Povezane novice

Vzorci naplavin v zgornji Mežiški dolini kažejo na presežne vrednosti svinca, cinka in kadmija

RTV Slovenija 30.08.2023
Analiza 11 vzorcev naplavin, ki so jih od Dravograda gorvodno do Črne na Koroškem odvzeli 12. avgusta, je pokazala presežne vrednosti svinca, cinka in kadmija v zgornji Mežiški dolini. Odsek za znanosti o okolju na Inštitutu Jožef Stefan je v… »

Reka Meža je odnesla večletni trud in ukrepe

Dnevnik 30.08.2023
Vodna ujma je v zgornji Mežiški dolini ob vseh novih naplavila tudi stare in znane težave. Zaradi industrije so namreč ob reki Meži in v tleh že leta prisotne precej visoke vrednosti svinca, kadmija in cinka, omenjene težke kovine pa so se po… »

Slabe novice iz zgornje Mežiške doline #video

SiolNET 30.08.2023
Po obsežnih poplavah je analiza 11 vzorcev naplavin, ki so jih med Dravogradom in Črno na Koroškem odvzeli 12. avgusta, pokazala, da so v tleh v zgornji Mežiški dolini presežne vrednosti svinca, cinka in kadmija, je dejala Janja Turšič z Agencije… »

Eržen glede Mežiške doline: Ne zadržujte se ob reki in nikar ne »šarite« po mulju, to posebej velja za majhne otroke

Necenzurirano 30.08.2023
Predstavniki Agenciji RS za okolje (Arso) so predstavili rezultate analiz poplavnega mulja v zgornji Mežiški dolini. Rezultati analiz mulja, ki jih je vodila Agencija RS za okolje (Arso) bodo znani v začetku septembra, predvidoma prihodnji teden, je… »

Vzorci tal v zgornji Mežiški dolini / Vrednosti svinca so kritične

Mladina 30.08.2023
Po poplavah v tleh presežne vrednosti svinca, cinka in kadmija. "Analiza 11 vzorcev naplavin, ki so jih od Dravograda do Črne na Koroškem odvzeli 12. avgusta, je pokazala, da so v tleh v zgornji Mežiški dolini presežne vrednosti svinca, cinka in… »

Neuradni rezultati analize tal ob Meži povzročili razburjenje! Pomembna bo primerjava

Necenzurirano 30.08.2023
Kdor vsaj bežno pozna zgodovino industrije v Zgornji Mežiški dolini, sluti, da analiza vzorcev tal, ki jih je poplavila reka Meža, ne bo ugodna. Rezultati analiz mulja in tal, ki jih je vodila Agencija RS za okolje (Arso) bodo znani v začetku… »

Poplave raznesle kontaminacijo s težkimi kovinami

Delo 30.08.2023
Vsebnost cinka, kadmija in svinca v vzorcih je presegala kritične vrednosti. Prebivalci naj se zaščitijo in se izogibajo prašnim delcem. Na agenciji za okolje so danes dobili prve vzorce naplavljenega mulja iz Koroške. Tea Zuliani z Inštituta Jožef… »

Zaskrbljujoče ugotovitve Arsa, najbolj ogroženi so otroci

Zurnal24 30.08.2023
Na več območjih so močno presežene vrednosti svinca, cinka in kadmija. Agencija RS za okolje je prejela rezultate vzorcev odvzetega poplavnega mulja na Koroškem. Kot smo že pisali, je medtem občan sam naročil analizo tal, rezultati pa so bili… »

Katastrofalni rezultati vzorcev tal: "Se bodo otroci še lahko igrali na travi?"

Zurnal24 30.08.2023
Močno presežene kritične vrednosti svinca in cinka na območju ob Meži. V Facebook skupini Prevaljčani je eden od občanov delil rezultate vzorcev tal po odstranitvi mulja po poplavah ob Meži. Občan je poslal pet vzorcev tal - na vrtu, na dveh… »

Novice dneva »

Velik poraz za Sunaka, kralj čaka na odstopno izjavo

Zurnal24 pred eno uroše 2 povezani

Vroče borzno polletje

Finance.si pred 5 uramiše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem