Povezane novice

Neurje v osrednji Sloveniji / Tudi v Ljubljani voda zalila več kleti in cest

Mladina 28.08.2023
Popoldne sta močno deževje in veter zajela tudi osrednji del Slovenije. V prestolnici je voda zalila več kleti in zastala na nekaterih cestah in podvozih. V ponedeljek popoldne sta močno deževje in veter zajela tudi osrednji del Slovenije. V… »

Po neuradnih podatkih naj bi se evakuirali prebivalci Spodnjega Javorja, dolina Tople je odrezana

RTV Slovenija 28.08.2023
Po neuradnih informacijah naj bi se evakuirali prebivalci Spodnjega Javorja, je pozno zvečer poročal Radio Slovenija. Evakuacije naj bi bile po neuradnih podatkih zaradi obsežnega plazu tudi v Lomu pri Mežici. Kot je za Radio Slovenija zvečer… »

Nov udarec za Slovenijo: v Črni odneslo cesto, evakuacije v Kamniku in Škofji Loki #video

SiolNET 28.08.2023
Slovenijo so v popoldanskem času zajele močnejše nevihte. Na Gorenjskem so meteorne vode zalile več kleti, prožijo se plazovi. Težave imajo na območjih, ki jih je ujma prizadela že v začetku avgusta. V Ljubljani je voda zalila več kleti in… »

Na Gorenjskem se je v manjšem obsegu ponovilo stanje iz prejšnje ujme

Gorenjski glas 28.08.2023
Kranj/Medvode/Jesenice/Kamnik – Tudi Gorenjsko so v popoldanskem času zajele močnejše nevihte. Meteorne vode so zalile več kleti, prožijo se plazovi. Težave imajo na območjih, ki jih je ujma prizadela že v začetku avgusta. Zaenkrat je najhujše… »

Poplave v slovenski Istri, v pristanišču strela zadela gasilca. V Ljubljani zaliti podvozi.

RTV Slovenija 28.08.2023
Neurje se je najbolj razbesnelo nad slovensko Istro in na Goriškem. Voda je zalila ulice, veter odkrival strehe. V Ajdovščini je padala debela toča. V koprskem pristanišču je strela zadela gasilca. Nalivi tudi drugje. Zelo močna nevihta je sredi… »

V Ljubljani voda znova zalila nekatere ceste in podvoze

Delo 28.08.2023
Popoldne sta močno deževje in veter zajela tudi osrednji del Slovenije. Popoldne sta močno deževje in veter zajela tudi osrednji del Slovenije. V prestolnici je voda zalila več kleti in zastala na nekaterih cestah in ponovno podvozih. Portal… »

Dopoldne kratko, a silovito neurje v Trstu, popoldne težave na Tirolskem in Štajerskem.

RTV Slovenija 28.08.2023
Nad Trstom se je v dopoldanskih urah razbesnelo kratkotrajno, toda silovito neurje s padavinami in močnimi vetrovnimi sunki. V Lombardiji velja rdeče opozorilo. Fronta iz Italije je potem nadaljevala pot na Tirolsko in Štajersko v Avstriji. Nad… »

V Istri poplave, veter odkrival strehe, med delom v gasilca udarila strela

Dnevnik 28.08.2023
Danes dopoldne je močno neurje zajelo tudi Slovensko Istro, kjer je voda poplavljala nižje ležeča območja, veter pa lomil veje in podiral drevesa. Na šmarski osnovni šoli je odneslo del strehe. Na terenu so bile vse razpoložljive gasilske enote… »

Obilno deževje ohromilo Tirolsko, na terenu štiri tisoč gasilcev

SiolNET 28.08.2023
Italijansko pokrajino Ligurija je sinoči zajelo neurje z močnim nalivom. V Genovi je v le eni uri padlo 80 milimetrov dežja. V deželi Lombardija zaradi neurij danes velja rdeče opozorilo, v več deželah na severu Italije, tudi Furlaniji - Julijski… »

Toča klestila na ajdovskem, hudourniška voda v Desklah zalila več objektov

Nova 24TV 28.08.2023
Foto: Martin Vidmar Severna Primorska je prva na udaru napovedanega močnega deževja. Nekaj nevšečnosti in težav je tudi že evidentiranih. Na ajdovskem je sicer kratkotrajna, a kar velika toča povzročila nekaj škode, predvsem na osebnih vozilih… »

Huda ura v Istri; pri Rovinju divjala vodna tromba

Necenzurirano 28.08.2023
V samo dveh urah so nad Hrvaško Istro zabeležili 25.000 udarov strel. Napovedane vremenske spremembe so zajele Istro. Padle so tudi temperature. Danes zjutraj ob 8.25 uri so v Umagu namerili skoraj 28 stopinj Celzija, ob 9.05 uri je temperatura padla na… »

TUDI NAD TRSTOM SE JE RAZBESNELO SILOVITO NEURJE: Po približno 20 minutah se je nebo razjasnilo (VIDEO)

Regional 28.08.2023
Nad Trstom se je v dopoldanskih urah razbesnelo kratkotrajno, toda silovito neurje s padavinami in močnimi vetrovnimi sunki, poročata italijanska tiskovna agencija Ansa in Primorski dnevnik. O težavah zaradi vremena poročajo tudi iz številnih krajev… »

BES NARAVE NAD SLOVENSKO ISTRO: Voda poplavila obalna mesta, veter podiral drevje, padala je tudi toča (FOTO, VIDEO)

Regional 28.08.2023
Nevihta, ki se je razbesnela nad slovensko Istro, je poplavila obalna mesta, močan veter je podiral drevje, padala je tudi toča. Iz več obalnih krajev poročajo tudi o izpadih električne energije. V Kopru je voda zalila Vojkovo nabrežje in Prešernov… »

Napovedi so se uresničile: Huda ura s točo, debelo kot jajce

Zurnal24 28.08.2023
Ponedeljek je pričakovano prinesel številne vremenske tegobe. Od jutranjih ur se od zahoda Slovenije proti notranjosti pomika ciklon, ki je prinesel obilne padavine in močan veter. Začelo se je, razglašen rdeči alarm "Zlom poletja" je bil napovedan… »

Tudi na Hrvaškem opozorila pred neurji

Mladina 28.08.2023
Oranžno opozorilo velja vse regije z izjemo Jadranske obale, ki je v rumenem. Na Hrvaškem so zaradi vremenske fronte, ki je dopoldne že zajela Istro, izdali opozorila za celotno državo. Oranžno opozorilo velja vse regije z izjemo Jadranske obale, ki… »

#video Ogromen plaz v Alpah ustavil železniški promet med Francijo in Italijo

Dnevnik 28.08.2023
Zaradi zemeljskega plazu v dolini Maurienne v francoskih Alpah so ustavili železniški promet med Francijo in Italijo, so danes sporočile lokalne oblasti. Po napovedih bo železniški promet ustavljen najmanj do četrtka. Plaz je zasul tudi nekatere… »

Zaradi plazu ustavili železniški promet med Francijo in Italijo

Mladina 28.08.2023
Po napovedih bo železniški promet ustavljen najmanj do četrtka. Zaradi zemeljskega plazu v dolini Maurienne v francoskih Alpah so ustavili železniški promet med Francijo in Italijo, so danes sporočile lokalne oblasti. Po napovedih bo železniški… »

Pri sosedih že razdejanje zaradi močnih nalivov

Zurnal24 28.08.2023
V Lombardiji zaradi neurij rdeče opozorilo, v Liguriji hudi nalivi. Italijansko pokrajino Ligurija je sinoči zajelo neurje z močnim nalivom. V Genovi je v le eni uri padlo 80 milimetrov dežja, danes piše italijanski časnik La Repubblica na svoji… »

UNIČUJOČE NEURJE PUSTOŠILO V LIGURIJI: Danes na severu Italije pričakujejo še hujše, alarm tudi za Furlanijo (FOTO…

Regional 28.08.2023
Italijansko pokrajino Ligurija je sinoči zajelo neurje z močnim nalivom. V Genovi je v le eni uri padlo 80 milimetrov dežja. V deželi Lombardija zaradi neurij danes velja rdeče opozorilo, v več deželah na severu Italije, tudi Furlaniji - Julijski… »

Neurja / V Italiji rdeča in oranžna opozorila

Mladina 28.08.2023
V deželi Lombardija zaradi neurij danes velja rdeče opozorilo, v več deželah na severu Italije, tudi Furlaniji - Julijski krajini, pa oranžno. Italijansko pokrajino Ligurija je sinoči zajelo neurje z močnim nalivom. V Genovi je v le eni uri padlo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem