Povezane novice

Geoloških tveganj preveč, preselitev iz Strug edina možnost

Dnevnik 08.11.2023
Prebivalcem desetih hiš v naselju Struge v občini Luče so tudi geologi predstavili vse okoliščine z zvezi s plazovi, ki ogrožajo naselje. Teh je namreč več, zato ljudem potrebne varnosti za nadaljnje bivanje na omenjenem območju ne more… »

Nekatere prebivalce Strug bodo morali preseliti. Šefic: To območje je nevarno.

RTV Slovenija 08.11.2023
Deset hiš na območju Strug bo uvrščenih na seznam objektov, ki jih bo treba nadomestiti, saj država ne more zagotoviti varnosti, je po sestanku s krajani dejal državni sekretar Boštjan Šefic. Na sestanku v Lučah so predstavniki geološke stroke… »

Gradbeni inženir krajanom Strug: Preselite se!

Delo 08.11.2023
Državni sekretar Boštjan Šefic je dejal, da se bo zagotovo selilo 10 hiš, celoten spisek bo znan do 17. novembra. Krajani zaselka Struge v občini Luče so na današnjem zboru krajanov slišali, da se bodo morali zagotovo preseliti prebivalci desetih… »

Znano, koliko prebivalcev bo moralo od doma, a številka ni dokončna

Zurnal24 08.11.2023
Za območje Strug v občini Luče ne moremo zagotoviti varnosti, ki jo takšna naselja potrebujejo, je po sestanku s krajani dejal državni sekretar Boštjan Šefic. "Zato bo teh deset hiš uvrščenih na seznam objektov, ki jih bo treba nadomestiti," je… »

Strokovnjaki so povedali svoje: nekateri krajani Strug se bodo selili

SiolNET 08.11.2023
Po dobrih treh mesecih negotovosti so prebivalci Strug končno dobili odgovor. "Struge bo treba preseliti, tako so povedali geologi, nimamo kaj. Vlaganje denarja v te hiše očitno nima smisla, saj se bodo rušile. Nisem najbolj srečen glede tega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem