Povezane novice

Novak: Prihodnje leto večina hiš pod streho. Props: Začetno smer pogajanj je treba ohraniti.

RTV Slovenija 07.12.2023
Novi minister za naravne vire Jože Novak meni, da mora biti večina poškodovanih hiš že prihodnje leto "pod streho". Novi minister za javno upravo Franc Props pa napoveduje, da se bodo držali uvodno zastavljenih pogajalskih izhodišč. DZ je na… »

Imenovani trije državni sekretarji

Delo 07.12.2023
Na ministrstvo za naravne vire in prostor prihaja Lidija Kegljevič Zagorc, na ministrstvu za javno upravo pa ostajata Mojca Ramšak Pešec in Jure Trbič. Po imenovanju Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor je le-temu z današnjim dnem… »

Del sindikatov z zahtevami pred vlado

Delo 07.12.2023
Protestni shod pogajalske skupine, ki jo vodi Jakob Počivavšek. »Naše poenotene zahteve in stališča imajo zaradi različnosti sindikatov, ki so jih oblikovali, posebno veliko težo in legitimnost, zato naš glas ne more ostati neuslišan,« je… »

DZ potrdil Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Propsa za ministra za javno upravo

RTV Slovenija 07.12.2023
DZ je na izredni seji potrdil imenovanje Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo. Podprlo ju je 49 poslancev, 26 jih je bilo proti. Novi minister za naravne vire in prostor Jože Novak je med… »

Predsednik vlade ima na voljo še eno priložnost, da izpolni svojo obljubo

Savinjsko Šalaške 07.12.2023
Po današnjem izzidu glasovanja ob sklepu 57. izredne seje, kjer je bil Predlog zakona o spremembah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti zavrnjen, je Poslanska skupina SDS v Državni zbor RS ta zakon ponovno vložila in predlaga… »

Poslanci SDS so zavrnjeni predlog zakona o evidentiranju nemudoma vložili znova

SiolNET 07.12.2023
Nemudoma za tem, ko je državni zbor na izredni seji sklenil, da je predlog sprememb zakona o evidentiranju delovnega časa, ki so ga s ciljem črtanja nedavno uveljavljenih novosti vložili v SDS, neprimeren za nadaljnjo obravnavo, so v največji… »

Novo: to so na izredni seji odločili glede štempljanja

Zurnal24 07.12.2023
Črtanja sprememb v zvezi z evidentiranjem delovnega časa ne bo. Predlog novele zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti je predvidel črtanje vseh sprememb, ki jih je na področju evidentiranja delovnega časa uzakonila aktualna vlada… »

Golobova vlada ima nova ministra

Zurnal24 07.12.2023
DZ je danes potrdil Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo. V koaliciji so pozdravili njuno strokovnost in izkušnje ter jima izrazili soglasno podporo, v opoziciji pa so jima podporo odrekli… »

Nova Golobova ministra Props in Novak potrjena v DZ

SiolNET 07.12.2023
Poslanci so na današnji izredni seji odločali o imenovanju Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo. "Kandidata za ministra za javno upravo Franc Props ter za naravne vire in prostor Jože Novak… »

Spremembe evidentiranja delovnega časa: poslanci SDS po preglasovanju nemudoma z novim zakonskim predlogom

Dnevnik 07.12.2023
Da je predlog novele, ki jo je vložila SDS, primeren za nadaljnjo obravnavo, je glasovalo 26 poslancev, 45 pa jih je menilo, da ni primeren. Proti spremembam je glasovalo tudi vseh osem poslancev SD, čeprav je njihov minister Han tik pred začetkom… »

Nova ministra potrjena, privilegija zajeti sapo nimata

Dnevnik 07.12.2023
Poslanci so v državnem zboru kot novega ministra za javno upravo potrdili Franca Propsa, za novega ministra za naravne vire in prostor pa Jožeta Novaka. Kot ključna projekta nova člana vladne ekipe navajata plačilno reformo v javnem sektorju in… »

NOVA MINISTRA: Jože Novak za naravne vire in prostor ter Franc Props za javno upravo

Regional 07.12.2023
DZ je danes z 49 glasovi za in 26 proti potrdil dva nova člana ministrske ekipe, Franca Propsa kot ministra za javno upravo ter Jožeta Novaka kot ministra za naravne vire in prostor. Podprli so ju poslanci koalicijskih Svobode, Levice in SD ter poslanca… »

Poslanci potrdili Jožeta Novaka in Franca Propsa za ministra

Delo 07.12.2023
Podprlo ju je 49 poslancev, 26 jih je bilo proti. V koaliciji so izpostavili izkušenost in strokovnost Propsa in Novaka. Oba sta že prisegla. Poslanci so na današnji izredni seji potrdili imenovanji Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor… »

#foto 1500 protestnikov pred vlado: To je sramota!

Dnevnik 07.12.2023
Predstavniki 30 sindikatov javnega sektorja so danes opoldne s protestnim shodom pred vlado zahtevali zaključek pogajanj o odpravi plačnih nesorazmerij in prenovi plačnega sistema. Kot smo že poročali, je v pogajalski skupini sindikatov javnega… »

"To je sramota, to je odnos do ljudi, ki se jih rabi ob vsaki naravni nesreči"

Zurnal24 07.12.2023
Na shodu pred vlado se je opoldne zbralo nekaj sto predstavnikov zaposlenih iz različnih delov javnega sektorja in vladi sporočili, da je dovolj praznih obljub in je čas, da dane zaveze končno izpolni. Pričakujejo uskladitev plač z inflacijo in… »

Nezadovoljni sindikati javnega sektorja imajo dovolj vladnega "zavlačevanja" pri pogajanjih

RTV Slovenija 07.12.2023
Na shodu pred vlado so se opoldne zbrali predstavniki zaposlenih iz različnih delov javnega sektorja. Vladi so sporočili, da imajo dovolj zavlačevanja v pogajanjih. Zahtevajo uskladitev plač z inflacijo in odpravo plačnih nesorazmerij. Shod so… »

Sindikati vladi: To je sramota. Čas je za izpolnitev danih zavez. #foto #video

SiolNET 07.12.2023
Na shodu pred vlado so se opoldne zbrali predstavniki zaposlenih iz različnih delov javnega sektorja in vladi sporočili, da je dovolj praznih obljub ter da je čas, da dane zaveze končno izpolni. Pričakujejo uskladitev plač z inflacijo in odpravo… »

"TO JE SRAMOTA, TO JE ODNOS DO JAVNIH USLUŽBENCEV": Vlada daje prednost obnovi po poplavah, ne pa zvišanju plač (FOTO)

Regional 07.12.2023
Na shodu pred vlado so se opoldne zbrali predstavniki zaposlenih iz različnih delov javnega sektorja in vladi sporočili, da je dovolj praznih obljub in je čas, da dane zaveze končno izpolni. Pričakujejo uskladitev plač z inflacijo in odpravo… »

Sindikati javnega sektorja na protestni shod pred vlado

SiolNET 07.12.2023
V pogajalski skupini sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek, opoldne pripravljajo protestni shod pred vladnim poslopjem. Ob do zdaj neuspešnih pogajanjih o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij je v sindikatih… »

NEZADOVOLJSTVO VSE VEČJE: Na Trgu Republike se bodo danes zbrali protestniki

Regional 07.12.2023
V pogajalski skupini sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek, opoldne pripravljajo protestni shod pred vladnim poslopjem. Ob doslej neuspešnih pogajanjih o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij je v sindikatih… »

Novega ministra že na dan potrditve čaka protestni shod

Zurnal24 07.12.2023
Poslanci bodo na današnji izredni seji odločali o imenovanju Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo. Tega že na dan potrditve v parlamentu čaka protestni shod sindikatov javnega sektorja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem