Povezane novice

Putin sprejel povabilo in potrdil oktobrski obisk zavezniške države

SiolNET 20.09.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes med srečanjem s kitajskim zunanjim ministrom Wang Yijem potrdil, da bo oktobra na povabilo svojega kitajskega kolega Ši Džinpinga obiskal Peking. To bo njegovo prvo potovanje na Kitajsko od začetka ruske… »

Zelenski v Varnostnem svetu ZN-a pozval k odvzemu pravice do veta Rusiji

RTV Slovenija 20.09.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na izrednem zasedanju Varnostnega sveta Združenih narodov v New Yorku obsodil ruski napad na Ukrajino kot zločinski in pozval, naj se Rusiji kot stalni članici VS-ja ZN-a odvzame pravica do veta. "To je… »

Albanski premier v VS z Rusijo brez rokavic

Dnevnik 20.09.2023
Na odprti razpravi varnostnega sveta o vojni v Ukrajini sta govorila ukrajinski predsednik Zelenski in ruski zunanji minister Lavrov. Zelenski je med drugim dejal, naj Rusiji odvzamejo pravico veta, kar pa se ne bo zgodilo. Varnostni svet Združenih… »

Zelenska / »Ugrabljenim otrokom so rekli, da niso več ukrajinski otroci, da so ruski otroci«

Mladina 20.09.2023
Soproga ukrajinskega predsednika Olena Zelenska je v torek svetovne voditelje pozvala, naj pomagajo pri vrnitvi ukrajinskih otrok, ki so bili prisilno odpeljani v Rusijo, kjer jim po njenih besedah jemljejo nacionalno identiteto. Soproga ukrajinskega… »

Iz Ukrajine poročajo o novih ruskih napadih. V Kremenčuku je poškodovana rafinerija nafte.

RTV Slovenija 20.09.2023
V novih ruskih napadih z brezpilotnimi letalniki na Ukrajino je bila ponoči poškodovana rafinerija nafte v mestu Kremenčuk, pri čemer je izbruhnil požar, je sporočil tamkajšnji guverner Dmitro Lunin. O žrtvah za zdaj ne poročajo. Ukrajinska… »

Kijev poziva k vrnitvi na tisoče "ugrabljenih" otrok. Zelenski Rusijo obtožuje genocida.

RTV Slovenija 20.09.2023
Žena ukrajinskega predsednika Olena Zelenska je pozvala svetovne voditelje, naj pomagajo zagotoviti vrnitev na tisoče ukrajinskih otrok, ki jih je Rusija odpeljala. Otroke peljejo tudi v Belorusijo. Zelenska je ob robu zasedanja Generalne skupščine… »

Pirc Musarjeva na izrednem zasedanju Varnostnega sveta ZN v New Yorku

SiolNET 20.09.2023
Ob robu zasedanja Generalne skupščine ZN se bo danes na izrednem zasedanju o Ukrajini sestal Varnostni svet, ki se ga bosta udeležila ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Predsednika ZDA Joeja Bidna in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem