Povezane novice

Zakon o evidencah delovnega časa ne bo zamrznjen. Delodajalci: Nepotrebna dodatna obremenitev.

RTV Slovenija 16.11.2023
Zakona ne bomo ustavljali, ampak se bo uveljavil s ponedeljkom, kot je to predvideno, je pojasnil minister za delo Luka Mesec. Delodajalci menijo, da gre za nepotrebno dodatno administrativno obremenitev. "Ta zakon je narejen zato, da zaščiti osnovno… »

Evidentiranje obvezno, inšpektorji bodo prijazni

Dnevnik 16.11.2023
Čeprav sta tako obrtno-podjetniška kot gospodarska zbornica sodelovali pri usklajevanju zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, imata obe organizaciji z zakonom, ki določa obvezno evidentiranje delovnega časa, precej težav. Zakona… »

"Štempljanje": inšpektorat bo nadzor zamaknil v leto 2024

SiolNET 16.11.2023
Gospodarski minister Matjaž Han je za sejo vlade na podlagi pozivov delodajalcev napovedal tudi pogovor o noveli zakona o evidencah, ki bi se morala začeti uporabljati v ponedeljek. Strinja se, da je neživljenjska in jo velja zamrzniti. Medtem ko… »

Takšna usoda bo doletela zakon, ki uvaja štempljanje

Zurnal24 16.11.2023
Luka Mesec stopil pred novinarje in dal natančna pojasnila. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je, potem ko se je v zadnjih dveh dneh dvignilo veliko prahu zaradi Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o… »

Štempljanje: V GZS lani za, zdaj proti zakonu, Han po klicih delodajalcev poskušal zakon zamrzniti

Dnevnik 16.11.2023
Potem ko je gospodarski minister Matjaž Han na podlagi pozivov delodajalcev ocenil, da je novela o evidentiranju delovnega časa neživljenjska in jo velja zamrzniti, je Minister za delo Luka Mesec na današnji seji vlade njegov predlog zavrnil in… »

Kljub kritikam v ponedeljek evidentiranje po novem

Delo 16.11.2023
Minister Mesec zagotavlja, da je namen zakona zaščita delavcev in ne omejevanje svobode. Možnost popravkov čez tri mesece. Zakon ni namenjen omejevanju svobode ali sledenju zaposlenim, temveč zaščiti delavskih pravic in temu, da ljudje dobijo… »

Zamrznitve usklajevanja socialnih transferjev in plač v javnem sektorju ne bo

RTV Slovenija 16.11.2023
Minister za finance Klemen Boštjančič je po seji vlade povedal, da so se za leto 2024 dogovorili za 70-odstotno uskladitev socialnih transferjev z inflacijo. Umaknili so tudi prepoved usklajevanja plač v javnem sektorju, uskladitev pokojnin bo… »

Preobrat: toliko bi zvišali socialne transferje, novost pri pokojninah

Zurnal24 16.11.2023
Minister za finance o tem, kaj lahko pričakujemo na področju usklajevanja transferjev v prihodnjem letu. Določba, da se plače v javnem sektorju zamrznejo, gre iz zakona. Vlada je danes sprejela predloge amandmajev k predlogu Zakon o izvrševanju… »

Boštjančič: Socialni transferji se bodo deloma usklajevali z inflacijo

SiolNET 16.11.2023
Po današnji seji vlade so za medije spregovorili minister za finance Klemen Boštjančič, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec ter minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer. Mesec je pojasnil, da zakona o… »

Inšpektorat za delo akcijo nadzora nad prenovljenim evidentiranjem zamaknil na leto 2024

Dnevnik 16.11.2023
Gospodarski minister Matjaž Han je za sejo vlade na podlagi pozivov delodajalcev napovedal tudi pogovor o noveli zakona o evidencah, ki bi se morala začeti uporabljati v ponedeljek. Strinja se, da je neživljenjska in jo velja zamrzniti. Na ministrstvu… »

Na ministrstvu za solidarno prihodnost trdijo, da se bo v Sloveniji gradilo kot še nikoli

Necenzurirano 16.11.2023
Na ministrstvu za solidarno prihodnost želijo do konca mandata zagotoviti 5000 javnih najemnih stanovanj, napovedali so tudi prenovo stanovanjskega zakona. »Ena od ključnih zavez te vlade je, da bomo do konca leta 2030 zagotovili 20 tisoč novih javnih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem