Povezane novice

Igorju Bavčarju kršena pravica do nepristranskega sojenja

Dnevnik 07.09.2023
Evropsko sodišče za človekove pravice je razsodilo, da je bila Igorju Bavčarju kršena pravica do nepristranskega sojenja, saj je leta 2016 tedanji pravosodni minister Goran Klemenčič dejal, da bodo ob morebitnem zastaranju primera “letele… »

DOMNEVA NEDOLŽNOSTI V ZADEVI ISTRABENZ: Bavčar zahteval 1,4 milijona, dobil 'nekaj tisočakov'

Regional 07.09.2023
ESČP je v primeru Igor Bavčar proti Sloveniji razsodilo, da mu je bila v sojenju v zadevi Istrabenz kršena pravica do domneve nedolžnosti, medtem ko mu pravica, da ni kazni brez zakona, ni bila kršena. Slovenija mu mora plačati 10.000 evrov za… »

ESČP podelilo zaušnico pravosodju: Slovenija Bavčarju dolguje 10 tisoč evrov odškodnine

Nova 24TV 07.09.2023
Igor Bavčar, prvi notranji minister v samostojni Sloveniji. (Foto: STA) Evropsko sodišče za človekove pravice je razsodilo v prid Igorju Bavčarju, Sloveniji pa naložilo – zaradi izjav nekdanjega pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča –… »

Evropsko sodišče za človekove pravice: Bavčarju kršena domneva nedolžnosti. S sodbo je zadovoljen.

RTV Slovenija 07.09.2023
Evropsko sodišče za človekove pravice je razsodilo, da je nekdanji minister Goran Klemenčič kršil načelo domneve nedolžnosti, ko je septembra 2016, ko se je čakalo na odločitev sodišča glede krivde Igorja Bavčarja, omenjal sankcije, če bo… »

ESČP: Slovenija mora Bavčarju plačati 16 tisoč evrov odškodnine

SiolNET 07.09.2023
Evropsko sodišče za človekove pravice je s šestimi glasovi za in enim proti razsodilo v primeru Igor Bavčar proti Sloveniji: nekdanji pravosodni minister Goran Klemenčič je s svojimi izjavami kršil domnevo nedolžnosti, je poročalo Delo… »

ESČP razsodilo: Slovenija mora plačati Bavčarju za škodo in stroške

Delo 07.09.2023
Igor Bavčar je zadovoljen, ker je »od samega začetka zatrjeval, da je pošteno sojenje predpogoj za zakonito sojenje«. Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je s šestimi glasovi za in enim proti razsodilo v primeru Igor Bavčar proti… »

Odločitev je padla: Igor Bavčar zahteval 1,4 milijona, dobil drobiž

Zurnal24 07.09.2023
Igor Bavčar je od države zahteval skoraj 1,4 milijona evrov 'odškodnine', Slovenija mu mora plačati le 16 tisočakov, je danes odločilo Evropsko sodišče za človekove pravice. Bavčar se je na Evropsko sodišče za človekove pravice pritožil… »

Bavčarju mora Slovenija plačati 16 tisoč evrov odškodnine

Necenzurirano 07.09.2023
Znana je sodba evropskega sodišča za človekove pravice v primeriu Igor Bavčar proti Sloveniji. Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je s šestimi glasovi za in enim proti razsodilo v primeru Igor Bavčar proti Sloveniji: nekdanji… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem