Povezane novice

Libanonska letala naj bi vstopila v izraelski zračni prostor

SiolNET 11.10.2023
Izraelska vojska je danes sporočila, da je prišlo do domnevnega vdora v izraelski zračni prostor iz Libanona. V krajih na severu Izraela ob meji z Libanonom so se oglasile sirene, vojska pa je tamkajšnje prebivalce pozvala, naj do nadaljnjega ostanejo… »

"Gaza je na robu zloma." Med žrtvami tudi osebje ZN-a in Rdečega križa ter Rdečega polmeseca.

RTV Slovenija 11.10.2023
Izrael je v pričakovanju kopenske ofenzive po sobotnem napadu Hamasa na jugu države napotil že več kot 300.000 vojakov v bližino Gaze, ki jo še naprej silovito bombardirajo izraelska letala. Na obeh straneh medtem raste število žrtev. Po navedbah… »

"Izrael je tri dni pred napadi Hamasa dobil svarilo od Egipta!"

Zurnal24 11.10.2023
Izrael je od Egipta dobil svarilo, da se pripravlja nasilje tri dni preden je Hamas v soboto izvedel napade v Izraelu, je danes novinarjem povedal predsednik odbora za mednarodne odnose v predstavniškem domu kongresa Michael McCaul, poroča AFP. "Vemo… »

Afganistan prizadel nov potres z magnitudo 6.3 in zravnal vasico s 700 hišami

Necenzurirano 11.10.2023
Tla so se stresla danes ob 5.10 uri zjutraj po lokalnem času. Danes je nov potres z magnitudo 6.3 prizadel zahodni Afganistan, potem ko so se tla v regiji močno stresla že v soboto in pokopala več kot 2000 ljudi. Današnji potres so zabeležili ob… »

Izraelska vojska: Iz Libanona so vdrli v naš zračni prostor

Delo 11.10.2023
V spopadih med izraelsko vojsko in gibanjem Hamas že na tisoče žrtev, domove zapustilo več kot 260.000 ljudi, brez hrane jih je pol milijona. 19.20 Izraelska vojska omenja vdor v zračni prostor iz Libanona Izraelska vojska je danes sporočila, da je… »

Javni medij molči o obglavljenih, zažganih in ugrabljenih izraelskih otrocih

Nova 24TV 11.10.2023
Zažgani izraelski otroci (Foto: x) Osvobojena RTV Slovenija zelo selektivno poroča o vojni v Izraelu in barbarskih pokolih Hamasa. Namesto da bi poročala objektivno skladno s svojim poslanstvom, se postavlja na stran teroristične organizacije. Ne… »

Obupani oče 38-letnega Avstrijca prosi za pomoč

Necenzurirano 11.10.2023
Eden od pogrešanih v Izraelu je tudi Avstrijec Tal Shoham, ki ima dvojno državljanstvo. Skupaj z njim so izginili še njegova 38-letna žena, triletna hči Yael in osemletni sin Nave. Palestinska oborožena skupina Hamas je v soboto napadla Izrael, ta… »

Humanitarna kriza: V Gazi brez elektrike, primanjkuje vode in hrane

Dnevnik 11.10.2023
Prebivalci Gaze se soočajo z vse resnejšo humanitarno krizo. Primanjkuje vode in hrane, danes popoldne pa je ugasnila tudi edina elektrarna. Od začetka spopadov in napadov je bilo na obeh straneh ubitih skupno več kot 2250 ljudi, večinoma civilistov… »

Netanjahu in Ganc dosegla dogovor o krizni vladi narodne enotnosti

RTV Slovenija 11.10.2023
Izraelski premier Benjamin Netanjahu in opozicijski voditelj Beni Ganc sta dosegla dogovor o oblikovanju krizne vlade narodne enotnosti. Obenem bodo v Izraelu vzpostavili t. i. vojni kabinet, v katerem bodo Netanjahu, Ganc in obrambni minister Joav… »

Skrivnostni Hamasov poveljnik napad na Izrael pripravljal več kot dve leti

RTV Slovenija 11.10.2023
Za nepričakovani napad Hamasa na jug Izraela naj bi bil odgovoren najbolj iskani Palestinec na izraelskem seznamu Mohamed Deif, ki je preživel že več poskusov atentata in se redko pojavlja v javnosti. V soboto se je ob napadih palestinskega gibanja… »

Zlovešče napovedi so se uresničile: Gaza ostala brez elektrike

Zurnal24 11.10.2023
Edino elektrarno na območju Gaze, ki jo zadnje dni oblegajo izraelske sile, so zaradi pomanjkanja goriva ustavili, je danes sporočilo palestinsko podjetje za proizvodnjo električne energije. To je pred tem napovedalo, da bodo prešli na pridobivanje… »

Ponoči so se afganistanska tla spet tresla

Delo 11.10.2023
Afganistanske oblasti so danes znatno znižale podatek o številu žrtev potresov na približno tisoč. Potem ko so potresi na zahodu Afganistana v soboto zahtevali več kot 2400 življenj, je ponoči območje stresel še eden močan potres. Po podatkih… »

Zmeda o številu žrtev po potresu v Afganistanu

SiolNET 11.10.2023
Potem ko so potresi na zahodu Afganistana po zadnjih podatkih vlade v Kabulu v soboto zahtevali več kot tisoč življenj, je ponoči območje stresel nov močan potres. Po podatkih ameriškega geološkega inštituta USGS je imel magnitudo 6,3. Žarišče… »

Več organizacij in gibanj Goloba in Fajonovo pozvalo k umiku podpore Izraelu

SiolNET 11.10.2023
Več organizacij in gibanj, med njimi prvopodpisano Gibanje za pravice Palestincev, je danes v javnem pismu premierja Roberta Goloba in zunanjo ministrico Tanjo Fajon pozvalo k takojšnjemu umiku "podpore izraelski okupacijski politiki". Kot so zapisali… »

V Izraelu umrlo že 1200 ljudi, v Gazi pa več kot 900

Mladina 11.10.2023
Vse višje število žrtev nasilja na izraelskem ozemlju in na območju Gaze. Ob vse višjem številu žrtev nasilja na izraelskem ozemlju in na območju Gaze nova poročila o vsaj 100 ubitih med vpadom palestinskega gibanja Hamas prihajajo iz kibuca Kfar… »

#video Palestinski skrajneži v kibucu ubili dojenčke, otroke, ženske in starejše na domovih

Dnevnik 11.10.2023
Število mrtvih Izraelcev in Palestincev se je povzpelo na več kot 2200, v Izraelu pa so odkrili novo krvavo prizorišče. EU je sporočila, da bo še pošiljala pomoč Palestincem, ameriški predsednik pa Izraela ni pozval k zadržanosti pri operacijah… »

Napadalci obglavljali žrtve, tudi dojenčke

Zurnal24 11.10.2023
Spopadi med izraelsko vojsko in skrajnim palestinskim gibanjem Hamas so doslej zahtevali že več kot 2000 življenj. V enem od kibucev so naleteli na grozljive prizore. Število smrtnih žrtev v Izraelu je naraslo na najmanj 1200, najmanj 3000 je… »

Izrael in ZDA / »Sodelovanje med našima vojskama močnejše kot kdaj koli prej«

Mladina 11.10.2023
Prispelo prvo ameriško letalo s strelivom za izraelsko vojsko. Prvič od začetka spopadov med izraelsko vojsko in skrajnim palestinskim gibanjem Hamas pred petimi dnevi je v Izrael ponoči prispelo prvo ameriško letalo s strelivom za izraelsko vojsko… »

Več kot 2000 žrtev v spopadiih med izraelsko vojsko in Hamasom

Mladina 11.10.2023
Izraelske letalske sile so ponoči nadaljevale z napadi na območje Gaze. Spopadi med izraelsko vojsko in skrajnim palestinskim gibanjem Hamas so doslej zahtevali že več kot 2000 življenj, je danes sporočil tiskovni predstavnik izraelske vojske… »

"Katastrofa Izraelcev s predhodno večdesetletno katastrofo Palestincev vodi v novo katastrofo"

RTV Slovenija 11.10.2023
"Spopadi vodijo v novo poglavje narodne katastrofe," vojno v Izraelu in Gazi komentira profesor obramboslovja Rok Zupančič, ki opozarja, da moramo "zavržni Hamasov teroristični napad" razumeti tudi skozi kontekst "trpljenja palestinskega ljudstva"… »

Nov močan potres na zahodu Afganistana

RTV Slovenija 11.10.2023
Zahod Afganistana je prizadel nov močan potres z magnitudo 6,3 in prisilil oblasti, da so premestile reševalne ekipe, ki odpravljajo posledice sobotnega potresa, v katerem je umrlo 2400 ljudi. Za zdaj še ni poročil o smrtnih žrtvah potresa v zahodni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem