Povezane novice

Polajnar: Zjutraj in dopoldne bo vodnatost rek izjemna

RTV Slovenija 02.11.2023
Za severozahod države je Arso zaradi padavin in naraščanja vodotokov izdal rdeče opozorilo. Reke v zahodnem in osrednjem delu države bodo imele najvišje vodotoke v petek zjutraj in dopoldne, na vzhodu pa popoldne in zvečer. "Pesimistične napovedi… »

V Baški grapi iz ogroženih hiš 28 ljudi, Drava lahko v petek popoldne poplavi tudi v večjem obsegu

RTV Slovenija 02.11.2023
Tolminska občina je ob napovedanih obilnih padavinah zaradi nevarnosti plazov okoli 17. ure preventivno zaprla cesto v Baški grapi med Bačo pri Modreju in Petrovim Brdom. Na plazu Blate, ki ogroža tri naselja v kamniški občini, razmere spremljajo… »

OBALO BO POPLAVILO! Do okoli 40 centimetrov nad obalno črto!

Regional 02.11.2023
Vremenoslovci od danes popoldne do petka zjutraj pričakujejo obilne padavine z močnimi nalivi in viharnimi sunki vetra. Za severozahod države je Arso zaradi padavin za popoldne, zvečer in ponoči izdal rdeče opozorilo, za druge dele pa oranžno… »

ZARADI MOČNEGA VETRA PRIPRLI LUKO KOPER: Zaradi poplavljanja morja aktivirani gasilci v Piranu (VIDEO)

Regional 02.11.2023
Vreme na Obali že povzroča nevšečnosti. Ob 17. uri je zaradi močnega vetra koprska uprava za pomorstvo in promet namreč že priprla koprsko pristanišče za pomorski promet, je razvidno s spletne strani Uprave za zaščito in reševanje. Danes… »

Vreme: "Najhujše šele prihaja"

Zurnal24 02.11.2023
Ponoči nas bodo iz smeri zahoda proti vzhodu prešli močni nevihtni pasovi. "Že sedaj so nekatere samodejne meteorološke postaje v Posočju zabeležile vrednosti padavin preko 100 mm/m2, najhujše pa šele prihaja. Ob prehodu fronte se bodo namreč… »

Po Sloveniji nalivi in sunki vetra, reke močno naraščajo - v Baški grapi zaenkrat umirjeno

Dnevnik 02.11.2023
Del Slovenije so že zajeli nalivi in sunki vetra. Od jutra je v severozahodni Sloveniji že padlo od 20 do 50 litrov dežja na kvadratni meter, v prihodnjih urah pa se bodo padavine tam še okrepile. Krepi se tudi veter, na oceanografski boji sunki… »

Del Slovenije so zajela neurja, reke že poplavljajo

Delo 02.11.2023
Povečana je verjetnost za nastanek zemeljskih plazov predvsem v severozahodni Sloveniji. Del Slovenije so že zajeli nalivi in sunki vetra, reke so se začele razlivati. Od jutra je v severozahodni Sloveniji že padlo od 20 do 50 litrov dežja na… »

Neurje.si: Najhujše šele prihaja

SiolNET 02.11.2023
Že sedaj so nekatere samodejne meteorološke postaje v Posočju zabeležile vrednosti padavin preko sto litrov na kvadratni meter, najhujše pa šele prihaja, so opozorili pri vremenskem portalu Neurje.si. Dele Slovenije čaka vremensko zelo pestrih 12… »

Na Obali v pričakovanju visokega plimovanja, Luka Koper zaradi vetra priprta za promet

Dnevnik 02.11.2023
Vreme na Obali že povzroča nevšečnosti. Ob 17. uri je zaradi močnega vetra koprska uprava za pomorstvo in promet namreč že priprla koprsko pristanišče za pomorski promet, je razvidno s spletne strani Uprave za zaščito in reševanje. Danes… »

V Kamniški Bistrici, Savinjski dolini in na Gorenjskem se že pripravljajo na poplave

Dnevnik 02.11.2023
V kamniški občini ob napovedanih obilnih padavinah v noči na petek gasilci budno spremljajo stanje plazu Blate, ki bi v primeru proženja ogrozil okrog 60 hiš. Stanje plazu je po besedah podžupana Kamnika Uroša Pirca za zdaj nespremenjeno. V Zgornji… »

Veter že povzroča težave, to še lahko pričakujemo

Zurnal24 02.11.2023
Južni do jugozahodni veter se bo v prihodnjih urah še okrepil. Na območju Julijskih Alp in njihovega predgorja bo padlo še do 200 litrov dežja na kvadratni meter. "Od jutra je v severozahodni Sloveniji že padlo povečini od 20 do 60 mm, na Voglu pa… »

KAKO SO PRIPRAVLJENE NAJBOLJ OGROŽENE OBČINE? "Vzemite s seboj najnujnejše stvari in poskrbite za hišne ljubljenčke"…

Regional 02.11.2023
Na obilne padavine z močnimi nalivi se pripravljajo v Gorenjskih občinah. Župan občine Bohinj Jože Sodja je potrdil, da je občinski štab od Civilne zaščite RS in poveljnika Srečka Šestana že prejel navodila za ukrepanje. Na padavine se… »

Pred nočjo domove zapustilo že več prebivalcev

Zurnal24 02.11.2023
Na območju Baške grape zaradi napovedanih nalivov v več krajih pripravljajo nastanitvene kapacitete za morebitne evakuirane prebivalce, največ na Kneži. Domove je do popoldneva zapustilo več prebivalcev. Na območju Baške grape danes zaradi… »

Na Gorenjskem potekajo priprave na napovedane nalive

Dnevnik 02.11.2023
Na obilne padavine z močnimi nalivi se pripravljajo tudi v Gorenjskih občinah. Župan občine Bohinj Jože Sodja je za STA potrdil, da je občinski štab od Civilne zaščite RS in poveljnika Srečka Šestana že prejel navodila za ukrepanje. Na… »

Vse pristojne službe v višjem stanju pripravljenosti

Zurnal24 02.11.2023
Na obilne padavine z močnimi nalivi se pripravljajo tudi v Gorenjskih občinah. "Upamo sicer, da preko noči ne bo tako hudo, kot obljubljajo," pravi bohinjski župan Jože Sodja. Župan občine Bohinj Jože Sodja je za STA potrdil, da je občinski štab… »

Zaradi napovedanih vremenskih razmer pristojni aktivirani in na terenu, protipoplavne vreče na Viru

Domžalec 02.11.2023
Na Agenciji RS za okolje (ARSO) napovedujejo, da bodo danes, 2. novembra 2023, popoldne in zvečer Slovenijo zajele padavine z nevihtami, močnimi nalivi in sunki vetra, zato je za severozahodni del države izdala rdeče vremensko opozorilo, za preostale… »

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Dnevnik 02.11.2023
Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet zaradi popoldanske prometne konice povečan na cestah iz mestnih središč te na mestnih obvoznicah. Po podatkih Civilne zaščite bodo po 17. uri zaradi pričakovanega poslabšanja… »

ZAPIRA SE CESTA MED BAČO PRI MODREJU IN PETROVIM BRDOM: Pripravljeni trije evakuacijski centri

Regional 02.11.2023
Po 17. uri bo tolminska občina preventivno zaprla cesto med Bačo pri Modreju in Petrovim Brdom, je za medije povedal župan občine Tolmin Alen Červ. Več odsekov je namreč zaradi plazov nevarnih, zato se pripravljajo na najslabši scenarij… »

Neurje Ciaran prihaja v Slovenijo, prinaša še močnejši južni veter in preobilne padavine

Necenzurirano 02.11.2023
Namočen konec oktobra se je prevesil v november. Zaradi obilnih padavin bo pozornost usmerjena v zahodne dele Slovenije, ki so že v preteklem tednu prejeli večjo količino dežja. Agencija za okolje RS (Arso) je zaradi napovedanih obilnih padavin za… »

Pozor! Napovedani so nalivi in poplave, Šestan odredil dvig pripravljenosti pristojnih služb

Nova 24TV 02.11.2023
Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan. Vremenoslovci od danes popoldne do petka zjutraj pričakujejo obilne padavine z močnimi nalivi in viharnimi sunki vetra. Za severozahod države je Agencija RS za okolje (Arso) zaradi padavin za popoldne… »

ŠESTAN: "Podpisal bom odredbo za dvig pripravljenosti pristojnih služb, pripravljeni so tudi vojaki"

Regional 02.11.2023
Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan bo danes zaradi napovedanih nalivov in morebitnih poplav podpisal odredbo za dvig pripravljenosti pristojnih služb na območju celotne Slovenije, razen v Prekmurju. Odredba bo veljala za centre za… »

Prihajajo izredne razmere: Šestan podpisal odredbo za dvig pripravljenosti #video

SiolNET 02.11.2023
Agencija za okolje (Arso) je zaradi napovedanih obilnih padavin za severozahod Slovenije za danes popoldne, zvečer in ponoči izdala rdeče opozorilo. Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je napovedal, da bo podpisal odredbo za dvig… »

Pomembno sporočilo župana: Prosim vas, umaknite se na varno

SiolNET 02.11.2023
"Agencija RS za okolje je za naš del Slovenije razglasila rdeči alarm. Za vse, ki se na svojih domovih ne počutite varno, svetujemo, da noč preživite na varnih lokacijah - pri sorodnikih, prijateljih ali v enem od začasnih nastanitvenih centrov, ki… »

Brane Gregorčič: K nam prihaja eden najglobljih ciklonov v zadnjih desetletjih!

Zurnal24 02.11.2023
Vreme bo spet povzročalo težave. Odvila se je še ena izredna konferenca. Na Agenciji RS za okolje (ARSO) so pripravili novinarsko konferenco o predvidenih izrednih meteoroloških in hidroloških razmerah, ki nas čakajo v prihodnjih urah. Vremenoslovci… »

Branko Gregorčič: "Najbolj kritično bo ponoči"

Necenzurirano 02.11.2023
Pred nami je vremensko burna noč. Za severozahod države je Arso zaradi nalivov in vetra za popoldne, zvečer in ponoči izdal rdeče opozorilo, za druge dele pa oranžno. Vremenoslovec na Agenciji RS za okolje (Arso) Branko Gregorčič je napovedal, kaj… »

"PREPREČITE MOREBITNE POPLAVE": Poziv k odstranitvi odpadlega listja z dvorišč in ulic

Regional 02.11.2023
Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan poziva pristojne službe in prebivalce, da z dvorišč in ulic očistijo odpadlo listje in s tem ob napovedanih nalivih preprečijo zamašitev odtočnih kanalov in lokalno poplavljanje, so danes sporočili iz… »

Napovedi so se poslabšale: "Prosim vas, umaknite se pravočasno!"

Zurnal24 02.11.2023
Napovedi so se poslabšale. Agencija za okolje je opozorilo za severozahod države že spremenila v rdečo barvo. Najizrazitejša količina padavin bo znova na območju zahodnih in južnih gorskih pregrad, kjer lahko pade tudi več kot 200 litrov dežja… »

Rdeči alarm: Danes nalivi in viharni veter, evakuacije

Zurnal24 02.11.2023
Vremenoslovci od danes popoldne do petka zjutraj pričakujejo obilne padavine z močnimi nalivi in viharnimi sunki vetra. Za severozahod države je Arso zaradi padavin za popoldne, zvečer in ponoči izdal rdeče opozorilo, za druge dele pa oranžno… »

Zaradi obilnih padavin rdeče opozorilo

Mladina 02.11.2023
Vremenoslovci od danes popoldne do petka zjutraj pričakujejo obilne padavine z močnimi nalivi in viharnimi sunki vetra. Vremenoslovci od danes popoldne do petka zjutraj pričakujejo obilne padavine z močnimi nalivi in viharnimi sunki vetra. Za… »

ČEZ MEJO RDEČ VREMENSKI ALARM: Vse te scenarije pričakujejo v naslednjih urah, zaprte tudi nekatere šole

Regional 02.11.2023
Ob današnjem izrazitem vremenskem poslabšanju je civilna zaščita za večji del Furlanije - Julijske krajine objavila rdeče vremensko opozorilo. Samo za Tržaško pa velja oranžno opozorilo. Veljalo bo od 12. ure danes do 24. ure v petek. Na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem