Povezane novice

Ocene ne bodo več edino merilo za vpis v srednjo šolo

Delo 30.11.2023
Novela zakona o osnovni šoli, kot jo predlaga vlada, daje možnost, da bi za vpis v srednjo šolo lahko štelo tudi nacionalno preverjanje znanja. Novela zakona o osnovni šoli, katere besedilo je danes določila vlada, in jo bodo poslali v državni… »

NPZ-ji v devetem razredu se bodo lahko upoštevali pri vpisu v srednje šole

RTV Slovenija 30.11.2023
Vlada je potrdila predlog novele zakona o osnovnih šolah, ki med drugim prinaša možnost upoštevanja dosežkov nacionalnega preverjanja znanja kot eno izmed meril za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v programih srednješolskega… »

Velike novosti v osnovnih šolah: NPZ tudi v tretjem razredu, manj ocen ...

Zurnal24 30.11.2023
Uvajanje obveznega drugega tujega jezika v predmetnik osnovnošolcev za zdaj še ni predvideno. Minister za izobraževanje in vzgojo Darjo Felda je na tiskovni konferenci spregovoril o spremembah, ki jih prinaša novela Zakona o osnovni šoli. Spremembe… »

Učence čakajo številne spremembe

SiolNET 30.11.2023
Vlada je za obravnavo v DZ pripravila predlog novele zakona o osnovni šoli. Prinaša novosti na področju nacionalnega preverjanja znanja, razširjenega programa, pravic učencev pri šolanju na domu, obveznih tujih jezikov in izobraževanja učencev s… »

Učence čaka dodatna ura na teden

Zurnal24 30.11.2023
Vlada bo danes obravnavala predlog novele Zakona o osnovni šoli, ki prinaša večje spremembe v naš šolski sistem. Spremembe se obetajo na področju nacionalnega preverjanja znanja, uvajanja drugega tujega jezika, šolanja na domu, koncepta… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem