Povezane novice

Novak: 330 prizadetih hiš je na takšnih mestih, kjer ne bodo mogle več stati

RTV Slovenija 23.11.2023
Država in občine bodo za okoli 330 prizadetih hiš morale poiskati nadomestne lokacije, je ob predstavitvi predloga zakona o obnovi po ujmi povedal državni sekretar Jože Novak. Državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor Jože Novak je… »

Druge lokacije bo potrebno poiskati za okoli 330 prizadetih hiš

Delo 23.11.2023
Za 80 objektov velja, da jih bodo lahko bodisi z nadomestno gradnjo ali rekonstrukcijo obnovili na istem mestu. Državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor Jože Novak je ob predstavitvi predloga zakona o obnovi po ujmi povedal, da bodo za… »

Vlada potrdila predlog zakona o obnovi po ujmi - Za okoli 330 prizadetih hiš bodo iskali druge lokacije

Dnevnik 23.11.2023
Vlada je danes na dopisni seji potrdila predlog zakona o obnovi in razvoju po avgustovsk ujmi. Zakonski predlog vsebuje okoli 150 členov in posega na številna področja, omogočil pa naj bi hitro obnovo in normalizacijo razmer na prizadetih območjih… »

ZA 330 HIŠ JE TREBA NAJTI NOVE LOKACIJE: "Država bo zgradila novo hišo na stavbnem zemljišču"

Regional 23.11.2023
Država in občine bodo za okoli 330 prizadetih hiš morale poiskati nadomestitvene lokacije, je ob predstavitvi predloga zakona o obnovi po ujmi povedal državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor Jože Novak. Napovedal je pripravo… »

Za 330 v ujmi prizadetih hiš bodo iskali druge lokacije

SiolNET 23.11.2023
Država in občine bodo za okoli 330 prizadetih hiš morale poiskati nadomestitvene lokacije, je ob predstavitvi predloga zakona o obnovi po ujmi povedal državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor Jože Novak. Napovedal je pripravo… »

Uradno: Več sto hiš bo treba porušiti

Zurnal24 23.11.2023
Vlada je na dopisni seji potrdila predlog zakona o obnovi, razvoju in financiranju, v petih letih naj bi se v skladu za obnovo zbralo približno 1,5 milijarde evrov sredstev. Več 100 hiš bo treba porušiti in na podlagi predloga zakona zgraditi… »

Vlada je potrdila predlog zakona o obnovi

Delo 23.11.2023
Gospodarstvo motijo novi davki. Davčne prilive pričakujejo v letu 2025. Vlada je potrdila predlog zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev ter ga poslala v državni zbor. Zakon prinaša nekatere poenostavitve in rešitve za obnovo… »

Boštjančič: Za financiranje ukrepov, povezanih s poplavami in plazovi, bo ustanovljen poseben sklad

RTV Slovenija 23.11.2023
Vlada je potrdila predlog Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, ki vzpostavlja mehanizme, ki bodo omogočili hitrejšo obnovo, pa tudi zaščito pred prihodnjimi naravnimi nesrečami, je povedal finančni minister Klemen… »

Kaj prinaša zakon o obnovi po avgustovskih poplavah

SiolNET 23.11.2023
Vlada je danes skladno z napovedmi na dopisni seji potrdila predlog zakona o obnovi in razvoju po avgustovski ujmi. Zakonski predlog vsebuje okoli 150 členov in posega na številna področja, omogočil pa naj bi hitro obnovo in normalizacijo razmer na… »

Bratušek: Ljudje bodo v naslednjih dneh prejeli obvestila o predplačilih za obnovo; izplačila že decembra

Dnevnik 23.11.2023
Finančna uprava RS (Furs) bo danes delu lastnikov v ujmi poškodovanih stanovanjskih objektov poslala obvestilo o 20-odstotnem predplačilu za delno kritje škode. Trenutna ocena predvidenih predplačil znaša skupno nekaj več kot 30 milijonov evrov, v… »

Prva predplačila predvidoma v prvem tednu decembra

Delo 23.11.2023
Sredstva v višini 20 odstotkov ocenjene škode bo izplačala finančna uprava. Najvišji znesek v obvestilih je 18.000 evrov, povprečje pa 2400 evrov. Novela zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic avgustovskih poplav in zemeljskih plazov… »

Novice dneva »

Kako dobro gre zahodni Sloveniji, če ji odvzamemo Ljubljano

Finance.si pred dvema uramaše 1 povezana

Žuželčja apokalipsa

Delo pred 41 minutami

Postanek v Palmi

Delo pred 41 minutami

Kako se razvije prijateljstvo

Delo pred 41 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem