08.2023
V času od 12. julija do 2. avgusta 2023 so Slovenijo z izjemno intenzivnostjo prizadela močna neurja, dolgotrajni nalivi, močan veter, toča in hudourniki. PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. V duhu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem