Povezane novice

Uvod v častno gostovanje s ščepcem škandala

Delo 17.10.2023
Uradno odprtje frankfurtskega knjižnega sejma pospremila močna politična in kulturna delegacija iz Slovenije; Žižkov govor dvakrat razburil člana občinstva. Na slovesnem odprtju 75. Frankfurtskega knjižnega sejma je bilo veliko pozornosti… »

Nataša Pirc Musar / »Scenarij, ki se napoveduje in deloma tudi že uresničuje, me skrbi«

Mladina 17.10.2023
Na odprtju 75. Frankfurtskega knjižnega sejma slovenska predsednica Nataša Pirc Musar in filozof Slavoj Žižek kritično o spopadih v Gazi. V Frankfurtu je potekala otvoritvena slovesnost 75. Frankfurtskega knjižnega sejma (FKS), na katerem je… »

Nataša Pirc Musar na FKS-ju: "Frankfurtski sejem je dokaz za to, da smo civilizacija"

RTV Slovenija 17.10.2023
Začel se je 75. Frankfurtski knjižni sejem, letos v znamenju slovenskega častnega gostovanja. Sejem je odprla predsednica Nataša Pirc Musar, ki je v nagovoru poudarila vlogo branja pri razvoju kritične misli. Del občinstva je razburil govor Slavoja… »

Frankfurtski knjižni sejem – velika oglasna deska za Slovenijo

RTV Slovenija 17.10.2023
Sejem, na katerem je Slovenija častna gostja, bi lahko za nekatere slovenske avtorje pomenil preboj na svetovni trg. Aleksander Čobec največje možnosti pripisuje Dragu Jančarju in Goranu Vojnoviću. Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar in nemški… »

Dolgoletna želja slovenskega založništva se izpolnjuje

Delo 17.10.2023
Slovensko častno gostovanje ob Majni Satovje besed bo postreglo z okrog 250 dogodki, slovesno odprtje bo nocoj. V nadaljevanju preberite: Nekdaj smo knjige z Nemškega tovorili na Slovensko v sodih, toda že dolgo je drugače: dolgoletna želja… »

Gostovanje

Delo 17.10.2023
Dolgoletna želja slovenskega založništva se izpolnjuje, z nocojšnjim slovesnim odprtjem frankfurtskega sejma se začenja slovensko častno gostovanje. Na največjem mednarodnem sejmu vsebin, kot je prireditev poimenoval direktor sejma Juergen Boos, se… »

Čas za satovje besed

Dnevnik 17.10.2023
Jutri se začenja 75. frankfurtski knjižni sejem, katerega častna gostja je letos Slovenija. Ta se bo na največjem knjižnem dogodku na svetu, ki ga bosta danes popoldne slovesno odprla nemški kancler Olaf Scholz in slovenska predsednica Nataša Pirc… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem