Povezane novice

Izbira nove ministrice za zdravje: Protipol Bešiča Loredana

Dnevnik 03.10.2023
V času, ko so v zdravstvu očitne številne posledice vladnega eksperimentiranja, Robert Golob stavi previdneje kot na začetku mandata. Če so bila ob izbiri Danijela Bešiča Loredana preslišana številna opozorila o zdravnikovi burni zgodovini pri… »

KANDIDATKA ZA ZDRAVSTVENO MINISTRICO: Trenutno sekretarka in članica strateškega sveta za zdravstvo pri Golobu

Regional 03.10.2023
Kandidatka za ministrico za zdravje je Valentina Prevolnik Rupel, zdajšnja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in članica strateškega sveta za zdravstvo pri premierju Robertu Golobu, je v izjavi za medije povedal vodja poslanske skupine… »

Golob naposled predlagal Valentino Prevolnik Rupel

Dnevnik 03.10.2023
Kandidatka za ministrico za zdravje je ekonomistka Valentina Prevolnik Rupel, zdajšnja državna sekretarka na ministrstvu. Med prioritetami je v prvi izjavi naštela dostopnost do kakovostnega zdravstvenega varstva, vzdržnost financiranja in opredelitev… »

Jesenska rekonstrukcija vlade vse bolj verjetna

Dnevnik 03.10.2023
Ministrica za kmetijstvo Irena Šinko je potrdila, da premier Golob pričakuje njen odhod iz vlade. Po poročanju nekaterih medijev naj bi iz vlade odšel tudi minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, a slednji tega ni potrdil. Prvak opozicijske… »

»Predsednik vlade mi je rekel, da se razhajava«

Mladina 03.10.2023
Irena Šinko potrdila skorajšnji odhod z ministrskega mesta. Premier Robert Golob je danes ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireni Šinko povedal, da se razhajata. "To sem sprejela kot normalno dejstvo," je za STA danes povedala Šinko in… »

Kandidatka za ministrico za zdravje / »Treba je pogledati, kaj državljan potrebuje«

Mladina 03.10.2023
Valentina Prevolnik Rupel pravi, da se želi osredotočili na zdravstvene potrebe prebivalcev. Valentina Prevolnik Rupel še ne razkriva ožje ekipe, s katero bo, če bo dobila podporo DZ, prevzela vodenje ministrstva za zdravje. Med prioritetami je… »

Irena Šinko potrdila skorajšnji odhod z ministrskega mesta

SiolNET 03.10.2023
Premier Robert Golob je danes ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireni Šinko povedal, da se razhajata. "To sem sprejela kot normalno dejstvo," je za STA danes povedala Šinkova in dodala, da ji premier razlogov za zamenjavo ni predstavil… »

Brecelj: Zelo sem hvaležen, da je Prevolnik Ruplova sprejela kandidaturo

SiolNET 03.10.2023
Predsednik strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj pozdravlja predlog za imenovanje Valentine Prevolnik Rupel za novo ministrico za zdravje. Veseli ga, da je kandidatka strokovnjakinja s področja ekonomije, zdravstva in zdravstvenih sistemov, hkrati… »

Valentina Prevolnik Rupel: Odločitev sprejemam z veliko odgovornostjo. Šinko: Naj me razreši DZ.

RTV Slovenija 03.10.2023
"Prepričana sem, da bo zdravstveni sistem ob koncu mojega mandata nekoliko boljši, kot je danes," je v izjavi za javnost povedala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in kandidatka za ministrico Valentina Prevolnik Rupel. Na začetku izjave je… »

Ministrica Šinko: Premier mi je povedal, da se bova razšla

Dnevnik 03.10.2023
V vladi Roberta Goloba naj bi kmalu prišlo do več sprememb. Že danes je Golob v DZ poslal predlog za imenovanje trenutne državne sekretarke Valentine Prevolnik Rupel za novo ministrico za zdravje. Obetali pa naj bi se tudi menjavi na čelu ministrstev… »

Golob naj bi se želel znebiti več ministrov

Zurnal24 03.10.2023
Ministrski ekipi naj bi se obetalo še več sprememb. Vladi Roberta Goloba se, kot kaže, obeta več sprememb. Na čelo ministrstva za zdravje Golob želi postaviti državno sekretarko na ministrstvu Valentino Prevolnik Rupel. Ta je že stopila pred… »

Kaj je povedala kandidatka za novo zdravstveno ministrico? #video

SiolNET 03.10.2023
Predsednik vlade Robert Golob, ki je od odstopa Bešiča Loredana začasno vodil zdravstveni resor, je v DZ danes poslal predlog kandidature Valentine Prevolnik Rupel za ministrico za zdravje. Trenutna državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in… »

Tako so bodočo ministrico prepričali, da sprejme funkcijo

Zurnal24 03.10.2023
V njeni ekipi bo nekaj dosedanjih sodelavcev, nekateri obrazi pa so novi, je pojasnila. Zatrdila pa je, da med državnimi sekretarji ne bo Dorjana Marušiča. Nova ministrica za zdravje bo, če prestane glasovanje v Državnem zboru, postala Valentina… »

Valentina Prevolnik Rupel – peta ženska na čelu ministrstva za zdravje

Delo 03.10.2023
Valentina Prevolnik Rupel je kandidatka za ministrico za zdravje. Predlog je premier že poslal v državni zbor. Predsednik vlade Robert Golob je danes v državni zbor poslal predlog za imenovanje dr. Valentine Prevolnik Rupel na mesto ministrice za… »

Bodoča ministrica za zdravje je stara znanka politike

Nova 24TV 03.10.2023
Bodoča ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel (Vir: STA) Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic je razkril novo kandidatko za ministrico za zdravje. Na vroči sedež bo sedla Valentina Prevolnik Rupel, zdajšnja državna sekretarka na… »

Končno je znano, kdo bo nasledil Danijela Bešiča Loredana

Zurnal24 03.10.2023
Državna sekretarka bo postala ministrica. Po besedah vodje poslanske skupine Svoboda Boruta Sajovica so v koaliciji našli zamenjavo za nekdanjega ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. Nasledila ga bo Valentina Prevolnik Rupel, ki je bila… »

»Kandidatka za ministrico za zdravje je poznavalka zdravstvenega sistema in financ«

Mladina 03.10.2023
Kandidatka za ministrico za zdravje je Valentina Prevolnik Rupel, zdajšnja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in članica strateškega sveta za zdravstvo pri premierju Robertu Golobu. Kandidatka za ministrico za zdravje je Valentina Prevolnik… »

Znana kandidatka za novo zdravstveno ministrico

SiolNET 03.10.2023
"Kot kandidatka za zdravstveno ministrico bo predlagana Valentina Prevolnik Rupel," je v izjavi za javnost povedal poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic in dodal, da ima enotno podporo poslancev. Potrdil je tudi, da ministrica za javno upravo Sanja… »

Za iskanje zdravstvenega ministra ali ministrice zmanjkuje časa, priseči mora do 13. oktobra

RTV Slovenija 03.10.2023
Premierju Robertu Golobu zmanjkuje časa, da najde novega ministra ali ministrico za zdravje. Po napovedih naj bi ime v DZ sporočil ta teden, omenja se tudi zdajšnja državna sekretarka, Valentina Prevolnik Rupel. Iskanje kandidata, ki bi se lotil enega… »

Novice dneva »

Do 31 bo šlo, morda še višje, nato pa ...

Zurnal24 pred eno uroše 2 povezani

Moški trčil v drevo in umrl na kraju nesreče

Dnevnik pred dvema uramaše 4 povezane

68-letnica od bivšega podedovala ogromno denarja

Zurnal24 pred 34 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem