Povezane novice

Mesec: Izbrali smo stran, ki ni zapustila dialoga. Trobiš: Ministrstvo se norčuje iz gospodarstva.

RTV Slovenija 19.10.2023
Minister za delo Luka Mesec je napovedal, da bo prenova zakona o delovnih razmerjih izvedena v dveh krogih. Na vladi je bil tako sprejet predlog novele, ki je rezultat prvega kroga in ni povsem usklajen s socialnimi partnerji. Sindikati so zadovoljni… »

Spremembe male delavske ustave bliže zahtevam sindikatov

Delo 19.10.2023
Zakon o delovnih razmerjih: Vlada sprejela novelo, ki poleg prenosa direktiv EU prinaša še nekaj novosti. Sporna zaščita sindikalnih zaupnikov. Zaščita sindikalnih zaupnikov je bila točka preloma, pri kateri v usklajevanju novele zakona o delovnih… »

Predlog male delavske ustave nagnjen v korist sindikatov

SiolNET 19.10.2023
Vlada je danes sprejela predlog novele zakona o delovnih razmerjih. Kot je povedal minister za delo Luka Mesec, so zakon o delovnih razmerjih na ministrstvu usklajevali več kot eno leto. V zadnji fazi so se z delodajalci in sindikati glede na obseg… »

Zakon o delovnih razmerjih: Zmaga za sindikate, neuspeh za delodajalce

Dnevnik 19.10.2023
Minister za delo Luka Mesec je danes predstavil predlog zakona o delovnih razmerjih, ki ga vlada ob robu nezaključenih pogajanj s socialnimi partnerji pošilja v parlament. V njem je med drugim predvideno večje varstvo sindikalnih zaupnikov in žrtev… »

Oskrbovalni in izredni dopust, pravica do počitka ... Vse to vam bo pripadalo!

Zurnal24 19.10.2023
Nove pravice delavcev. Minister za delo, družino in socialne zadeve Luka Mesec je danes predstavil spremembe zakona od delovnih razmerjih. S socialnimi partnerji in tudi medresorsko so spremembe usklajevali več kot eno leto, a do končnega dogovora še… »

Vlada danes vendarle o mali delavski ustavi?

Dnevnik 19.10.2023
Po naših informacijah naj bi vlada danes sporočila, kakšne bodo spremembe zakona o delovnih razmerjih. Med drugim bomo izvedeli, ali koalicija vztraja pri dodatni zaščiti delavskih predstavnikov pred povračilnimi ukrepi delodajalcev. Kot smo… »

Sindikati: Pogajanja so klavrno propadla

Zurnal24 19.10.2023
"Sindikalne centrale, članice Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), po zadnjem poskusu uskladitve novele Zakona o delovnih razmerjih (ZDR), razočarane ugotavljamo, da noben kompromisni predlog, ki smo ga skušali uskladiti zadnje dni, za delodajalsko stran… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem