Povezane novice

Slovenija si želi do 747 milijonov evrov dodatnih posojil iz mehanizma za okrevanje in odpornost

RTV Slovenija 30.08.2023
Slovenija, ki je v nacionalnem načrtu za okrevanje do zdaj predvidela najem 545 milijonov evrov posojil, bo zaprosila še za največ 747 milijonov evrov dodatnih posojil. Skupaj torej največ 1,3 milijarde evrov. Vlada je potrdila okvirni seznam… »

Prevaljski gasilci: Nimamo opreme. Gasilska zveza: Oprema je, a za pomoč niso prosili.

RTV Slovenija 30.08.2023
Prevaljski gasilci po skoraj štirih tednih od poplav opozarjajo, da nimajo več dovolj opreme za intervencije in tudi denarja za nakup ne. Gasilska zveza Slovenije društvom pomaga z opremo, a Prevaljčani za pomoč niso prosili, so se odzvali na GZS-ju… »

Slovenija bo zaprosila za največ 747 milijonov evrov dodatnih posojil

Delo 30.08.2023
Vlada je odločala o najemu dodatnih posojil iz mehanizma EU za okrevanje po koronski krizi. Vlada je danes potrdila okvirni seznam področij za najem dodatnih posojil iz mehanizma EU za okrevanje po koronski krizi. Slovenija, ki je v nacionalnem načrtu… »

Slovenija bo iz mehanizma za okrevanje zaprosila za največ 747 milijonov evrov dodatnih posojil

SiolNET 30.08.2023
Vlada je danes potrdila okvirni seznam področij za najem dodatnih posojil iz mehanizma EU za okrevanje po koronski krizi. Slovenija, ki je v nacionalnem načrtu za okrevanje do zdaj predvidela najem 545 milijonov evrov posojil, bo zaprosila še za… »

Obupani gasilci s Prevalj: nimamo opreme, denarja za nakup nove pa tudi ne

Dnevnik 30.08.2023
Prevaljski gasilci po skoraj štirih tednih od katastrofalne ujme in ko jim dela ob novih nalivih ne zmanjkuje, opozarjajo, da nimajo več dovolj opreme za intervencije in tudi denarja za nakup ne. Postopki potekajo prepočasi, ni konkretnih navodil, je… »

Jutri bo preklicana aktivacija državnega načrta zaščite in reševanja ob poplavah

Dnevnik 30.08.2023
Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan je z 31. avgustom ob 6.25 preklical sklep o aktivaciji državnega načrta zaščite in reševanja ob poplavah, ki je bil zaradi katastrofalnih poplav na širšem območju države aktiviran 4. avgusta ob isti… »

Na Ljubnem imajo dovolj težke mehanizacije, v Lučah je primanjkuje. Koroška vabi dodatne pare rok.

RTV Slovenija 30.08.2023
Občini Ljubno ob Savinji je uspelo iz različnih virov zagotoviti več bagrov in tovornih vozil iz celotne Slovenije, ki so že čistili strugo Savinje po vodni ujmi, v Lučah pa mehanizacije primanjkuje. Župan Ljubnega Franjo Naraločnik je pojasnil… »

Prevaljski gasilci brez opreme, brez denarja, brez konkretnih navodil

Nova 24TV 30.08.2023
Foto: STA Prevaljski gasilci po skoraj štirih tednih od katastrofalne ujme in ko jim dela ob novih nalivih ne zmanjkuje, opozarjajo, da nimajo več dovolj opreme za intervencije in tudi denarja za nakup ne. Postopki potekajo prepočasi, ni konkretnih… »

Civilna iniciativa / Zahteva po takojšnji ureditvi struge Savinje

Mladina 30.08.2023
Civilna iniciativa Ločica-Breg pri Polzeli zahteva takojšnjo ureditev nabrežine in struge Savinje v kritičnem predelu Brega pri Polzeli in Ločice ob Savinji. Civilna iniciativa Ločica-Breg pri Polzeli, ki je nastala po avgustovski vodni ujmi… »

Gasilci opozarjajo na pomanjkanje opreme za intervencije

Mladina 30.08.2023
Postopki potekajo prepočasi in ni konkretnih navodil. Prevaljski gasilci po skoraj štirih tednih od katastrofalne ujme in ko jim dela ob novih nalivih ne zmanjkuje, opozarjajo, da nimajo več dovolj opreme za intervencije in tudi denarja za nakup ne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem