Povezane novice

CILJ JE ZMANJŠANJE NJIHOVEGA TRPLJENJA: DZ vnovič sprejel novelo zakona o zaščiti živali

Regional 18.10.2023
Poslanci so na današnjem glasovanju z 52 glasovi za in 28 proti ponovno sprejeli novelo zakona o zaščiti živali, na katero je državni svet izglasoval veto. Glavni cilj predlagateljev zakona je večja zaščita živali pred zanemarjanjem in… »

Proti ustavnim spremembam le poslanci SDS, ne pa tudi Anže Logar

Delo 18.10.2023
Državni zbor je sprejel sklep o začetku postopka za spremembo ustave glede imenovanja sodnikov. Poslanci so z 61 glasovi za in 25 glasovi proti sprejeli sklep o začetku postopka za spremembo ustave, ki pristojnost imenovanja sodnikov z državnega zbora… »

DZ sprejel sklep o začetku postopka za spremembo ustave glede imenovanja sodnikov

SiolNET 18.10.2023
Poslanci DZ so z 61 glasovi za in 25 glasovi proti sprejeli sklep o začetku postopka za spremembo ustave, ki pristojnost imenovanja sodnikov z DZ prenaša na predsednika republike in spreminja sestavo Sodnega sveta. Potrdili so tudi osnutek ustavnega… »

Potrdili sklep o začetku postopka za spremembo ustave glede imenovanja sodnikov

RTV Slovenija 18.10.2023
DZ je po vetu državnega sveta znova potrdil novele zakonov o zaščiti živali in o KGZS-ju ter o povračilu glob zaradi neustavnih covidnih odlokov. Poslanci so sprejeli tudi sklep o začetku postopka za spremembo ustave glede imenovanja sodnikov… »

Poslanci v DZ danes po vetih v državnem svetu vnovič potrdili tri zakone

SiolNET 18.10.2023
Poslanci so na današnjem glasovanju z 52 glasovi za in 28 proti ponovno sprejeli novelo zakona o zaščiti živali, na katero je državni svet izglasoval veto. Prav tako je državni zbor vnovič sprejel novelo zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici… »

Državni zbor sprejel sklep o začetku postopka za spremembo ustave glede imenovanja sodnikov

Dnevnik 18.10.2023
Poslanci DZ so z 61 glasovi za in 25 glasovi proti sprejeli sklep o začetku postopka za spremembo ustave, ki pristojnost imenovanja sodnikov z DZ prenaša na predsednika republike in spreminja sestavo Sodnega sveta. Potrdili so tudi osnutek ustavnega… »

Po vetu trije zakoni spet pred poslanci

Zurnal24 18.10.2023
Državni zbor bo spet odločal o treh zakonih, ki jih je že sprejel konec septembra. Državni zbor bo danes ponovno odločal o usodi novel zakonov o zaščiti živali in o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) ter zakona o povračilu glob zaradi… »

PO IZGLASOVANEM VETU: DZ bo ponovno odločal o treh zakonih

Regional 18.10.2023
DZ bo danes ponovno odločal o usodi novel zakonov o zaščiti živali in o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) ter zakona o povračilu glob zaradi neustavnih covidnih odlokov, na katere je državni svet izglasoval veto. Vsem trem zakonom se… »

Spremembe ustave ob pritiskih in pogojevanju

Delo 18.10.2023
Bo Anže Logar danes glasoval drugače od preostale SDS? Kaj je še na mizi in kdaj bo tam volilna zakonodaja? V nadaljevanju preberite: Natanko leto po tem, ko so vsi prvaki parlamentarnih strank v vladni palači zasedali na temo možnih ustavnih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem