Povezane novice

Astrofizik Tomaž Zwitter: Kozmični dež je skovanka dveh besed, ki ne sodita skupaj

RTV Slovenija 24.11.2023
Astrofizik Tomaž Zwitter pojasnjuje, da "kozmični dež" ni strokovni izraz. Obstajajo sicer meteorski roji, ki so redek pojav in za katere se točne ve, kdaj se bodo zgodili, a "v tem tednu se ni zgodilo prav nič takšnega", pravi. Politični spin, ki… »

[Video] Za amandma glasovali tudi poslanci Svobode, ki so mu prej nasprotovali

Nova 24TV 24.11.2023
Poslanca Svobode Borut Sajovic in Alma Intihar (Foto: STA) “Naprava na glasovanju je delovala. V kolikor bo o dotičnem amandmaju glede usklajevanja transferjev ponovno glasovanje, bomo v poslanski skupini SDS sejo obstruirali,” je po kolegiju vodij… »

Preobrat v koaliciji, po glasovalnih zapletih v polno uskladitev transferjev

Delo 24.11.2023
Predsednica državnega zbora je določila ponovitev glasovanja. SDS in NSi sejo obstruirata, Gibanje Svoboda, SD in Levica na koncu podprla njihov amandma. Tudi po drugem dnevu preverjanj, sestankov in posvetovanj konsenza vodij poslancev o tem, kaj se je… »

Po pravi komediji popoln preobrat v Državnem zboru, Janša odpira šampanjec

Zurnal24 24.11.2023
V SDS in NSi so napovedali obstrukcijo, a na koncu so njihov predlog podprli tudi poslanci koalicije. Po zapletu pri glasovanju o opozicijskem dopolnilu k zakonu o izvrševanju proračuna, ki bi prinesel polno uskladitev socialnih transferjev, so vodje… »

Preobrat v DZ-ju: Koalicija v ponovnem glasovanju soglasno potrdila dopolnilo opozicije

RTV Slovenija 24.11.2023
Po zapletu pri glasovanju o opozicijskem dopolnilu k zakonu o izvrševanju proračuna je predsednica DZ-ja odločila, da bodo zaradi tehnične napake poslanci glasovali ponovno. Ob obstrukciji SDS-a in NSi-ja je bilo njuno dopolnilo potrjeno. DZ je v… »

DZ potrdil državna proračuna za prihodnji dve leti

RTV Slovenija 24.11.2023
DZ je potrdil državna proračuna za prihodnji dve leti, ki za sanacijo po avgustovski ujmi določata skupaj 1,6 milijarde evrov sredstev. Stoodstotno uskladitev socialnih transferjev, ki jo je predlagala opozicija, je na koncu izglasovala koalicija. Po… »

Po ponovnem glasovanju uskladitev socialnih transferjev v celoti

Dnevnik 24.11.2023
Po sredinem zapletu z glasovanjem je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič danes odločila, da bodo poslanci vnovič glasovali o amandmaju SDS in NSi, s katerim bi socialne transferje v celoti uskladili z inflacijo. Ob obstrukciji SDS… »

TIPKE TOKRAT NISO BILE PROBLEM: Proračuna sprejeta, uskladitev socialnih transferjev v celoti

Regional 24.11.2023
DZ je potrdil državna proračuna za prihodnji dve leti, ki za sanacijo po avgustovski ujmi določata skupaj 1,6 milijarde evrov sredstev. Celotni odhodki se bodo prihodnje leto povzpeli na 16,2 milijarde evrov in se nato leta 2025 nekoliko znižali… »

Blazno resno o kozmičnih žarkih

Dnevnik 24.11.2023
V državnem zboru je tehnične težave v delovanju glasovalnih naprav poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj pripisal »kozmičnemu dežju«. Revija Science je ravno včeraj objavila novo študijo, posvečeno kozmičnim žarkom (ne kozmičnemu… »

DZ: Podpora noveli zakona o štipendiranju in predlogu za višje invalidske pokojnine

Dnevnik 24.11.2023
Po še nerešenem zapletu ob glasovanju o dopolnilu k zakonu o izvrševanju proračuna DZ nadaljuje redno sejo. Na dnevnem redu so med drugim predlog novele zakona o štipendiranju, ki posamezniku omogoča prejemanje državne in Zoisove štipendije… »

Poslanec, ki je za napako pri glasovanju okrivil kozmični dež, zdaj pravi tako

Zurnal24 24.11.2023
Poslanec Gibanja Aleksander Prosen Kralj, ki je sredino domnevno nepravilno delovanje glasovalnih naprav pripisal kozmičnemu dežju, se je posul s pepelom. "Ne vem točno, v kateri državi, ali je bila Danska, Nizozemska ali Norveška. Kozmični dež je… »

Danes ključna glasovanja, kakšen bo epilog sredine drame?

Zurnal24 24.11.2023
Bodo poslanci o dopolnilu SDS in NSi, ki je bil v sredo sprejet, danes glasovali še enkrat? Poslanci državnega zbora danes nadaljujejo v sredo prekinjeno sejo, ko je je prišlo do zapleta pri glasovanju dopolnila SDS in NSi, ki predvideva uskladitev… »

Poslanci danes tudi o statusnem preoblikovanju Vzajemne

Dnevnik 24.11.2023
Ker so bile pri glasovanju o dopolnilu o polni uskladitvi socialnih transferjev zaznane nepravilnosti, bodo poslanci redno sejo državnega zbora nadaljevali danes. Najprej bo na dnevnem redu časovnica, predvidena za četrtek, je pojasnila predsednica… »

V državnem zboru zaradi tehnične napake spet dvigajo roke

Dnevnik 24.11.2023
Potem ko je več poslancev koalicije protestiralo, da glasovalne naprave v sredo zvečer ob sprejemanju dopolnila SDS in NSi o polni uskladitvi socialnih transferjev z inflacijo niso zabeležile njihovega glasu proti, so v državnem zboru včeraj dopoldne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem