Povezane novice

Pentagon: Zmanjkuje nam denarja za zamenjavo orožja, ki ga pošiljamo Ukrajini #vŽivo

SiolNET 02.10.2023
Pentagon je ameriški kongres opozoril, da mu zmanjkuje denarja za zamenjavo orožja, ki ga je Washington poslal Ukrajini. Zaloge vključujejo na milijone topniškega streliva, raket in izstrelkov, ki so pomembni za ukrajinsko protiofenzivo. Pregled… »

Svobodna Evropa od Lizbone do Luganska

Delo 02.10.2023
Ukrajina je dobila močno podporo v obrambi pred Rusijo in za svojo prihodnost v EU. V nadaljevanju preberite: Da so se zunanji ministri EU sestali v Kijevu sredi vojne, je bilo samo po sebi močno sporočilo. Zasedanje je pokazalo tako veliko solidarnost… »

EU trdno odločen še naprej podpirati Ukrajino v njenem boju za svobodo in neodvisnost

RTV Slovenija 02.10.2023
Evropska unija se ne bo pustila ustrahovati Rusiji, medtem ko je za Ukrajino najmočnejše varnostno jamstvo njeno članstvo v EU-ju, je po srečanju zunanjih ministrov EU-ja v Kijevu dejal visoki zunanjepolitični predstavnik Unije Josep Borrell. "To… »

Biden Kijevu: Ne bomo vam obrnili hrbta. Moskva: Na Zahodu se povečuje izčrpanost.

RTV Slovenija 02.10.2023
Ameriški predsednik Joe Biden je, potem ko je bila finančna pomoč Ukrajini izključena iz dogovora kongresa o začasnem podaljšanju financiranja agencij, zagotovil, da lahko ta država še naprej računa na ameriško podporo. "Nikakor, pod nobenimi… »

»Ta vojna ima resne posledice za cel svet, za nas Evropejce pa je eksistencialna grožnja«

Mladina 02.10.2023
Svet za zunanje zadeve prvič v zgodovini zaseda zunaj svojih sedanjih zunaj meja Evropske unije, vendar znotraj prihodnjih meja EU. V znak podpore Ukrajini se zunanji ministri držav članic EU danes sestajajo v Kijevu, je na omrežju X, nekdanjem… »

Biden / »Ameriška pomoč Ukrajini se ne sme prekiniti«

Mladina 02.10.2023
Ukrajina poskuša s pogovori preprečiti ustavitev ameriške pomoči. Ukrajina si poskuša z dvostranskimi pogovori zagotoviti nadaljnjo pomoč ZDA za obrambo pred rusko agresijo, je danes v Kijevu sporočil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba… »

Zgodovinsko zasedanje zunanjih ministrov: Slovenija bo Ukrajino podpirala, dokler bo treba

Dnevnik 02.10.2023
Ukrajina si poskuša z dvostranskimi pogovori zagotoviti nadaljnjo pomoč ZDA za obrambo pred rusko agresijo, je danes v Kijevu sporočil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba, potem ko je iz zakona o začasnem financiranju proračuna ameriške vlade… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem