Povezane novice

Hamas udaril v Jeruzalemu

SiolNET 16.11.2023
Trije strelci, pripadniki Hamasa, so danes napadli kontrolno točko v bližini Jeruzalema in ubili enega pripadnika izraelskih varnostnih sil, še pet pa je bilo ranjenih. Policija je napadalce ubila. Komisar izraelske policije Kobi Šabtaj je pojasnil… »

Izraelski vojaki razdejali Al Šifo. Direktor bolnišnice: Pacienti že "kričijo od žeje".

RTV Slovenija 16.11.2023
Izraelska vojska nadaljuje racije v bolnišnici Al Šifa, ki je nihče ne sme zapustiti, uničila je tudi hišo Hamasovega vodje Ismaila Hanije v Gazi. Visoki komisar ZN-a za človekove pravice je ob tem opozoril na nevarnost širjenja konflikta na… »

Borell: Od teroristov nas ločuje spoštovanje človekovega življenja

Delo 16.11.2023
Visoki zunanjepolitični predstavnik EU je Izrael pozval, naj ga v boju proti islamističnemu gibanju na območju Gaze ne prevzame bes. Spremljamo dogajanje na Bližnjem vzhodu: 15.00 Borrell pozval Izrael, naj ga ne prevzame bes Visoki zunanjepolitični… »

Izrael zavrnil resolucijo Varnostnega sveta: "Je brez stika z realnostjo in brez pomena"

RTV Slovenija 16.11.2023
Potem ko je Varnostni svet Združenih narodov v sredo sprejel resolucijo, s katero je pozval k humanitarnim premorom v spopadih v Gazi, je izraelski veleposlanik pri ZN-u Gilad Erdan dejal, da je besedilo "brez stika z realnostjo in brez pomena"… »

Izraelska letala napadla hišo vodje Hamasa v Gazi

Dnevnik 16.11.2023
Izraelska vojska je v sredo zvečer izvedla zračni napad na hišo vodje skrajnega palestinskega gibanja Hamas Ismaila Hanije na območju Gaze. Kot je danes sporočila vojska, je Hamas hišo uporabljal za "teroristično infrastrukturo", za napade na… »

Med Američani padla podpora Izraelu

Mladina 16.11.2023
Padec podpore Izraelu je posledica več tednov trajajočega bombardiranja Gaze. Večina Američanov se zavzema za takojšnje premirje med palestinskim skrajnim gibanjem Hamas in Izraelom v Gazi, čeprav vlada predsednika Joeja Bidna temu nasprotuje skupaj… »

Erdogan / »Izrael je teroristična država«

Mladina 16.11.2023
Turški predsednik je ob tem ošvrknil tudi ZDA in druge zahodne podpornice Izraela, češ da ne gre pozabiti "tistih, ki odkrito podpirajo pokole in tiste, ki jih na vse načine poskušajo legitimirati" Turški predsednik je v sredo še okrepil kritiko… »

Izrael: Humanitarnega premora ne bo, dokler ima Hamas v rokah talce; Erdogan: Izrael je teroristična država

Dnevnik 16.11.2023
Izrael se je kritično odzval na v sredo sprejeto resolucijo Varnostnega sveta ZN, ki sprti strani poziva k uvedbi humanitarnih premorov v spopadih v Gazi. Izraelski veleposlanik pri ZN Gilad Erdan je dejal, da je besedilo »brez povezave z realnostjo in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem