Povezane novice

Širitveni proces: nove ideje iz EU in frustrirane kandidatke

Dnevnik 28.08.2023
Evropska unija in države kandidatke Zahodnega Balkana naj bi bile pripravljene na širitev sedemindvajseterice do leta 2030, je napovedal predsednik evropskega sveta Charles Michel in s tem prvič omenil ciljni datum širitve. Premierjev šesterice… »

Balkanski voditelji na BSF-ju izrazili frustriranost glede širitve EU-ja

RTV Slovenija 28.08.2023
Predsedniki vlad balkanskih držav so na okrogli mizi na Blejskem strateškem forumu (BSF) pozdravili napoved predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela, da mora biti Evropska unija do leta 2030 pripravljena na širitev, a niso skrivali frustracij. Na… »

Michel: EU mora biti do leta 2030 pripravljen na širitev

RTV Slovenija 28.08.2023
Če želimo biti močnejši, če želimo biti varnejši, mora EU postati močnejši, je na Blejskem strateškem forumu dejal predsednik Evropskega sveta Charles Michel in dodal, da mora biti EU do leta 2030 pripravljen na širitev. "Včeraj sem obiskal… »

Michel pozval k širitvi EU na Zahodni Balkan do leta 2030

Delo 28.08.2023
Na Bledu se z nagovorom zunanje ministrice Tanje Fajon in premiera Roberta Goloba začenja osemnajsti Blejski strateški forum. 16:25 S tem tudi zaključujemo spremljanje osrednjega panela BSF. Z Bleda bomo še naprej poročali na vseh Delovih platformah… »

Na Bledu se je začel letošnji Blejski strateški forum

SiolNET 28.08.2023
Na Bledu se je z nagovoroma premierja Roberta Goloba in predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela uradno odprl letošnji Blejski strateški forum (BSF). Udeležence je nagovorila tudi slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon. BSF je osrednji… »

Golob se ob robu BSF-ja sestaja z Michelom, Plenkovićem, Krišto in Denkovim

RTV Slovenija 28.08.2023
Premier Robert Golob se je ob robu Blejskega strateškega foruma sešel s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom, s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem in predsedujočo svetu ministrov BiH-a Borjano Krišto. Premier Robert Golob in zunanja… »

Michel na BSF: EU mora biti do leta 2030 pripravljena na širitev

Dnevnik 28.08.2023
Evropska unija mora biti do leta 2030 pripravljena na širitev, je v današnjem nagovoru na Blejskem strateškem forumu (BSF) dejal predsednik Evropskega sveta Charles Michel. Do takrat pa morajo biti pripravljene tudi bodoče članice, je dodal. Pri tem… »

Blejski forum pod vtisom poplav odpira vrata

Dnevnik 28.08.2023
Nekaj mesecev pred slovenskim članstvom v varnostnem svetu se na Bledu danes začenja najpomembnejši zunanjepolitični dogodek – Blejski strateški forum. S 3000 udeleženci je največji doslej. Cilj razprav je pomagati pri iskanju odgovorov na… »

Blejski forum je dosegel svoj limit

Delo 28.08.2023
Osrednji zunanjepolitični dogodek tudi letos z dolgim seznamom visokih gostov in opazno odsotnostjo predstavnikov Ukrajine. V nadaljevanju preberite: Solidarnost za globalno varnost in solidarnost s prizadetimi v najhujši naravni nesreči v zgodovini… »

Michel obljubil podporo Evropske unije tudi v prihodnje

Mladina 28.08.2023
Predsednik Evropskega sveta si je v občini Kamnik ogledal v poplavah prizadeta območja. Premier Robert Golob in predsednik Evropskega sveta Charles Michel sta si včeraj ogledala v poplavah prizadeta območja v občini Kamnik. Michel je spomnil na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem