Povezane novice

Izraelske sile prodrle v begunsko taborišče na severu Gaze

SiolNET 05.12.2023
Izraelska vojska je sporočila, da je prodrla v begunsko taborišče Džabalija na severu Gaze in zasedla poveljniški center Hamasa. Izraelske sile krepijo tudi operacije na jugu palestinske enklave, kjer naj bi ob meji z Egiptom danes dovolili dobavo… »

Izraelska vojska vdrla v Han Junis, kamor so se zatekli civilisti. ZN: V Gazi ni več varnih območij.

RTV Slovenija 05.12.2023
Izraelska vojska je vdrla v središče mesta Han Junis na jugu Gaze, od koder poročajo o intenzivnih spopadih kljub pozivu Združenih narodov k zaščiti civilistov, za katere na palestinskem območju ni več varnih zatočišč. "Smo v osrčju… »

Izraelci v Han Junisu, v Gazi trenutno ni varnega kraja

Delo 05.12.2023
Današnji dan Izraelci opisujejo kot najbolj intenziven dan od začetka ofenzive. Spremljamo dogajanje na Bližnjem vzhodu: 19.45 Izraelska vojska v središču Han Junisa Izraelska vojska je danes vdrla v središče mesta Han Junis na jugu Gaze, od koder… »

»Nihče v Gazi ni varen in nikamor več se ni mogoče umakniti«

Mladina 05.12.2023
Polna zavetišča, zdravstveni sistem na kolenih, pomanjkanje čiste pitne vode, ustreznih sanitarij in neurejena prehrana za ljudi, ki so že tako psihično in fizično izčrpani. Izraelska vojska je okrepila operacije na jugu Gaze, humanitarne… »

ZDA / »Hamas ne želi, da bi talke javno spregovorile o spolnem nasilju«

Mladina 05.12.2023
ZDA o tem, zakaj je propadla prekinitev ognja v Gazi. Tiskovni predstavnik ameriškega State Departmenta Matthew Miller je v ponedeljek izjavil, da so pripadniki gibanja Hamas verjetno odlašali pri osvoboditvi žensk in s tem povzročili prekinitev… »

Izrael potiska Palestince vse bolj proti Sinaju

Dnevnik 05.12.2023
Izraelske kopenske sile se zdaj s hamasovci borijo tudi na jugu Gaze. Tako se bližajo mestu Kan Junis, pod katerim naj bi se skrivali tudi odgovorni za pokol 7. oktobra. Izraelska vojska potiska Palestince iz tega mesta še bolj na jug v Rafo na meji z… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem