Povezane novice

Dan, ko je iz naše nove države odšel zadnji vojak agresorske JLA

Nova 24TV 25.10.2023
Umik je potekal prek Luke Koper. Zadnji vojak JLA jo je zapustil 25. oktobra ob 23.45. Kot zadnji je slovensko morje sicer zapustil trajekt Venus v prvih minutah 26. oktobra 1991. (Foto: Arhiv Demokracije) V spomin na enega ključnih osamosvojitvenih… »

Golob ob dnevu suverenosti: Mnogi o samostojni državi le sanjajo, mi jo imamo

RTV Slovenija 25.10.2023
Slovenija je pred 32 leti postala suverena država in dobila izključno pristojnost za nadzor nad svojim ozemljem, je v poslanici ob državnem prazniku zapisal premier Robert Golob. Ob tem je opozoril, da se načelo suverenosti kljub zavezam pogosto… »

»Mnogi, kot na primer Palestinci v Gazi in na Zahodnem bregu, o samostojni državi le sanjajo, mi jo imamo«

Mladina 25.10.2023
Predsednik vlade je ob dnevu suverenosti poudaril pomen samostojne države. Ob državnem prazniku, dnevu suverenosti je premier Robert Golob državljane v poslanici pozval k praznovanju tega pomembnega dne in negovanju spomina na vse zaslužne za… »

Golob ob dnevu suverenosti poudaril pomen samostojne države

SiolNET 25.10.2023
Ob državnem prazniku, dnevu suverenosti je premier Robert Golob državljane v poslanici pozval k praznovanju tega pomembnega dne in negovanju spomina na vse zaslužne za samostojno državo. Pri tem je poudaril, da se žal načelo suverenosti, ki velja za… »

Kučan, Peterle in Janša ob 32. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA

RTV Slovenija 25.10.2023
Od leta 2015 Slovenija praznuje 25. oktober kot dan suverenosti. Na ta dan leta 1991 je iz koprskega pristanišča nekaj minut pred polnočjo odplul malteški trajekt Venus, na njem pa so bili zadnji vojaki Jugoslovanske armade, ki so zapuščali naše… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem