Povezane novice

EVAKUIRANI KORITNICA IN KLAVŽE, HUJE POŠKODOVANI OBJEKTI: Na ogled prihaja predsednik vlade (FOTO)

Regional 28.10.2023
Po petkovi ujmi, ki je postregla z veliko količino dežja, posledično pa z razlivanjem vodotokov in plazovi, si bo poškodovana območja ogledal premier Robert Golob. V spremstvu državnega sekretarja Boštjana Šefica, poveljnika Civilne zaščite… »

"TRENUTNO SE NAJBOLJ BOJIMO NOVIH PLAZOV, NAPOVEDANE SO PADAVINE": Danes ponoči gasilska straža (FOTO)

Regional 28.10.2023
Predsednik vlade Robert Golob je ob ogledu razmer v Baški grapi po petkovi ujmi poudaril potrebo po čimprejšnji vzpostavitvi sistemskih podlag za odzivanje na naravne nesreče. Pri tem bo morala imeti stroka glavno besedo, vlada pa se bo zavzemala, da… »

Plaz v Strugah pri Lučah enakomerno in kontrolirano plazi

Dnevnik 28.10.2023
Plaz v Strugah, katerega del je v četrtek zgrmel v reko Savinjo, se je začel enakomerno in kontrolirano plaziti. Če bi plaz v celoti zgrmel v rečno strugo, bi nastalo jezero z veliko količino vode in bi se potem precej visok udarni val razlil vse do… »

Na morebitno drsenje plazu Blate bosta opozarjali mobilni sireni

RTV Slovenija 28.10.2023
Na domove se je vrnilo 107 evakuiranih iz doline Bistričice v občini Kamnik. Domačine tam še vedno najbolj skrbi plaz Blate. Tega namerava civilna zaščita povezati z alarmnim sistemom, ki bo prebivalce opozoril na plazenje in jim omogočil… »

Na naravne katastrofe se bomo morali bolje pripraviti

Delo 28.10.2023
Golob opozoril na implementacijo strokovnih odločitev. Predstavniki tolminske občine na srečanje z vodstvom Soških elektrarn zaradi jezov in malih HE na Soči. Predsednik vlade Robert Golob je ob ogledu razmer v Baški grapi po petkovi ujmi poudaril… »

#foto Baška grapa: odneslo cel odsek ceste, domačine je strah novih plazov

Dnevnik 28.10.2023
Predsednik vlade Robert Golob je ob ogledu razmer v Baški grapi po petkovi ujmi poudaril potrebo po čimprejšnji vzpostavitvi sistemskih podlag za odzivanje na naravne nesreče. Pri tem bo morala imeti stroka glavno besedo, vlada pa se bo zavzemala, da… »

Golob v Baški grapi: Pri odzivanju na naravne nesreče bo morala imeti glavno besedo stroka

RTV Slovenija 28.10.2023
Premier Robert Golob je ob ogledu razmer v Baški grapi po petkovi ujmi poudaril potrebo po čimprejšnji vzpostavitvi sistemskih podlag za odzivanje na naravne nesreče, pri čemer bo morala imeti stroka glavno besedo. "Žal se vedno bolj pogosto… »

Cesto v celoti odneslo, nekateri še vedno ne morejo domov

Zurnal24 28.10.2023
Predsednik vlade Robert Golob je ob ogledu razmer v Baški grapi po petkovi ujmi poudaril potrebo po čimprejšnji vzpostavitvi sistemskih podlag za odzivanje na naravne nesreče. "Žal se vedno bolj pogosto soočamo z ekstremnimi vremenskimi pojavi in… »

Reke upadajo, nevarnost plazov ostaja. Morje bo poplavljalo.

RTV Slovenija 28.10.2023
Močno deževje z vetrom je tudi ponoči povzročalo nekaj nevšečnosti po državi. Meteorna voda, vodotoki in hudourniki so poplavljali objekte in ceste, ponekod so se prožili zemeljski plazovi. V Piranu in Izoli so sprožili sirene zaradi plimovanja… »

Dež tudi ponoči povzročal nevšečnosti, razmere se umirjajo

Delo 28.10.2023
Po državi je zaradi plazov, podrtih dreves in poplavljenega cestišča zaprtih več cest. Močno deževje z vetrom je tudi ponoči povzročalo nekaj nevšečnosti po državi. Meteorna voda, narasli vodotoki in hudourniki so poplavljali objekte in ceste… »

Vreme po nočnem podaljšku končno umirja konje, Golob na ogledu razdejanja

Zurnal24 28.10.2023
Po burnem petkovem dogajanju so težave ponekod povzročile še večerne nevihte, celo s točo. Premier na ogledu. Uprava za zaščito in reševanje poroča o nevšečnostih na območjih Celja, Kranja, Ljubljane, Nove Gorice, Maribora, Postojne in… »

SIRENA V PIRANU IN IZOLI: Morje se je nevarno dvignilo, padavine zakuhale težave tudi drugod po državi

Regional 28.10.2023
Močno deževje z vetrom je tudi ponoči povzročalo nekaj nevšečnosti po državi. Meteorna voda, narasli vodotoki in hudourniki so poplavljali objekte in ceste, ponekod so se prožili zemeljski plazovi. Razmere se sicer zdaj umirjajo. V Piranu in Izoli… »

Če bi plaz Struge zgrmel v Savinjo, bi udarni val segel do Ljubnega

SiolNET 28.10.2023
Ponoči je Slovenijo prešla močna nevihtna celica, zaradi katere je v številnih krajih klestila toča. Najhuje je bilo na Koroškem. Pretoki rek sicer danes upadajo, a problem zaradi razmočenega terena ostajajo številni plazovi, predvsem na Severnem… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem