Povezane novice

Več tisoč Rusov v Latviji pozvali, naj zapustijo državo

SiolNET 21.09.2023
V Latviji so ta teden okoli 3.500 ruskih državljanov pozvali, naj zapustijo državo. Urad za migracije jih je namreč obvestil, da nimajo urejenih pogojev za podaljšanja dovoljenja za bivanje v tej državi članici Evropske unije, poroča nemška… »

Zelenski v ameriškem kongresu in Beli hiši išče podporo za ukrajinske sile

RTV Slovenija 21.09.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v Washingtonu obiskal ameriški kongres, obrambno ministrstvo in Belo hišo. Pred obiskom ameriške prestolnice je pozval k okrepitvi ukrajinske zračne obrambe. Zelenski je v Washington prispel iz New Yorka… »

Poljski stop orožju za Ukrajino

Dnevnik 21.09.2023
Poljska je zaostrila žitni spor z Ukrajino na osupljiv način, saj ji je ustavila dobavo orožja. Do tega je prišlo, potem ko jo je Zelenski v ZN obtožil, da hlini solidarnost in da pomaga Rusiji. A prav Poljska se je doslej najbolj žrtvovala za… »

Poljska oznanila, da Ukrajini ne bo več pošiljala orožja

RTV Slovenija 21.09.2023
Poljska, ena najtrdnejših zaveznic Ukrajine, je sporočila, da svoji sosedi v vojni ne bo več pošiljala orožja. Državi sta v sporu že zaradi vprašanja izvoza žita iz Ukrajine. Spor glede žita z Ukrajino je medtem rešila Slovaška. "Ne pošiljamo… »

Edi Rama v Varnostnem svetu ZN ruskemu veleposlaniku podal predlog ter mu zaprl usta #video

SiolNET 21.09.2023
Ruski veleposlanik Vasilij Nebenzja je na sredinem zasedanju prekinil začetek seje Varnostnega sveta Združenih narodov v New Yorku, saj je nasprotoval temu, da ima ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prednost in spregovori pred preostalimi člani… »

Poljska / »Ukrajini ne bomo več pošiljali orožja«

Mladina 21.09.2023
Zaostrovanje spora med državama, ki so ga povzročila nestrinjanja glede omejitev uvoza žita iz Ukrajine. Poljska, sicer ena od najzvestejših zaveznic Ukrajine v času ruske invazije, ne bo več pošiljala orožja v Ukrajino, je v sredo dejal poljski… »

Poljska ne bo več pošiljala orožja v Ukrajino

Delo 21.09.2023
Medtem je bilo več mest po Ukrajini ponoči tarča ruskega obstreljevanja. Poljska, sicer ena od najzvestejših zaveznic Ukrajine v času ruske invazije, ne bo več pošiljala orožja v Ukrajino, je v sredo dejal poljski premier Mateusz Morawiecki… »

Kaj je razlog za spor med Poljsko in Ukrajino?

Nova 24TV 21.09.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in poljski predsednik Andrzej Duda. Vir: AFP. Odnosi med Poljsko in Ukrajino so se v zadnjih mesecih opazno poslabšali. V središču spora med državama je usoda ukrajinskega žita. Vprašanje, ali naj se temu… »

Najzvestejša zaveznica Poljska Ukrajini ne bo več pošiljala orožja

Zurnal24 21.09.2023
Poljska, sicer ena od najzvestejših zaveznic Ukrajine v času ruske invazije, ne bo več pošiljala orožja v Ukrajino. Odločitev je v sredo sporočil poljski premier Mateusz Morawiecki. "Ukrajini ne bomo več pošiljali orožja, saj s sodobnejšim… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem