Povezane novice

Hamas grozi z usmrtitvijo izraelskih talcev. Izrael: Vseeno bomo nadaljevali.

SiolNET 09.10.2023
Palestinsko islamistično gibanje Hamas v Gazi drži ujetih več kot sto Izraelcev in grozi z njihovo usmrtitvijo. Tiskovni predstavnik brigad al Kasam Abu Obaida, oboroženega krila Hamasa, je dejal, da bodo, če bo Izrael brez opozorila napadel ljudi v… »

#video #foto Hamas: »Vsak napad brez opozorila bo povzročil smrt enega od civilnih talcev«, v Londonu množični…

Dnevnik 09.10.2023
Skrajno palestinsko gibanje Hamas je nocoj zagrozilo, da bo ubilo izraelske talce, če bo izraelska vojska brez predhodnega opozorila izvedla zračne napade na prebivalce območja Gaze. V Londonu ravnokar potekajo množični pro-palestinski protesti… »

Netanjahu napovedal odločen odziv: Podli sovražnik je hotel vojno in vojno bo dobil

RTV Slovenija 09.10.2023
Izrael je napovedal začetek največjega vala zračnih napadov na Gazo, potem je premier Benjamin Netanjahu dejal, da bo izraelski odziv na napad Hamasa spremenil Bližnji vzhod. Oboroženo krilo Hamasa je zagrozilo, da se bo odzvalo s pobijanjem talcev… »

Hamas sporoča, da bodo za vsako bombardiranje civilnih stavb ubili enega izraelskega talca

Necenzurirano 09.10.2023
Izraelska vojska se pripravlja na obsežno kopensko ofenzivo na Gazo, v ozadju pa se odvijajo pogovori o rešitvi talcev, ki jih je zajelo palestinsko skrajno islamistično gibanje Hamas. Pripadniki teroristične organizacije Hamas so v sobotnem vdoru v… »

Evropska komisija ne bo zamrznila pomoči Palestincem, ampak bo opravila nujen pregled

RTV Slovenija 09.10.2023
Potem ko je evropski komisar Oliver Varhelyi sporočil, da bo Evropska unija zamrznila razvojno pomoč Palestincem po napadu Hamasa na Izrael, je Evropska komisija zanikala njegove navedbe in sporočila, da se je odločila za zgolj pregled finančne… »

Hamas grozi s pobojem izraelskih talcev zaradi napadov na Gazo

Delo 09.10.2023
V izraelskem obalnem mestu Tel Aviv, Jeruzalemu in drugih mestih po državi so se znova oglasila opozorila pred raketnim napadom. Skrajno palestinsko gibanje Hamas je nocoj zagrozilo, da bo ubilo izraelske talce, če bo izraelska vojska brez predhodnega… »

Hamas: "Vsakič, ko bodo naši ljudje tarča brez opozorila, bo to povzročilo ..."

Zurnal24 09.10.2023
Skrajno palestinsko gibanje Hamas je nocoj zagrozilo, da bo ubilo izraelske talce, če bo izraelska vojska brez predhodnega opozorila izvedla zračne napade na prebivalce območja Gaze, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Vsakič, ko bodo naši… »

EU ustavila izplačila razvojne pomoči Palestincem

Mladina 09.10.2023
Evropska komisija kot največja donatorka Palestincem bo pregledala svoj celotni razvojni portfelj v skupni vrednosti 691 milijonov evrov. EU je po sobotnem napadu skrajnega palestinskega gibanja Hamas na izraelske cilje zamrznila izplačila razvojne… »

»Prosim vas, da ostanete trdni, saj bomo spremenili Bližnji vzhod«

Mladina 09.10.2023
Odziv Izraela na napad palestinskega islamističnega gibanja Hamas bo spremenil Bližnji vzhod, je dejal izraelski premier Benjamin Netanjahu. Odziv Izraela na sobotni nepričakovan napad palestinskega islamističnega gibanja Hamas bo spremenil Bližnji… »

Izrael napovedal popolno blokado Gaze. Tamkajšnji novinar: Ljudje so prestrašeni in panični.

RTV Slovenija 09.10.2023
Po sobotnem napadu Hamasa v Izraelu, v katerem je bilo ubitih najmanj 800 ljudi, spopadi pa se nadaljujejo, Izrael izvaja obsežno bombardiranje Gaze. "Sedimo doma, na nas pa z neba padajo bombe," je za MMC dejal novinar iz Gaze Sami Abu Salem. Izraelski… »

Takšna navodila so glede talcev dobili borci Hamasa

Zurnal24 09.10.2023
Hamas zagotavlja, da bodo poskrbeli za zajete izraelske talce. Palestinsko islamistično gibanje Hamas med sovražnostmi ni pripravljeno na pogajanja o izmenjavi zapornikov z Izraelom, je danes sporočil predstavnik gibanja Hosam Badran. Kot je dejal, je… »

Izrael je proti Hamasu sprožil totalno vojno

Delo 09.10.2023
V južnem Izraelu še potekajo spopadi med pripadniki Hamasa in izraelske vojske, Izrael silovito bombardira Gazo. V nadaljevanju preberite: Medtem ko izraelska vojaška letala neprestano bombardirajo območje Gaze, v južnem Izraelu še vedno potekajo… »

Evropska unija zamrznila pomoč Palestincem

Zurnal24 09.10.2023
EU je po sobotnem napadu skrajnega palestinskega gibanja Hamas na izraelske cilje zamrznila izplačila razvojne pomoči Palestincem in jo bo ponovno pregledala, je na družbenem omrežju X danes sporočil evropski komisar za širitev Oliver Varhelyi. Kot… »

Med žrtvami napadov v Izraelu tudi tujci, Slovenija išče rešitve za povratek državljanov iz Izraela

Dnevnik 09.10.2023
Med žrtvami napada skrajnega palestinskega gibanja Hamas na Izrael so tudi tuji državljani. Med drugim je bilo ubitih 12 Tajcev, deset Nepalcev in devet Američanov. Poleg tega je mrtvih, pogrešanih ali ujetih tudi najmanj osem francoskih državljanov… »

Ministrstvo išče možnosti za vrnitev Slovencev iz Izraela, lastnih evakuacijskih poletov ne načrtuje

RTV Slovenija 09.10.2023
S slovenskim zunanjim ministrstvom je do zdaj navezalo stik 29 slovenskih državljanov, ki so v Izraelu. Deset jih že odpotovalo domov, za preostale zunanje ministrstvo išče možnosti za vrnitev, tudi s pomočjo drugih evropskih držav. Slovenija je… »

Tanja Fajon podpira rešitev dveh držav

Delo 09.10.2023
Slovenska zunanja ministrica obsoja vse oblike terorizma, skrbi pa jo tudi humanitarna situacija Palestincev. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je danes za jutri sklical izredno zasedanje zunanjih ministrov držav članic EU zaradi… »

"Izraelce smo opozorili, da se pripravlja nekaj velikega"

Zurnal24 09.10.2023
Na dan prihajajo podrobnosti o sestankih, ki so jih imeli sovražniki Izraela v dneh pred napadom. Uradni Jeruzalem je bil posvarjen. Palestinski Hamas je v soboto sprožil silovit napad na Izrael, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo že več kot 700… »

Avstrija in Nemčija ustavljata razvojno sodelovanje s Palestinci

Mladina 09.10.2023
Napad palestinskega skrajnega gibanja Hamas na Izrael. Avstrija zaradi stopnjevanja nasilja v Izraelu, kjer se po sobotnem napadu palestinskega skrajnega gibanja Hamas na Izrael nadaljujejo spopadi, ustavlja razvojno sodelovanje s Palestinci, je danes… »

Tretji dan pekla v Izraelu: brutalni poboji in ugrabitve

Nova 24TV 09.10.2023
Foto: zajem zaslona Poteka že tretji dan tega brutalnega stopnjevanja nasilja v dolgotrajnem konfliktu med Izraelom in Palestino, število smrtnih žrtev nasilja od sobotnega nenadnega napada Hamasa pa je po poročanju tujih medijev preseglo 1100… »

Grozljiva pričevanja s prizorišča krvavega pokola: Več ur sem se pretvarjala, da sem mrtva #video

SiolNET 09.10.2023
Festival elektronske glasbe, ki je potekal nedaleč od meje med Izraelom in Gazo, se je sprevrgel v grozljivko. Glasba je utihnila, ko so pripadniki palestinske teroristične organizacije Hamas vdrli na prizorišče in začeli streljati. Zavladala je… »

Izraelska vojska še naprej obstreljuje območje Gaze

Mladina 09.10.2023
Izraelska vojska je ponoči na območju Gaze po lastnih navedbah zadela več sto tarč, povezanih s Hamasom in Islamskim džihadom. Raketiranje nadaljuje tudi Hamas. Približno 48 ur po napadu palestinskega gibanja Hamas na Izrael se nadaljujejo spopadi… »

"Daleč najhujši dan v naši zgodovini!"

Zurnal24 09.10.2023
Približno 48 ur po napadu palestinskega gibanja Hamas na Izrael se nadaljujejo spopadi in obstreljevanje na območju. Izraelska vojska je ponoči na območju Gaze po lastnih navedbah zadela več sto tarč, povezanih s Hamasom in Islamskim džihadom… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem