Povezane novice

Poslovil se je režiser Filip Robar Dorin

RTV Slovenija 20.11.2023
Umrl je scenarist, režiser, montažer in producent Filip Robar Dorin. V slovenski film je pionirsko uvedel obliko dokumentarnega in igrano-dokumentarnega filma. Prejel je številne domače in mednarodne nagrade za svoje aktivno delo na področju filma… »

Umrl večkrat nagrajeni slovenski filmski ustvarjalec

Necenzurirano 20.11.2023
Umrl je Filip Robar Dorin, scenarist, režiser, montažer in producent, so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC). Rodil se je v Boru v Srbiji 8. septembra 1940. Filip Robar Dorin je študiral primerjalno književnost in filozofijo na Filozofski… »

Poslovil se je filmski režiser Filip Robar Dorin

Delo 20.11.2023
Ob filmskem delu se je posvečal pisanju in prevajanju. Prejel je več nagrad, med drugim veliko Prešernovo, in vodil Filmski sklad RS (danes SFC). Iz Slovenskega filmskega centra (SFC) so sporočili, da je danes preminil scenarist, režiser, montažer… »

Umrl je filmski režiser Filip Robar Dorin

SiolNET 20.11.2023
V 84. letu starosti je danes umrl filmski režiser, scenarist, montažer in producent Filip Robar Dorin, so sporočili s Slovenskega filmskega centra. Robar Dorin se je rodil 8. septembra 1940 v Boru v Srbiji. Med letoma 1963 in 1965 je na ljubljanski… »

Odšel je filmski režiser Filip Robar Dorin

Dnevnik 20.11.2023
Zapustil nas je Filip Robar Dorin, scenarist, režiser, montažer in producent, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra. Leta 2019 je dobil največje slovensko priznanje na področju kulture: veliko Prešernovo nagrado. »Umetnik, ki je dosegel, da… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem