Povezane novice

Helikopterje kupili od Italije, ne od proizvajalcev

Zurnal24 28.11.2023
Za nakup bomo odšteli dobrih 188 milijonov evrov. Minister za obrambo Marjan Šarec in njegov italijanski kolega Guido Crosetto sta podpisala dogovor o nakupu šestih večnamenskih helikopterjev AW139M. Helikopterji bodo namenjeni v podporo delovanju… »

#foto Slovenska vojska kupuje šest italijanskih večnamenskih helikopterjev

Dnevnik 28.11.2023
Obrambna ministra Slovenije in Italije Marjan Šarec in Guido Crosetto sta podpisala pogodbo o nakupu šestih večnamenskih helikopterjev AW139M proizvajalca Leonardo. Na ministrstvu za obrambo pravijo, da bo imela Slovenska vojska z nakupom šestih… »

Slovenija v nakup šestih novih helikopterjev

SiolNET 28.11.2023
Minister za obrambo Marjan Šarec in njegov italijanski kolega Guido Crosetto sta podpisala dogovor o nakupu šestih večnamenskih helikopterjev AW139M. Helikopterji bodo namenjeni v podporo delovanju enot Slovenske vojske in v sistemu zaščite in… »

Šarec se veseli šestih novih helikopterjev

Necenzurirano 28.11.2023
Vlada Roberta Goloba v luči sodobnih varnostnih izzivov nadaljuje razvoj in modernizacijo Slovenske vojske tudi na področju vojaškega letalstva, so danes sporočili z ministrstva za obrambo. Kot podlaga za investicije, kot jih predvideva Resolucija o… »

Slovenija v nakup šestih novih helikopterjev, ki bodo uporabni tudi za gašenje iz zraka

RTV Slovenija 28.11.2023
Po informacijah Televizije Slovenija bo Slovenska vojska kmalu dobila šest večnamenskih helikopterjev Agusta Westland 139 M. Dogovor za nakup sta pred kratkim podpisala slovenski in italijanski minister za obrambo. Helikopterji AW139M so srednje veliki… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem