Povezane novice

Mala delavska ustava pod streho

Dnevnik 26.10.2023
Poslanci so s 46 glasovi za in sedmimi proti potrdili novelo zakona o delovnih razmerjih, ki med drugim prinaša oskrbovalski dopust ter večjo zaščito sindikalnih zaupnikov in žrtev družinskega nasilja. V SDS so obstruirali sejo. Koalicija je v… »

Spremembe, ki jih prinaša mala delavska ustava

SiolNET 26.10.2023
Novela zakona o delovnih razmerjih, ki ji je danes zeleno luč prižgal DZ, prinaša več ukrepov v korist delavcev, med drugim dopust za oskrbnike družinskih članov in za žrtve družinskega nasilja, pa tudi zadržanje odpovedi pogodbe o zaposlitvi za… »

SDS obstruirala sejo DZ: "Sklepčnost koaliciji znova zagotavlja NSi"

Regional 26.10.2023
Poslanci SDS so obravnavo novel zakonov o tujcih in o delovnih razmerjih na današnji seji DZ obstruirali. Ocenjujejo namreč, da koalicija pri teh dveh zakonih zlorablja nujni postopek obravnave, saj da zakona za to ne izpolnjujeta poslovniških pogojev… »

ZSSS: Potrditev sprememb je korak v pravo smer. Delodajalci: To ni socialni dialog.

RTV Slovenija 26.10.2023
Odločitev poslancev, da podprejo spremembe zakona o delovnih razmerjih, so v ZSSS-ju pozdravili, delodajalske organizacije pa so izrazile razočaranje. Na GZS-ju ocenjujejo, da je koalicija s potrditvijo novele pokazala, da ji ni mar za socialni dialog… »

Poslanci ob obstrukciji SDS-a potrdili noveli zakonov o tujcih in delovnih razmerjih

RTV Slovenija 26.10.2023
Poslanci so na izredni seji DZ-ja po nujnem postopku odločali o predlogih novel zakonov o tujcih in delovnih razmerjih. Ob obstrukciji poslancev SDS-a sta bili obe noveli potrjeni. Novelo zakona o delovnih razmerjih so poslanke in poslanci potrdili s s… »

Godec: Po zahtevi, naj vlada poslovnika ne zlorablja, je bilo, kot da smo v vojnem stanju

Nova 24TV 26.10.2023
Poslanka SDS Jelka Godec (Foto: STA) Kljub obstrukciji poslancev SDS je DZ s 46 glasovi za in sedmimi glasovi proti potrdil novelo zakona o tujcih in delovnih razmerjih. Ob tem je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec spregovorila o razlogih za… »

Novela zakona o tujcih sprejeta

Delo 26.10.2023
SDS pravi, da koalicija zlorablja nujni postopek obravnave in izničuje funkcijo državnega zbora. Ta je zakona kljub temu uspešno obravnaval in sprejel. Poslanci SDS obstruirajo obravnavo novel zakonov o tujcih in o delovnih razmerjih na današnji seji… »

Dovolj znanje na preživetveni ravni

Gorenjski glas 26.10.2023
Vlada je minuli teden potrdila predlog novele zakona o tujcih, s katero uvajajo spremembe pri pogoju znanja slovenskega jezika v postopkih podaljšanja dovoljenja za začasno prebivanje zaradi združitve družine za družinske člane državljanov tretjih… »

DZ ob obstrukciji poslancev SDS podprl novelo o delovnih razmerjih

SiolNET 26.10.2023
DZ je ob obstrukciji poslancev SDS s 46 glasovi za in sedmimi glasovi proti potrdil novelo zakona o delovnih razmerjih, ki ob določbah evropskih direktiv, kot je petdnevni oskrbovalski dopust, prinaša še ukrepe za zaščito sindikalnih zaupnikov in… »

SDS zaradi zlorab vlade izredno sejo obstruira, sklepčnost koaliciji znova zagotavlja NSi

Nova 24TV 26.10.2023
Vodja poslanske skupine NSi Janez Cigler Kralj (foto: sta) Obravnavo novel novel zakonov o tujcih in o delovnih razmerjih na današnji seji DZ poslanci SDS obstruirajo, saj koalicija pri teh dveh zakonih zlorablja nujni postopek obravnave. V SDS so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem