Povezane novice

Mladi Portugalci tožijo 30 evropskih držav zaradi neukrepanja proti podnebnim spremembam

RTV Slovenija 27.09.2023
Šest mladih Portugalcev toži evropske vlade pred sodiščem zaradi domnevnega neuspeha pri dovolj hitrem ukrepanju v zvezi s podnebnimi spremembami. Po njihovih besedah je pomanjkanje takojšnjega ukrepanja kršitev njihovih človekovih pravic… »

Šest mladih toži podnebno neodločne države, tudi Slovenijo

Dnevnik 27.09.2023
Šest mladih Portugalcev pred evropskim sodiščem za človekove pravice toži 33 držav, tudi Slovenijo, ki da jim z »nezadostnim bojem« proti podnebnim spremembam kršijo temeljne človekove pravice. Slovenija deli mnenje ostalih držav, da ni… »

Šest mladih toži 32 držav, tudi Slovenijo

Zurnal24 27.09.2023
Razsodba bo pomembno vplivala na vsa sodišča v Evropi. "Čutila sem strah," je za BBC povedala Claudia Duarte Agostinho, ko se spominja ekstremnega vročinskega vala in požarov, ki so leta 2017 zajeli Portugalsko in v katerih je umrlo več kot 100… »

Mladi zaradi segrevanja podnebja tožijo 33 držav, tudi Slovenijo

Delo 27.09.2023
Primer na Evropsko sodišče za človekove pravice bi v primeru uspeha lahko imel pravno zavezujoče posledice za vpletene države. Skupina mladih Portugalcev je na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) vložila tožbo proti 33 državam, ki jim… »

Podnebni boj / Mladi tožijo 33 držav, tudi Slovenijo

Mladina 27.09.2023
Gre za prvi tovrstni primer pred sodiščem v Strasbourgu, ki bi v primeru uspeha lahko imel pravno zavezujoče posledice za vpletene države. Skupina mladih Portugalcev je na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) vložila tožbo proti 33… »

Mladi na ESČP iščejo pravico proti evropskim državam

SiolNET 27.09.2023
Skupina mladih Portugalcev je na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) vložila tožbo proti 33 državam, ki jim očitajo, da niso storile dovolj za zaustavitev globalnega segrevanja. Gre za prvi tovrstni primer pred omenjenim sodiščem v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem