Povezane novice

Dan se je spremenil v noč, ceste v reke

Delo 28.08.2023
Huda ura v slovenski Istri: Poškodovane strehe, poplavljene ulice, pritličja in avtomobili. Strela udarila v gasilca v Luki, v Padni razkrilo 14 streh. Hudo neurje je v ponedeljek povzročilo veliko težav na celotnem območju Primorske. V slovenski… »

Na Gorenjskem se je v manjšem obsegu ponovilo stanje iz prejšnje ujme, v vodi tudi Ljubljana

Dnevnik 28.08.2023
Težave s posledicami poplav imajo danes zvečer po novi pošiljki padavin na območjih, ki jih je ujma prizadela že v začetku avgusta. Zaenkrat je najhujše v Žireh, Gorenji vasi - Poljanah in Škofji Loki, je povedal poveljnik regijskega centra CZ za… »

Hidrolog Polajnar: Poljanska Sora in Gradaščica »strmo naraščata,« umirilo se bo šele v drugi polovici noči

Necenzurirano 28.08.2023
Besnenje narave so danes najbolj občutili prebivalci na Obali in na Severnem Primorskem, a se je dogajanje popoldne počasi, a vztrajno selilo proti vzhodu. Predvsem skrbijo območja, ki so bila opustošena v zadnji vodni ujmi. O trenutnih razmerah in… »

Meteorolog razkriva, kaj nas čaka

SiolNET 28.08.2023
"V prihodnjih urah se bo nevihtni pas, ki potuje od juga proti severu Slovenije, počasi pomikal naprej. Še so mogoče serije izrazitih padavin, a ne tako dolgotrajnih, kot je ta pas, ki je vezan na vremensko fronto," je za Siol.net povedal dežurni… »

Sodni dan na Obali: Ceste, ulice in trgi pod vodo, v moškega udarila strela

Zurnal24 28.08.2023
V zelo kratkem času je padla ogromna količina padavin. Nevihtni pasovi so popoldan zajeli zahodno Slovenijo. Na Obali je padavinska in zaledna voda poplavljala na več območjih, težave je povzročil tudi veter. Zvečer bodo narasli hudourniki v… »

Nevihtna celica se premika, zdaj bodo na udaru ti kraji

Zurnal24 28.08.2023
Opozorila pred točo. Današnji burni vremenski dan se nadaljuje, Agencija RS za okolje je že dopoldan prižgala rdeče opozorilo. Nevihtni pasovi so sprva zajeli zahodno Slovenijo. Severno Primorsko je prizadela kot jajce velika toča, obalna mesta pa… »

Video: Na vseh straneh je gorelo, gasilci pa so se morali skozi Strunjan prebijati po polžje

Necenzurirano 28.08.2023
Številni deli slovenske obale so se danes znašli pod vodo. Na terenu so bile vse razpoložljive sile, a je bilo kljub vremenski drami na cestah veliko drugi voznikov, zato so nastajale tudi težave. Kot je sporočila uprava za zaščito in reševanje… »

Arso: To je območje, ki ga bodo nevihte najbolj prizadele

Zurnal24 28.08.2023
Hidrologi zaskrbljeni zaradi napovedanih nalivov, ki bodo prizadeli območja, kjer so nedavno bile poplave. "Po pričakovanjih so se nevihte že začele prožiti, ob zahodni obali Istre in potem potovale prek slovenske Istre," pravi Brane Gregorčič iz… »

NI ŠE KONEC! Opozorilo za naslednje ure in še ves jutrišnji dan, napovedano tudi visoko plimovanje morja (VIDEO)

Regional 28.08.2023
V slovenski Istri se je okrog poldneva razbesnelo neurje. Po podatkih agencije za okolje (Arso) je na merilnem mestu Koper danes do 15.30 padlo 173 milimetrov dežja. Padavine so napovedane tudi v naslednjih urah in jutri, zato regijski štab civilne… »

Slovenija / Poplave, toča in izpadi elektrike

Mladina 28.08.2023
Nevihte z močnimi nalivi, ki so zjutraj zajele Slovenijo, že povzročajo težave. Nevihte z močnimi nalivi, ki so zjutraj z zahoda zajele Slovenijo, povzročajo nekaj težav. Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje so morali gasilci okoli… »

Izdali rdeče vremensko opozorilo

Gorenjski glas 28.08.2023
Agencija RS za okolje opozarja na možnost krajevnih neurij in dolgotrajnih nalivov ter hudourniških poplav večjega obsega. Za večji del države rdeče vremensko opozorilo. Kranj – Danes zjutraj so Slovenijo od zahoda zajele nevihte z nalivi. »V… »

Arso še zaostril opozorilo. Skrbijo spremenjene struge: "Ne vemo, kako bo voda odtekala."

RTV Slovenija 28.08.2023
Agencija za okolje je zaradi možnih krajevnih neurij z dolgotrajnimi nalivi izdala rdeče opozorilo za severni del države. Nalivi bodo vztrajali do srede, narastejo lahko predvsem pritoki večjih rek. Močnejše padavine se že pojavljajo na zahodu… »

Hidrologi / »Najbolj nas skrbi, ker ne vemo, kako bo voda odtekala«

Mladina 28.08.2023
Hidrologi opozarjajo na nepredvidljivost razmer po zadnjih poplavah, ki so spremenile rečne struge in njihova zaledja. Hidrolog Janez Polajnar z Agencije RS za okolje (Arso) je na današnji novinarski konferenci po izdanem najvišjem, rdečem vremenskem… »

Začelo se je: Razglašen rdeči alarm, ekstremni nalivi v zelo kratkem času

Zurnal24 28.08.2023
Nič dobrega za območja, ki jih je prizadelo zadnje neurje. Hladna fronta je že na poti k nam, močna nevihta je že dosegla Primorsko. Agencija za okolje RS (Arso) je dopoldne za celotno severno in osrednjo Slovenijo zaostrila napoved in oranžni alarm… »

Pozor: Arso izdal najvišje opozorilo

Nova 24TV 28.08.2023
Fotografija je simbolična (Foto: Pixabay) Agencija RS za okolje (Arso) je za severni del države zaradi pričakovanih nalivov izdala najvišje, rdeče opozorilo. Možne so izdatne padavine in poplave večjih razsežnosti. Verjetni so tudi zemeljski… »

ZA DEL DRŽAVE RAZGLAŠEN RDEČ ALARM: Močna nevihta z Obale potuje proti Gorenjski in osrednji Sloveniji

Regional 28.08.2023
Obalo je zjutraj zajela močna nevihta, nato pa se je razširila po zahodnem delu države. Arso je za severni del države zaradi pričakovanih neviht izdal rdeče opozorilo. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, dopoldne v vzhodnih krajih še… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem