Povezane novice

Izrael: Več kot 550 raket islamskih skrajnežev padlo na Gazo

SiolNET 21.10.2023
Po dnevih čakanja so danes začasno odprli mejni prehod Rafa med Egiptom in Gazo, s čimer je enklavo dosegla nujno potrebna humanitarna pomoč. Skupno je mejo prečkalo 20 tovornjakov, nato so jo zaprli. Po pozivih Izraela k evakuaciji civilnega… »

V Evropi in ZDA shodi v podporo Palestincem

Delo 21.10.2023
Po navedbah Izraela je s severa Gaze zbežalo okoli 700.000 Palestincev. Prehod Rafa je prešlo 20 tovornjakov s prvo humanitarno pomočjo. Spremljamo dogajanje v Palestini in Izraelu: 19.34 V Evropi in ZDA shodi v podporo Palestincem V Evropi in ZDA je… »

Abas: Ne bomo odšli, ostali bomo na svoji zemlji. Michel: Rešitev sta dve državi.

RTV Slovenija 21.10.2023
Palestinski predsednik Mahmud Abas je ob odprtju vrha za mir v Kairu dejal, da Palestinci "ne bodo odšli, ostali bodo na svoji zemlji". Arabski voditelji so obsodili izraelsko dvotedensko obstreljevanje Gaze in pozvali k sklenitvi mirovnega dogovora… »

Izrael poziva svoje državljane, naj nemudoma zapustijo rizične države

Nova 24TV 21.10.2023
Mednarodno letališče Ben Gurion. Slika je simbolična. (Vir: Wikipedija) Izraelske oblasti so pozvale svoje državljane, naj nemudoma zapustijo Egipt in Jordanijo. Že pred tem so odpoklicali svoje diplomate v Turčiji. Do poziva prihaja pred… »

Trepet pred bližajočim se vdorom

Dnevnik 21.10.2023
Še vedno ni jasno, ali bo v Gazo prej prišla humanitarna pomoč ali izraelska kopenska ofenziva. Izrael še naprej bombardira jug Gaze, čeprav je pred enim tednom prebivalce severa enklave pozval, naj se umaknejo na jug. Hamas namreč raketira Izrael… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem