Povezane novice

Številne obsodbe "mazaške akcije" na vratih ljubljanskega judovskega centra

Necenzurirano 16.11.2023
V nočnih urah so objestni barbari onesnažili vrata ljubljanskega Judovskega kulturnega centra. Na vrata je nekdo narisal Davidovo zvezdo in svastiko ter ju povezal z enačajem. »Niti v najhujši nočni mori si nismo predstavljali, da bomo v enem… »

Na vratih judovskega centra v Ljubljani grafit, ki enači Davidovo zvezdo s svastiko

RTV Slovenija 16.11.2023
Ponoči so vandali na vrata Judovskega kulturnega centra v Ljubljani narisali grafit, ki enači Davidovo zvezdo z nacistično svastiko. "Skupaj se moramo upreti sovraštvu in fanatizmu v naši lepi državi," pravi direktor centra Robert Baruh Waltl. Za z… »

Z antisemitskim grafitom oskrunili Judovski kulturni center

Delo 16.11.2023
Za vrati, na katerih so neznanci Davidovo zvezdo izenačili s svastiko, od ponedeljka poteka festival Hiša strpnosti. Okrog pete ure zjutraj je stanovalka v bližini Judovskega kulturnega centra v Ljubljani slišala precej glasne glasove skupine ljudi, a… »

#foto Judovski center tarča antisemitskih grafitov; Waltl: Gre za strahopetno dejanje, vredno obsodbe

Dnevnik 16.11.2023
Po začetku vojne med Hamasom in Izraelom v nekaterih evropskih državah opažajo porast antisemitiskih izgredov. Danes zjutraj so antisemitske zapise, natančneje grafit svastike in Davidove zvezde, opazili tudi na vratih Judovskega kulturnega centra v… »

Vandali poškodovali judovski kulturni center

SiolNET 16.11.2023
Na vrata Judovskega kulturnega centra Ljubljana so neznanci z razpršilom narisali svastiko in Davidovo zvezdo. "Niti v najhujši nočni mori si nismo predstavljali, da bomo v enem najbolj miroljubnih evropskih mest kdaj videli sveže narisano svastiko… »

Kljukasti križ na vratih Judovskega centra v Ljubljani

Mladina 16.11.2023
Svastika na Križevniški. Na vratih Judovskega centra na Križevniški ulici v Ljubljani so neznanci narisali kljukasti križ oziroma svastiko in jo enačili z Davidovo zvezdo, ki sicer krasi tudi izraelsko zastavo. Inštitut 8. marec, ki je na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem