Povezane novice

Utrgal se je plaz na Bohinjski Beli, zdrsel več kot hektar zemljine

RTV Slovenija 06.11.2023
Vremenske nevšečnosti se nadaljujejo. Nad Bohinjsko Belo se je sprožil plaz, v Ratečah bližnjim hišam grozi voda iz presihajočega jezera Ledine, v Mežici plaz ogroža pomembno cesto. Zgodaj popoldne se je sprožil plaz pri vojašnici na Bohinjski… »

V Ratečah velike težave. Plaz v Bohinjski Beli ogroža vojašnico.

SiolNET 06.11.2023
V Ratečah voda iz presihajočega jezera Ledine po močnem deževju pretekli konec tedna povzroča velike težave in ogroža sedem objektov. Vodo iz jezera sicer prečrpavajo, a pritok je še vedno večji in podtalnica udarja v nekatere hiše, je razmere… »

Boštjan Šefic o obnovi po poplavah, nadomestitvenih gradnjah, predplačilih ...

Necenzurirano 06.11.2023
Državni sekretar in vodja Službe vlade RS za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic je na današnji novinarski konferenci predstavil ključne naloge, ki jih čakajo v prihodnjih mesecih. Šefic, ki je pred nekaj tedni sporočil, da so se… »

Vsa predplačila za obnovo poplavljenih stanovanj bodo izvedena samodejno na račune lastnikov

RTV Slovenija 06.11.2023
V predlogu novega zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav je predvideno tudi predplačilo za sanacijo stanovanj. Vodja službe vlade za obnovo Boštjan Šefic je povedal, da bo objavljen seznam upravičencev do predplačil. Državni… »

Šefic: To je ena naših absolutno prednostnih nalog #video

SiolNET 06.11.2023
Prebivalcem naselja Struge v občini Luče bodo geologi na sestanku v sredo še enkrat predstavili vse okoliščine z zvezi s plazom, ki ogroža naselje, in preostalimi plazovi v okolici, je danes napovedal vodja vladne službe za obnovo po poplavah in… »

Rok za rešitev vprašanja mulja predviden do sredine 2024, Šefic optimističen

Dnevnik 06.11.2023
V predlogu novele interventnega zakona je opredeljeno, da ima pristojno ministrstvo končni rok za popolno razrešitev vprašanja naplavljenega mulja na Koroškem do sredine leta 2024, je danes dejal vodja službe vlade za obnovo po poplavah in plazovih… »

Šefic: Od vsega začetka je ocena, da ljudje morajo iz Strug

Delo 06.11.2023
Državni sekretar Boštjan Šefic je glede zaščite hiš v Strugah danes dejal, da ta ukrep morda ne bo potreben. Ta teden v Struge prihajajo geologi. Več mesecev so krajani zaselka Struge v občini Luče čakali na odgovor, ali naj obnavljajo hiše ali… »

Pritok v jezero Ledine še vedno velik, voda ogroža objekte

Dnevnik 06.11.2023
Voda iz presihajočega jezera Ledine v Ratečah po močnem deževju minuli konec tedna povzroča velike težave in ogroža sedem objektov. Vodo iz jezera sicer prečrpavajo, a pritok je še vedno večji in podtalnica udarja v nekatere hiše, je razmere za… »

Vremenska napoved: To nas čaka v prihodnjih dneh

Zurnal24 06.11.2023
Obilno deževje in močan veter sta za nami. Kakšno vremensko dogajanje nas čaka v tem tednu? Po obilnih padavinah, ki so Slovenijo dosegle v minulih dneh, Agencija RS za okolje (Arso) za prihodnje dni napoveduje vremensko mirnejše dogajanje. Nekatere… »

Arso za prihodnje dni napoveduje lepše vreme

Delo 06.11.2023
Nekatere reke se bodo v manjšem obsegu sicer še lahko razlivale tudi danes, prav tako je zjutraj še pričakovati razlivanje morja. Po obilnih padavinah, ki so Slovenijo dosegle v zadnjih dneh, Agencija RS za okolje (Arso) za prihodnje dni napoveduje… »

VREME BO V PRIHODNJIH DNEH MIRNEJŠE: Kako se bomo lotili obnove?

Regional 06.11.2023
Po obilnih padavinah, ki so Slovenijo dosegle v minulih dneh, Agencija RS za okolje (Arso) za prihodnje dni napoveduje vremensko mirnejše dogajanje. Nekatere reke se bodo v manjšem obsegu sicer še lahko razlivale tudi danes, prav tako je zjutraj še… »

Naraščajoče jezero Ledine ogroža več objektov

Nova 24TV 06.11.2023
Presihajoče jezero Ledine. V Ratečah voda iz presihajočega jezera Ledine po močnem deževju minuli konec tedna povzroča velike težave in ogroža sedem objektov. Vodo iz jezera sicer prečrpavajo, a pritok je še vedno večji in podtalnica udarja v… »

Novice dneva »

Iskanje predsednikovega naslednika

Dnevnik pred 10 minutami

Bistvo češnje

Dnevnik pred 10 minutami

Dobiček skupine Krka

Dnevnik pred 10 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem