Povezane novice

Po silovitem bombardiranju izraelska vojska dosegla Han Junis

SiolNET 06.12.2023
Medtem ko izraelska vojska nadaljuje operacije po celotnem območju Gaze, je sporočila, da je po silovitem bombardiranju dosegla središče mesta Han Junis na jugu palestinske enklave, kamor se je zateklo več deset tisoč ljudi s severa. Dodala je, da… »

Guterres: Razmere v Gazi se spreminjajo v katastrofo. Izrael širi naselbine v vzhodnem Jeruzalemu

RTV Slovenija 06.12.2023
Razmere v Gazi se hitro spreminjajo v katastrofo, ki ima lahko nepopravljive posledice za Palestince kot celoto, je opozoril generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres. Medtem v Han Junisu potekajo najsrditejši spopadi do zdaj. V pismu, v katerem je prvič… »

Uporaba umetne inteligence prispeva k razdejanju Gaze

Dnevnik 06.12.2023
Izraelska vojska si prizadeva osvojiti mesto Kan Junis na jugu Gaze, ker naj bi se pod njim v predorih skrivala glavnina Hamasa. Veliko intenzivnost izraelskih bombardiranj, raketiranj in obstreljevanja z granatami v Gazi gre pripisati tudi uporabi umetne… »

Prebivalci Gaze se nimajo kam umakniti, zavetišča so presegla zmogljivosti

Delo 06.12.2023
Agencije ZN opozarjajo, da je okrepitev spopadov še povečala humanitarno krizo in da v Gazi, kjer je razseljena že večina prebivalcev, ni več varnega kraja. Spremljamo dogajanje na Bližnjem vzhodu: 21.15 Guterres opozarja na katastrofo z… »

Kitajska / »ZDA ne smejo podpirati sil, ki si prizadevajo za neodvisnost Tajvana«

Mladina 06.12.2023
Kitajska je ZDA opozorila, naj se ne vmešavajo v kitajske notranje zadeve v času pred predsedniškimi volitvami na Tajvanu, ki bodo prihodnji mesec. Kitajski zunanji minister Wang Yi in ameriški državni sekretar Antony Blinken sta se danes po telefonu… »

Gaza / »Ni dovolj goriva, ni dovolj hrane, ni dovolj vode«

Mladina 06.12.2023
ZDA in Združeni narodi (ZN) izraelsko vlado opozarjajo na katastrofalne razmere v Gazi in nujnost dostopa pomoči. V Gazo trenutno ne pride dovolj pomoči, treba jo je povečati in to smo izraelski vladi jasno povedali, je v torek v Washingtonu dejal… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem